Midjetrimmare och kroppsbälten: Hur fungerar de?
Många letar efter sätt att trimma ner midjan genom att använda krämer, vissa typer av livsmedel, terapier och huskurer. Du kanske har hört talas om midjetrimmare och kroppsbälten, men vet du hur de fungerar och har du provat dem?
I denna artikel kommer du upptäcka hur du kan reducera din midja och förbättra din siluett genom att använda rätt midjetrimmare och kroppsbälten. Vi kommer även ge dig några tips på hur du kan använda dem.
Vad är midjetrimmare och kroppsbälten?
Som namnet antyder hjälper midjetrimmare och kroppsbälten med att komprimera magområdet.
Det finns två typer av midjetrimmare, var och en med sin egen funktion. Å ena sidan finns det korsetter som är gjorda av material som främjar svettning, vilket leder till att man tappar vätskevikt. När man tar av korsetten kommer man kunna se det vatten man blivit av med under användningen.
Cinchers å andra sidan formar kroppen tack vare det stadiga tryck som appliceras med ett antal krokar eller andra mekanismer. Vi kan även spänna dem för att trimma av några cm.
Vilken bör jag välja?
Det är viktigt att man känner till skillnaden mellan dessa två för att kunna välja vilken som är bäst.
Korsetten ökar svettning, vilket gör den mer lämplig för personer som tenderar att få vätskeretention. Genom att använda den kommer vi se en skillnad i magvolymen. Den är även idealisk för personer som utför kardiovaskulär träning och som vill svettas mer i midjeområdet.
Cinchers är bättre för att forma magen. De bränner inte fett, men de formar kroppen. Det är även det bästa valet för kvinnor som har byggt upp för mycket magmuskler och vill trimma ner midjan.
Vi rekommenderar att du alltid använder midjetrimmare av hög kvalitet med ett lämpligt tyg, eftersom de kommer vara i kontakt med huden under många timmar per dag. I annat fall kan man riskera att få allergiska reaktioner. De bästa internationellt kända cinchers görs i Colombia.
Fungerar alla midjetrimmare?
Det är inte alla trimmare som är designade för att trimma midjan. Faktum är att de flesta av dem endast är gjorda för att forma figuren när de används. De formar genom att applicera ett lätt tryck som inte påverkar de dagliga aktiviteterna.
Det finns formande bälten av olika storlekar och för olika delar av kroppen (lår, rumpa, mage och bröst). Det är meningen att man ska ha på sig dem under tajta kläder och de ger dig en slimmande och formande effekt under den tid du använder dem.
Midjeslimmare kan också ge samma effekt, men de kanske inte är tillräckligt bekväma att ha på sig under kläderna. Vissa kan även synas något när man har på sig tajta kläder. Utav den anledningen kan vi välja att alternera mellan midjetrimmare och bälten.
Hur använder man dem?
Det är även viktigt att man lär sig rätt sätt att använda dessa midjetrimmare; inte bara för att uppnå det utseende man vill ha, utan även för att man inte ska skada sig:
- Börja alltid med en kort testperiod under 30 minuter.
- Genom att öka användningstiden lite i taget får man en bekvämare process.
- Du måste ta av den direkt om du känner obehag, smärta eller ångest.
- Undvik att ha den på dig när du ligger ner eller efter du har ätit.
- Vi rekommenderar att du inte använder den under mensen.
- Man kan använda den när man sitter ner, men det är bäst att ha den på sig stående, när man utför saker som inte kräver komplicerade ställningar eller mycket ansträngning.
Exempelvis att gå ut och handla, göra hushållssysslor etc.
Hjälper de dig med hållningen?
Många kvinnor säger att de känner en förbättring i hållningen när de har på sig en midjeformare eftersom det hjälper dem att stå eller sitta rakt. Faktum är att det finns speciella korsetter för ryggradsproblem.
Det stämmer att midjeformare kan hjälpa, men man bör inte glömma att det är viktigt att dagligen träna magen. Genom daglig träning kommer ryggen få ett starkt och naturligt stöd.
Utöver att använda midjetrimmare och kroppsbälten bör man även ha en bra kost, samt träna minst två gånger per vecka ifall man vill trimma magen på bästa vis.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Díaz, J., & Espinoza-Navarro, O. (2012). Determinación del Porcentaje de Masa Grasa, según Mediciones de Perímetros Corporales, Peso y Talla: Un Estudio de Validación. International Journal of Morphology. https://doi.org/10.4067/S0717-95022012000400054.
- Flores, M., Pineda, M., Tobías, K., Villarreal, P. (2017). “Estereotipos sexualizados de la mujer y el hombre en la publicidad. Perspectivas de la Comunicación. 10(1): 119-135.
- Hernández Alcántara A, Gómez-Peresmitré G, Cuevas Renaud C. (2012). Relación entre dieta-atracón y práctica de actividad física. Psicología y Salud; 22(1): 99-106.
- Polo, C., & Del Castillo, M. (2012). El Índice Cintura Cadera. Centro de Medicina Deportiva.
- Ramírez Hernández, M. (2018). Diseñar los cuerpos: mujeres en la publicidad impresa. Costa Rica, 1970-2010. Memorias del XIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Investigadores en Comunicación. Pp. 61-68.