Artärrensande juicer och teer

Att ha en stillasittande livsstil och en dålig diet kan leda till igentäppta artärer. För att förbättra detta tillstånd är det viktigt att få en åtminstone måttlig mängd träning och förbättra dina matvanor.

Dina artärer täpps igen efter en viss ålder om du har haft dåliga vanor, såsom att äta onyttiga fetter, övervikt och annat.

I dagens artikel vill vi förklara varför det händer och vad konsekvenserna av igentäppta artärer kan vara. Vi föreslår även artärrensande juicer och teer som kan hjälpa dig att behandla detta problem.

Varför blockeras artärer?

Under årens gång tenderar dina artärer att ansamla fett från kroppen, vilket bildar ett lager av plack på insidan av väggarna och får dem att förlora sin elasticitet.

Det finns vissa faktorer som kan påverka detta allvarliga hälsoproblem:

  • Rökning
  • Att ha höga kolesterol- och triglyceridnivåer
  • Högt blodtryck
  • Stillasittande livsstil
  • Fetma
  • Diabetes
  • Hög stress
  • Konsumtion av livsmedel med stora mängder mättat fett
  • Ärftlighet

Vänligen läs: Aloe vera mot diabetes – 7 anledningar

Allvarliga hälsorisker

Igentäppta artärer är ett hälsoproblem som utvecklas gradvis, men kan ha väldigt allvarliga konsekvenser. Det förhindrar att tillräckligt med blod och syre når ditt hjärta, vilket till slut kan orsaka angina eller en hjärtattack.

Det är därför det är så viktigt att undvika riskfaktorerna och vänja sig vid regelbunden konsumtion av följande medicinska juicer och teer, som är naturligt artärrensande.

Prickhagtorn

Denna ört har använts i sekel för att skydda hjärtat och artärerna. Tack vare sitt höga innehåll av flavonoider, mineraler, dopamin och annat kan prickhagtorn vidga dina kranskärl och förbättra den generella cirkulationen.

Det är därför den ofta rekommenderas som behandling för takykardi, arytmi, migrän och högt blodtryck.

Den är även milt lugnande, vilket hjälper till att lugna nervsystemet och bekämpa sömnlöshet.

Du kan dricka denna ört som ett te för att ta del av dess artärrensande egenskaper, men den kan vara svår att få tag i på den svenska marknaden.

Dock kan även havtornsbär ”smörja kroppen inifrån” och ha en positiv verkan på artärerna, och de är lite lättare att hitta.

Kamomill

Kamomill

Kamomill är en av världens populäraste teer och är känd för sin förmåga att lugna nervsystemet samt förbättra matsmältningen. Örten kan dock även vidga artärerna och bekämpa inflammation.

Det är därför kamomill hjälper till att minska blodtrycket.

Kamomillte

Selleri

Selleri är rik på vitamin A, C och E såväl som mineraler som zink och selen, vilka hjälper till att förbättra hälsan hos ditt blod. Den innehåller även en beståndsdel som låter musklerna runt dina artärer slappna av och främjar vasodilation och bättre blodflöde.

Selleri är även ett av de bästa livsmedlen för avgiftning eftersom den främjar borttagning av gifter och överflödig vätska, och dessutom har laxerande egenskaper.

Sellerijuice har en god smak och fungerar även bra med frukter såsom äpple, päron och ananas.

Vi rekommenderar att du väljer de möraste, gröna stjälkarna, och helst ekologiska.

Päron

Den söta och uppfriskande smaken hos denna frukt gömmer det faktum att den även är perfekt för dina artärer. Päron hjälper till att reglera blodtrycket, det höga innehållet av kalium vidgar artärer och blodkärl, de förebygger att blodproppar bildas och de förbättrar hälsan hos hjärt- och kärlsystemet.

Päron innehåller mycket vatten och är naturligt en väldigt söt frukt, perfekt att ha i juicer eftersom du inte behöver använda några extra sötningsmedel.

Om du köper ekologiska päron är de ännu bättre eftersom skalet också är rikt på fördelaktiga näringsämnen.

Vill du veta mer? Läs: Varför ska man äta ett päron om dagen?

Päron

Ananas

Ananas fungerar på ett liknande sätt som päron eftersom den är rik på kalium och hjälper till att kontrollera blodtrycket. Utöver detta är ananas en tropisk frukt som är användbar för att bekämpa fetma eftersom den underlättar gradvis viktnedgång.

Du kan äta ananas som den är, men om du dricker ananasjuice kan du absorbera dess fördelar under dagen.

Ananasjuicen du köper i affären är vanligtvis sötare än den du gör hemma, men du kan försöka välja mer mogna frukter. Du kan även använda ananasskalet för att bereda andra drycker som bekämpar diverse hälsoproblem.

MER FÖR DIG