10 otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en naturlig produkt som används över hela världen för båda kulinariska och medicinska syften. Under de senaste decennierna har bruket av äppelcidervinäger blivit ännu populärare eftersom man har vetenskapligt demonstrerat att den kan tillhandahålla många fördelar för kroppen. Den är t.ex. rik på vitaminer, mineraler, enzymer och pektin, bland andra näringsämnen.

Om du inte redan har tillräckligt med anledningar för att börja använda äppelcidervinäger ska vi ge dig ytterligare tio till varför denna produkt är så fantastisk för din hälsa.

Äppelcidervinäger hjälper till att förbättra matsmältningen

Äppelcidervinäger

Har du problem med matsmältningen? En enkel kombination av vatten och äppelcidervinäger kan vara lösningen på dessa matsmältningsproblem. För att bereda den behöver du bara späda ut en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och dricka blandningen en halvtimme innan varje måltid. Det förbättrar ditt matsmältningssystem och hjälper dig smälta maten bättre.

För detta rekommenderar vi att du använder äppelcidervinäger som är rå och opastöriserad, eftersom de som är filtrerade saknar några viktiga enzymer. Denna typ av vinäger, utan pastörisering, är rik på ättiksyra, aminosyra, äppelsyra, proteiner och enzymer, bland annat.

Den hjälper till att bekämpa magsyra

Äppelcidervinäger är en alkaliserande produkt som kan hjälpa till att kontrollera pH-nivån för att lindra halsbränna. För de som lider av kronisk halsbränna eller magsår kan denna produkts starka surhet dock vara för mycket.

Av den anledningen är det rekommenderat att använda den utspädd. Ekologisk äppelcidervinäger kan lugna magsyran och agera milt laxerande för att bekämpa problem såsom förstoppning.

Den dödar skadliga tarmbakterier och förebygger Candida

Bakterier

Äppelsyra och ättiksyra finns båda i äppelcidervinäger och kan vara väldigt hjälpsamma för tarmfloran. Vinägern agerar antibakteriellt, antisvamp och antimikrobiellt, och är kapabel att döda skadliga tarmbakterier och motverka infektioner såsom svampen Candida, som ofta attackerar tarmarna.

Den stärker det immunologiska systemet

Äppelcidervinäger stärker det immunologiska systemet och kan förebygga olika typer av infektioner och sjukdomar, såsom fall av influensa eller förkylning. Detta tack vare sitt höga innehåll av äppelsyra, som agerar som ett försvar mot virus och bakterier.

Den hjälper till att reglera blodsockerhalten

Ättiksyran ansvarar även för att tillhandahålla en kraftfull sänkning av blodsockerhalten. Det är därför äppelcidervinäger är till så stor hjälp för matsmältningen av enkla kolhydrater i kroppen, vilket samtidigt hjälper till att sänka blodsockerhalten.

Nyligen genomförda studier har även slagit fast att vinägern kan ha en antiglykemisk effekt som kan förbättra den naturliga utsöndringen av insulin som kroppen behöver.

Den sänker högt blodtryck

Sänk-blodtrycket

Diverse studier har slagit fast att konsumtionen av ekologisk äppelcidervinäger kan sänka högt blodtryck. Denna fördel tillskrivs det faktum att äppelcidervinäger ökar kväveoxiden, vilket i sin tur hjälper blodkärlen.

Den hjälper till att rensa och avgifta kroppen

Äppelcidervinäger innehåller enzymer, mineraler och vitaminer som bidrar till rensningen och avgiftningen av kroppen på ett naturligt sätt. För att dra nytta av denna fördel behöver du bara späda ut en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och dricka det innan varje måltid.

Den kan hjälpa till vid viktnedgång

Äppelcidervinäger-för-viktnedgång

Denna naturliga ingrediens kan vara en av de bästa bundsförvanterna för viktnedgång eftersom den agerar som ett komplement som underlättar fettförbränningen. Ättiksyran hjälper till att bekämpa de där extra kilona eftersom den bidrar till att rensa levern och minskar ansamlingen av lipider och kroppsfett. Vidare tillhandahåller den en mättnadskänsla så att du inte överäter.

Den bekämpar dålig andedräkt

Äppelcidervinäger fungerar som ett naturligt munvatten som bekämpar dålig andedräkt och dödar bakterierna i munnen tack vare sina antibakteriella egenskaper. Gurgla bara äppelcidervinäger i 20 sekunder för att bli av med dålig andedräkt.

Den är bra för huden

Frisk-hud

Äppelcidervinäger hjälper även till att kontrollera pH-värdet i huden, och därför är den fördelaktig för att bekämpa problem såsom akne.

MER FÖR DIG