Naturens bästa afrodisiaka

Enligt psykologi så är ett afrodisiakum en substans eller ett livsmedel som höjer den sexuella lusten. Utan att ta till något extremt så använde många par dem för att återigen tända passionen. Få reda på vilka som är de mest populära och bästa naturliga afrodisiaka som världen har att erbjuda.

Vad du bör veta om afrodisiaka

Teoretiskt sett så anses ett afrodisiakum vara ett ämne som höjer den sexuella aptiten. Namnet kommer från den grekiska kärleksgudinnan Afrodite, som fick havet att höja sig när Kronos dödade sin far och kastade sina genitalier i havet. Vissa afrodisiaka fungerar genom att stimulera sinnena medan andra konsumeras som drycker, mat eller tillbehör.

De är kända i alla civilisationer, framförallt i Indien, där de omnämns i boken ”Kama Sutra”. Olika sätt för män att öka sina sexuella prestationer med livsmedel såsom honung och mjölk nämns bland sidorna i denna bok.

jasminolja

Traditionell kinesisk medicin använder även även afrodisiaka baserade på örter såsom ginseng, och de tror att dessa ökar sexuella prestationer. När det kommer till araberna så lägger de fokus vid parfymer, dofter och kosmetika för att öka njutningen i sovrummet. Anglosaxarna använde växter såsom morot och sparris, vilka enligt dem används för att förbättra de sexuella prestationerna.

Modern vetenskap erkänner bara ett fåtal substanser med faktiska afrodisiatiska egenskaper. En av dem är spanska flugan. Den har en alkaloid som kallas kantaridin som har en avsevärd blåsbildande egenskap. När den används i kontrollerade mängder så utvidgar den blodkärlen och orsakar utdragen svullnad (erektion hos män). Den ansågs vara ett afrodisiakum fram till 1600-talet, när man på grund av ett flertal förgiftningar med dödliga konsekvenser slutade använda den. Vi råder dig därför att inte äta den, eftersom den kan vara farlig och väldigt giftig.

De bästa naturliga afrodisiaka

Fler och fler personer medger att de har problem när de kommer till att prestera i sovrummet. Detta kan vara på grund av trötthet, problem, stress eller till och med äktenskapsproblem. Om det inte är på grund av en sjukdom eller ett fysiskt problem så är det möjligt att dra nytta av de positiva effekterna hos naturliga afrodisiaka:

  • Gingo biloba: Detta är ett av de bästa afrodisiakum du som finns eftersom det hjälper till att hålla den manliga könsorganet i utmärkt skick och ökar den sexuella aptiten.
  • Bidrottninggelé: Detta är en stimulant för nervsystemet såväl som för genitalierna. Resultaten kan ta lite tid, men de är säkra och utdragna.
  • Brunt socker: Det finns en anledning till att det är sed att äta dessert efter en romantisk middag. Lätt hyperglykemi är bra för älskandet. Brist på socker orsakar å andra sidan högre produktion av adrenalin, vilket blockerar hormoner som är ansvariga för den sexuella aptiten.

lök-3

  • Kryddnejlika: En krydda med en stark smak och arom. Om du använder den i en dryck så kommer du få goda resultat.
  • Hallon: Perfekt för kvinnor eftersom den fungerar muskelavslappnade i genitalområdet och främjar romantiska eskapader.
  • Ginseng: Den anses vara ”kungen av afrodisiakum”. Ett varmt te som dricks femton minuter innan du går till sängs är en bra kur. Den har använts av kineserna och koreanerna i sekel.
  • Fikon: Ytterligare ett intressant alternativ för desserten. Den är lika söt som den passion som den väcker. Egyptierna och grekerna ansåg att fikonträdet var heligt. Det finns många seder kring denna frukt, såsom att lägga fikon vid singelkvinnors hus så att de snabbt kunde hitta en make.

Choklad

Bilder från Eric Molina, Naomi King, Opacity, ilovebutter, Marc Kjerland, Alice Henneman och Jacinta Iluch Valero.