Mormors kur mot åderbråck

Vi vill visa dig en gammal naturlig huskur som används för att lindra besvären som kommer med åderbråck. Testa och du kommer snabbt att märka de rogivande effekterna.

Idag finns det massvis med medicinska och kosmetiska valmöjligheter för att minska omfattningen av åderbråck. De aktiva ingredienserna har ofta egenskaper som kan minska inflammationer och lugna området.

Många av alternativen är dock ganska dyra och ger inte alltid bäst resultat.

Även om du kanske inte visste det finns det faktiskt äldre metoder för att behandla åderbråck – många kvinnor är vana vid att få lindring från alternativa, naturliga terapier.

Dessa är hemmagjorda lösningar som dina förfäder använde för kosmetiska och skönhetsrelaterade syften och idag kan de hjälpa dig att behandla åderbråck utan att lägga ut en massa pengar.

I dagens artikel vill vi dela med oss av ett intressant recept som kan förbättra blodcirkulationen för att lindra problemet så snabbt som möjligt.

Din mormors kur mot åderbråck

Följande huskur mot åderbråck kombinerar fördelarna med morötter, aloe vera och äppelcidervinäger, som minskar inflammation och förbättrar cirkulationen.

Den krämiga konsistensen underlättar appliceringen genom massage och kan lindra tyngden och smärtan som ofta associeras med tillståndet.
2-åderbråck

Morötter är rika på antioxidanter som främjar god cirkulation och levererar syre till dina celler. Dessutom har betakaroten en lugnande effekt medan fibrer och vitaminer förbättrar din huds elasticitet.

Samtidigt verkar aloe vera som en naturlig, antiinflammatorisk agent tack vare det höga innehållet av essentiella aminosyror, vatten och vitaminer. Överflödet av E- och C-vitaminer förbättrar dessutom cirkulationen, förebygger blodproppar och saktar ner cellernas åldrande.

Du kan stärka alla dessa förmåner med äppelcidervinäger, som är en naturlig toner som minskar ner storleken på de påverkade ådrorna och förbättrar blodflödet. Den är också känd för sina smärtlindrande och avslappnande effekter.

Hur gör man denna naturliga kur mot åderbråck?

Behandlingen kan också användas för att minska uppträdandet av åderbråck som är mörkblå eller lila till färgen.

Fortsatt användning minskar ner dem och eliminerar den vanprydande svullnaden.

Ingredienser

 • 2 stora morötter
 • 2 stjälkar från en aloe vera-växt
 • 5 matskedar äppelcidervinäger (50 ml)

Tillredning

 • Se till att du använder morötter av hög kvalitet. Skala och skiva dem för att förbereda din puré.
 • Du kan lägga dem direkt i mixern men om möjligt är det bättre att koka dem lite snabbt för att mjuka upp dem.
 • Öppna aleo vera-växten med en kniv och skrapa ut den genomskinliga, trögflytande gelen.
 • Lägg alla ingredienser i mixern, inklusive äppelcidervinägern.
 • Mixa allt i en minut tills du får en slät kräm.

Applicering

 • Innan du applicerar produkten på de påverkade områdena, se till att du har exfolierat och fått bort alla döda hudceller. Det förbättrar absorptionen.
 • Gnid in din hemgjorda kräm på åderbråcken med en försiktig, uppåtriktad massage.
 • Låt sitta i 30 till 40 minuter innan du sköljer med kallt vatten.
 • Upprepa varje dag för att få snabbast resultat.
 • Om du inte har möjlighet att använda krämen varje dag bör du försöka göra det åtminstone tre gånger i veckan.
 • Du kan också applicera äppelcidervinäger direkt på de påverkade områdena två gånger om dagen för bättre resultat.

Komplettera användningen genom att dricka mycket vatten och välja mat rik på E-vitamin, essentiella fettsyror och mineraler.

Kom ihåg att om du inte behandlar åderbråck blir dina problem bara värre. Om de fortsätter att orsaka smärta, besök din läkare eller fundera över andra tänkbara lösningar.

Spara

MER FÖR DIG