När du upptäcker din inre styrka kan inget stoppa dig

Du kanske tror att du är svag och ömtålig, men din inre styrka finns där. Den är vad som verkligen definierar dig och gör dig till den du är.
När du upptäcker din inre styrka kan inget stoppa dig

Senaste uppdateringen: 02 mars, 2019

Sann styrka mäts inte i hur många kilo du kan lyfta eller hur mycket man kan motstå livets stormar eller saker folk gör mot dig. När du upptäcker din inre styrka kommer du inse att det rör sig om något helt annat.

En stark person är inte någon som motsätter sig, utan som agerar. Hon är någon som inte tolererar, utan istället vågar förändra. Hon säger “NEJ” till att bära mer bördor, att grina illa och att härda ut för att dölja sin frustration.

Endast när du upptäcker din inre styrka och blir helt medveten om din förmåga att förändra verkligheten kommer du kunna skjuta dina rädslor och osäkerheter åt sidan. Det är trots allt upp till dig att lämna olycklighetens rike bakom dig och kämpa för balans, inre frid och psykologisk hälsa.

Idag vill vi påminna dig om vikten av att du upptäcker din inre styrka – den du har så mycket av och som du borde använda. Du har makten att leva i frid med vad du vill, vad du har och vad du gör.

Vägen dit kommer inte vara lätt, men den är värd det.

Hur du upptäcker din inre styrka

Stark kvinna

Kanske är allt du ser i spegel skörhet, utmattning eller någon som lämnat gårdagens lycka bakom sig och nu vandrar i en rutinmässig, suddig värld.

Öppna ögonen och titta igen.

Under den rynkande pannan, de grå dagarna och munnen som inte brister ut i skratt längre finns det en fantastisk inre värld som du borde ger näring åt, ta hand om och se efter.

Du måste ta hand om ditt inre universum för att frodas igen. Om du mår bra på insidan kommer du må bra på utsidan. Din energi kommer komma tillbaka, tillsammans med entusiasm, hopp och den fantastiska skönhet som kommer när du återigen upptäcker din inre styrka.

Din karaktär

Din karaktär är ditt specifika sätt att tänka, känna, vilja och bete dig.

 • Den reflekterar det bästa av dig och visar upp din positiva identitet.
 • Styrkan hos din karaktär är vad som ger dig din identitet, beslutsamhet och allt du någonsin har åstadkommit i livet.

Den inkluderar godhet, ädelhet, kreativitet, urskillning, ödmjukhet, klokhet, humor, spiritualitet, jämställdhet, hopp, respekt, ledarskap…

Dina talanger

Målande kvinna

Du är bra på mer än en sak. Dessa är dina talanger. Du skapar dig ett namn med dem och de definierar dig.

 • Talanger är medfödda och har generellt en biologisk faktor.
 • Vissa har en tidig dragning mot musik, måleri, sport, natur, matte…
 • Kom ihåg vilka dina talanger är och låt dig se deras potential: de är vad som får dig att stå ut från resten.

Dina förmågor

 • Till skillnad från dina talanger är dina förmågor starka aspekter du utvecklat med övning, utbildning eller självundervisning.
 • Många av oss anskaffar vissa förmågor under en lång tid, men slutar sedan av olika anledningar att använda dem.
 • Du kanske har påbörjat nya projekt eftersom ditt liv förändrades eller för att andra människor och saker kom in i det. Folk lägger trots allt ofta saker på hyllan som tidigare skänkt dem mycket glädje.

Det kan vara dags att återvända till dem, börja njuta av dem igen eller till och med göra dem till en del av ditt levnadssätt. Tänk på saken.

Dina värderingar

Målade stenar

Värderingar är dina mest hållbara övertygelser, principer eller ideal, som ingen kan hota.  Dina värderingar finns i dina tankar och känslor, såväl som i hur du agerar och relaterar till andra. Om du strävar bort från dem eller om de smiter ifrån dig upphör du att vara du. Låg självkänsla och olycklighet är vad som följer.

Motståndskraft

Utan tvivel är motståndskraft din största inre styrka. Den är vad som hjälpt dig att resa dig efter svårigheter och lära dig av dem. Din motståndskraft hjälpte dig dessutom att bli en ny person: starkare, modigare och värdigare.

Glöm aldrig flamman av motståndskraft som brinner inom dig. Den kommer i samband med dina andra styrkor: dina värderingar, förmågor, talanger och din karaktär. Alla utgör vem du är och bildar en exceptionell människa.

Vi är så mycket starkare än vi tror. Men ibland glömmer vi; ibland låter vi oss svepas iväg av livet genom att läsa manus som andra gett oss, till den punkt när vi inte kommer ihåg vad som gör oss speciella, unika och oersättliga.

Huvudbild från wikiHow.com


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Charles, S. T. (2010). Strength and Vulnerability Integration: A Model of Emotional Well-Being Across Adulthood. Psychological Bulletin. https://doi.org/10.1037/a0021232
 • Bassili, J. N. (2011). Attitude strength. In Attitudes and Attitude Change. https://doi.org/10.4324/9780203838068
 • Sabatinelli, D., Lang, P. J., Keil, A., & Bradley, M. M. (2007). Emotional perception: Correlation of functional MRI and event-related potentials. Cerebral Cortex. https://doi.org/10.1093/cercor/bhl017
 • Iglesias, E. B. (2006). Resiliencia: definición, características y utilidad del concepto. Revista de psicopatología y psicología clínica, 11(3), 125-146.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.