Rensa ut kolesterolrester från blodkärlen

Citron fungerar som en rensare och stimulerar elimineringen av fetter och giftiga substanser i blodomloppet.
Rensa ut kolesterolrester från blodkärlen

Senaste uppdateringen: 18 oktober, 2018

Kolesterol är en typ av fett som fäster sig vid artärväggarna och sätter din hälsa i stor fara. Kroppen må behöva en viss mängd kolesterol för att kunna fungera ordentligt, men för mycket dåligt kolesterol ökar avsevärt risken för att drabbas av hjärtsjukdom, stroke eller andra problem i hjärt- och kärlsystemet. Det är här bortrensning av kolesterolrester kommer in i bilden.

Att kontrollera höga kolesterolnivåer handlar främst om att kontrollera vilken typ av mat du äter. En hälsosam diet med frukter, grönsaker, spannmål och vatten kan sänka dåliga kolesterolhalter och minska risken att drabbas av allvarliga problem. Därför är det viktigt att sluta äta livsmedel med mycket kolesterol som kan orsaka ansamling av fetter i artärerna.

Utöver att anamma hälsosamma matvanor finns det även några naturliga kurer som kan kontrollera kolesterolhalten och bidra till elimineringen av fett och giftiga substanser i blodomloppet.

Nedan kommer vi dela med oss av en utmärkt, naturlig kur med vitlök och citron som hjälper till att rensa artärerna och förbättra cirkulationen.

Vad innehåller denna naturlig kur mot kolesterolrester?

Vitlök mot kolesterolrester

Trots att det finns många olika läkemedel idag som minskar och kontrollerar höga kolesterolhalter fortsätter många experter att rekommendera naturliga kurer som hjälper till att kontrollera problemet. Man har bevisat att mediciner och läkemedel som används kan ha många bieffekter, medan naturliga kurer faktiskt tillhandahåller många fördelar för hälsan.

I detta fall är den naturliga kuren en blandning av vitlök och citron som har viktiga näringsämnen som stimulerar elimineringen av avfallsprodukter som kan påverka din hälsa.

Fördelar med vitlök

Vitlök är känd som den bästa naturliga antibiotikan du kan använda. Det har varit en del av vår diet sedan urminnes tider eftersom den utöver att tillföra smak till våra rätter även har viktiga näringsämnen som gagnar hälsan.

I studier som genomförts i Indien och andra länder har man slagit fast att konsumtionen av vitlök kan minska risken för att utveckla arterioskleros och hypertoni, utöver att ha andra viktiga fördelar för hjärtat.

  • Den är naturligt antiinflammatorisk
  • Den verkar kärlvidgande, antikoagulerande och avgiftande
  • Den ha antiseptiska och antibiotiska egenskaper
  • Den främjar eliminering av kolesterol och förbättrar cirkulationen
  • Den skyddar hjärtat
  • Den stärker det immunologiska systemet
  • Den hjälper till att öka insulinhalten och minskar därmed blodsockernivån

Fördelar med citron

Citron är ett mycket medicinskt livsmedel tack vare sitt innehåll av näringsämnen som kan agera för att förebygga och behandla många sjukdomar. Citron är berömd för sitt höga innehåll av vitamin C, utöver att ha andra antioxidanter och näringsämnen, såsom B-vitaminer, vitamin E och många mineraler: kalium, magnesium, kalcium, fosfor, koppar, zink, järn och mangan.

När det kommer till kolesterol och artärerna agerar citron som en avgiftande rensare som är kapabel att stimulera elimineringen av fetter och giftiga substanser i blodomloppet. Citronsyran hjälper till att oxidera och eliminera fetterna i venerna, vilket hindrar dem från att fästa sig vid artärväggarna och orsaka blockeringar.

Kur för att rensa blodkärl och kolesterolrester

Vitlök på tom mage

Denna vitlöks- och citronkur har blivit populär över hela världen under de senaste åren eftersom den är ett effektivt sätt att rensa bort kolesterolrester  och stärka det immunologiska systemet.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 små citroner
  • 3 liter kokt och destillerat vatten

Beredning

Först rengör du vitlöken och hackar den väl. Skär citronerna i klyftor och blanda dem med vitlöken i en skål. Häll det ljumma vattnet över dem och mixa sedan i en mixer tills du får en vätska. När det är klart häller du blandningen i en glasbehållare och ställer i kylskåpet i tre dagar. Efter dessa tre dagar silar du vätskan, varpå du kan börja använda den.

Mängd

Det är bäst att dricka 50 ml av denna kur tre gånger om dagen innan varje måltid. Det är dock rekommenderat att du börjar gradvis genom att ta 1-2 matskedar innan varje måltid.

Genomför denna rensning en gång per år och följ kuren dagligen i 40 sammanhängande dagar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.