Minska uppkomsten av ådernät med tomater
Ådernät är utvidgade vener som har blivit inflammerade. De syns ganska tydligt strax under huden och kan vara ett riktigt skönhetsproblem för både män och kvinnor. Vad få inser är att de också kan indikera potentiella hälsoproblem eftersom de är ett tecken på dålig cirkulation som kan åtföljas av andra symtom såsom tyngd, smärta och trötthet i benen.
Att behandla tillståndet tidigt är nyckeln till att förebygga utvecklingen av flebit, en allvarligare form av åderbråck som helt blockerar en ven och leder till blodproppar samt andra allvarliga komplikationer.
Det finns för närvarande många produkter som kan lindra och till och med bota problemet på nolltid, men de kan vara dyra och i nästan alla fall erbjuder de bara en delvis lösning.
Av den anledningen rekommenderas alternativa, naturliga behandlingar, då de drar nytta av kraften från naturen för att lindra tillståndet.
Idag vill vi dela med oss av en behandling för ådernät baserad på röda och gröna tomater som har gett många människor lättnad på senare tid. Vänta inte med att prova!
Läs också: 5 anledningar att äta mer tomater
Behandla ådernät med tomater
Tomater används över hela världen. Faktum är att de är den viktigaste ingrediensen i många rätter och eftersom de har använts i köket så länge är deras höga näringsinnehåll ingen hemlighet. Men många är inte medvetna om de egenskaper som gör dem användbara i alternativa behandlingar och få tänker på dem som medicinska.
I fallet med ådernät har de förtjänat en speciell plats då deras frön innehåller en sur substans med egenskaper som liknar acetylsalicylsyra – som fungerar som en antikoagulant – vilket förbättrar blodflödet.
De är också laddade med flavonoider – antioxidanter som stärker blodkärlen.
Behandling med grön tomat
- Innan du börjar bör du tvätta tomaterna noggrant för att se till att de är helt rena. Dessa är gröna till färgen, men de är faktiskt mogna.
- Skär dem i skivor och applicera dem sedan på de drabbade områdena på benen, inklusive områden med mindre ådernät.
- Använd ett bandage för att täcka hela området och hålla tomatskivorna på plats så de får tid att verka.
- När du känner en lätt kittlande eller brännande känsla är det dags att ta bort bandaget.
- Skölj området rikligt med varmt vatten och klappa torrt försiktigt.
Upprepa behandlingen upp till 5 gånger per dag för snabbast resultat.
Behandling med röd tomat
- Skölj tomaterna väl och skär dem i skivor.
- Applicera tomatskivorna över de drabbade venerna och täck med ett bandage för att hålla dem på plats.
- Låt verka i 4 timmar och byt sedan byta ut dem mot en omgång nya skivor, som får verka i ytterligare 4 timmar.
Du kan utföra behandlingen varje kväll för att se resultat på bara några veckor.
Slutliga rekommendationer
För att effektivt minska symtomen på detta tillstånd måste du komplettera behandlingarna med en hälsosam och balanserad kost.
Omega 3
Våra kroppar kan inte producera detta hälsosamma fett så vi måste få det genom kosten. Det håller blodkärlen elastiska och besitter även en antiinflammatorisk effekt som hjälper till att förbättra blodflödet.
Rekommenderade livsmedel inkluderar:
- Lax
- Sardiner
- Torsk
- Skaldjur
- Solros- och olivolja
- Linfrön
- Nötter
Selen
Selen är en antioxidant som förebygger härdning av vävnader i kroppen och håller blodkärlens väggar flexibla.
Det finns i:
- Nötter
- Gurka
- Champinjoner
- Ägg
- Öljäst
Läs också: 5 livsmedel som förbättrar ditt minne
Vitamin E
Du behöver detta viktiga näringsämne i din kost eftersom det förbättrar cirkulationen och syresättningen av blodet, vilket hjälper till att förebygga bildandet av blodproppar.
Det finns i:
- Mejeriprodukter
- Vitt kött
- Nötter
- Sparris
- Kokos- och olivolja
- Fullkorn
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Bhowmik, et al. (2012). Tomato-A Natural Medicine and Its Health Benefits. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry Tomato-A.
- Burton-Freeman, B., & Reimers, K. (2011). Tomato Consumption and Health: Emerging Benefits. American Journal of Lifestyle Medicine. https://doi.org/10.1177/1559827610387488