Minska kolesterol och ledsmärta med en naturlig sirap
För mycket kolesterol i dina artärer och obalanser i din kropps inflammatoriska processer är tillstånd som kan påverka din livskvalitet. Antalet människor med tillstånd som hyperkolesterolemi och reumatoid artrit har gått upp ordentligt och fortsätter tyvärr att gå upp. Varför inte minska kolesterol och ledsmärta med en naturlig kur?
Det kan te sig olika för varje individ, men det mest anmärkningsvärda är att folk ofta ignorerar dessa tillstånd tills de blir ett allvarligt problem. Det är därför en bra idé att ta hand om sig själv, anamma några hälsosamma vanor och använda naturliga huskurer som kan motverka och behandla dessa tillstånd.
Idag kommer vi att ta tillfället i akt och dela med oss av ett recept på en hemmagjord sirap med en kombination av ingredienser som är väldig fördelaktig för att minska kolesterol och ledsmärta.
Hemmagjord sirap för att minska kolesterol och ledsmärta
Behandlingen består av följande hälsosamma ingredienser:
De ger dig energi och antioxidanter som är fantastiska för din kropp. Svavelkomponenterna i vitlök har också en avgiftande effekt som hjälper till att rena dina artärer. Det är viktigt för att kontrollera problem som hypertoni och dåligt kolesterol.
Vitlök innehåller även vitaminer och mineraler som främjar blodcirkulationen. Den optimerar därför cellulär syresättning och minskar den negativa effekten av fria radikaler. Vidare har den starka antiinflammatoriska egenskaper som är väldigt fördelaktiga för personer med ledsmärtor.
När du använder vitlök i din kost stärker du dina leder och ligament, och minskar risken för skador.
De antibiotiska egenskaperna är också till stor hjälp för att stärka immunförsvaret och stärka ditt svar på infektioner. Honung, citron och vitlök har alla fantastiska alkaliska effekter som hjälper till att reglera blodets pH-värde, vilket är viktigt för att motverka kroniska sjukdomar.
Och även om det inte är en mirakelkur för högt kolesterol och ledsmärta kan det dagliga intaget av sirapen stödja de processer din kropp använder för att hålla dem under kontroll.
Hur man gör sirapen
Se till att du använder 100% organiska ingredienser så att näringsegenskaperna håller sig intakta. Det är speciellt viktigt att kontrollera honungens kvalitet, för vissa budgetversioner är gjorda med raffinerat socker och har inte samma fantastiska näringsvärde.
Ingredienser
- 2 dl ekologisk honung
- 12 råa vitlöksklyftor
- Saften från 2 citroner
Vad du behöver
- Glasburk
- Mortel och mortelstöt
- Träsked
Tillredning
- Sterilisera burken genom att koka den i vatten och när den är ren har du i honung.
- Skala och mal vitlöksklyftorna med morteln eller använd en vitlökspress.
- Efter att ha fått en tjock massa blandar du det med honungen med träsleven.
- Därefter pressar du två citroner och häller juicen i blandningen.
- Sätt på ett lock och ställ på en mörk, sval plats i 48 timmar.
- Efter den rekommenderade tiden är blandningen redo att användas.
Hur man tar sirapen
- För att kontrollera dina kolesterolnivåer tar du en matsked sirap innan varje måltid.
- Mot ledsmärta eller inflammation tar du en matsked innan frukost, på tom mage, och sedan igen efter lunch.
- För att använda som förebyggande medel tar du en matsked innan frukost, på tom mage, varje morgon.
- Om du vill kan du blanda sirapen med 2 dl varmt vatten för att det ska gå ner lättare.
- Undvik att ta mer än den rekommenderade mängden, för annars kommer det att vara kontraproduktivt.
Effekterna kanske inte är omedelbara, men du kommer snart att märka att denna kur kan minska kolesterol och ledsmärta.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Cobos Torres, D. M., & Angarita Salamanca, L. X. (2017). Estudio Cromatográfico por HPLC-UV, Cuantificación de Fenoles, Flavonoides y Evaluación de la Capacidad Antioxidante en Miel de Abejas. http://repository.udistrital.edu.co/bitstream/11349/6765/3/AngaritaSalamancaLauraXimena2017.pdf
- Gómez, L. G., & Sánchez-Muniz, F. J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Arch Latinoam Nutr, 50(3), 219-29. http://cania.msinfo.info/bases/biblo/texto/pdf2/garcia%20gomez.pdf
- Arreola, R., Quintero-Fabián, S., López-Roa, R. I., Flores-Gutiérrez, E. O., Reyes-Grajeda, J. P., Carrera-Quintanar, L., & Ortuño-Sahagún, D. (2015). Immunomodulation and anti-inflammatory effects of garlic compounds. Journal of immunology research, 2015. http://downloads.hindawi.com/journals/jir/2015/401630.pdf
- Domínguez, E., & Ordoñez, E. (2018). Evaluación de la actividad antioxidante, vitamina c de zumos cítricos de lima dulce (Citrus limetta), limón tahití (Citrus latifolia), limón rugoso (Citrus jambhiri lush) y mandarina cleopatra (Citrus reshni) almacenados en refrigeración. RevIA, 3(1). http://revistas.unas.edu.pe/index.php/revia/article/download/78/63