10 otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger

10 otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 22 december, 2018

Äppelcidervinäger är en naturlig produkt som används över hela världen för båda kulinariska och medicinska syften. Under de senaste decennierna har bruket av äppelcidervinäger blivit ännu mer populärt. Det finns nämligen otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger, bland annat är den rik på vitaminer, mineraler, enzymer och pektin.

Du kanske redan har flera anledningar till att använda äppelcidervinäger? Nå, här har du ytterligare tio till varför denna produkt är så fantastiskt nyttig.

10 otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger

1. Äppelcidervinäger hjälper till att förbättra matsmältningen

Äppelcidervinäger hjälper till att förbättra matsmältningen

Har du problem med matsmältningen? Då kan du få nytta av många hälsofördelar med äppelcidervinäger. En enkel kombination med vatten och äppelcidervinäger kan vara lösningen på dessa matsmältningsproblem. Allt du behöver göra är att späda ut en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten. Drick blandningen en halvtimme innan varje måltid. Det förbättrar ditt matsmältningssystem och hjälper dig smälta maten bättre.

För detta rekommenderar vi att du använder äppelcidervinäger som är rå och opastöriserad, eftersom de som är filtrerade saknar ett antal viktiga enzymer. Denna typ av vinäger, utan pastörisering, är rik på bland annat ättiksyra, aminosyra, äppelsyra, proteiner och enzymer.

2. Den hjälper till att bekämpa magsyra

Bland alla hälsofördelar med äppelcidervinäger finns också förmågan att balansera pH-värdet i kroppen. På grund av att det är en alkaliserande produkt kan detta även hjälpa till att balansera pH-nivån för att lindra halsbränna. För de som lider av kronisk halsbränna eller magsår kan dess kraftiga surhet dock vara för mycket.

Av den anledningen är det bättre att dricka den utspädd. Ekologisk äppelcidervinäger kan lugna magsyran och agera milt laxerande för att bekämpa problem såsom förstoppning.

3. Den dödar skadliga tarmbakterier och förebygger Candida

Låt magen ta del av alla hälsofördelar med äppelcidervinäger

Magmiljön gynnas också av alla hälsofördelar med äppelcidervinäger. Äppelsyra och ättiksyra finns båda i äppelcidervinäger och kan vara väldigt hjälpsamma för tarmfloran. Vinägern bekämpar bakterier, svamp och mikrober. Detta gör den kapabel att döda skadliga tarmbakterier och motverka infektioner såsom svampen Candida, som ofta attackerar tarmarna.

4. Den stärker det immunologiska systemet

Äppelcidervinäger stärker det immunologiska systemet och kan förebygga olika typer av infektioner och sjukdomar, såsom fall av influensa eller förkylning. Detta tack vare sitt höga innehåll av äppelsyra, som agerar som ett försvar mot virus och bakterier.

5. Den hjälper till att reglera blodsockerhalten

Ättiksyran ansvarar även för att tillhandahålla en kraftfull sänkning av blodsockerhalten. Det är därför äppelcidervinäger är till så stor hjälp för matsmältningen av enkla kolhydrater i kroppen, vilket samtidigt hjälper till att sänka blodsockerhalten.

Nyligen genomförda studier har även slagit fast att vinägern kan ha en antiglykemisk effekt som kan förbättra den naturliga utsöndringen av insulin som kroppen behöver.

6. Den sänker högt blodtryck

Sänk-blodtrycket

Diverse studier har slagit fast att konsumtionen av ekologisk äppelcidervinäger kan sänka högt blodtryck. Denna fördel tillskrivs det faktum att äppelcidervinäger ökar kväveoxiden, vilket i sin tur hjälper blodkärlen.

7. Den hjälper till att rensa och avgifta kroppen

Äppelcidervinäger innehåller enzymer, mineraler och vitaminer som bidrar till rensningen och avgiftningen av kroppen på ett naturligt sätt. För att dra nytta av denna fördel behöver du bara späda ut en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och dricka det innan varje måltid.

8. Den kan hjälpa till vid viktnedgång

Äppelcidervinäger-för-viktnedgång

Denna naturliga ingrediens kan också vara bland den bästa hjälpen vid viktnedgång. Den agerar nämligen som ett komplement vilket underlättar fettförbränningen. Ättiksyran hjälper till att bekämpa de där extra kilona eftersom den bidrar till att rensa levern och minskar ansamlingen av lipider och kroppsfett. Vidare skapar den en mättnadskänsla så att du inte överäter.

9. Den bekämpar dålig andedräkt

Äppelcidervinäger fungerar som ett naturligt munvatten som bekämpar dålig andedräkt och dödar bakterierna i munnen tack vare sina antibakteriella egenskaper. Gurgla bara äppelcidervinäger i 20 sekunder för att bli av med dålig andedräkt.

10. Den är bra för huden

Minska akne med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger hjälper även till att kontrollera pH-värdet i huden, och därför är den fördelaktig för att bekämpa problem såsom akne.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.