Mer sex eller bättre sex – vilket är viktigast?

Hur ofta har du och din partner sex? Innan du svarar har vi något viktigt att berätta: när det kommer till sex handlar det om kvalitet och inte kvantitet.
Mer sex eller bättre sex – vilket är viktigast?

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vissa skryter om hur mycket sex de har. Men när det gäller sex är det inte kvantiteten som räknas. Det är kvaliteten. Faktum är att om du associerar mer sex med bättre sex så har du fel. De som har mer sex är inte alltid de som är mest nöjda.

Sex handlar om mer än bara själva akten. Det finns många som bara tänker på penetration. Men sex är baserat på så mycket mer.

Satsa på bättre sex

Par i sängen

Vi blir inte nöjda bara för att vi har mer sex. Ibland innebär det sporadiskt sex. Det kan även innebära att sex har blivit en tråkig rutin. Mer är inte lika med bättre. Så vad måste man göra för att få bättre sex?

Låt oss titta på några exempel:

  • Kommunikation är viktigt. Med kommunikation kan din partner säga vad han eller hon vill ha för att få en bättre sexuell upplevelse.
  • Generositet är också viktigt. Var inte passiv. Försök att tillfredsställa din partner.

Med det sagt ska sex vara en njutning och inte ett ansvar.

  • Det är viktigt att du är i en bekväm miljö. Det är en sak att vara obekväm under akten. De är något helt annat att njuta av tiden och avslappningen som resulterar i något mer njutbart.
  • Du borde aldrig hoppa över förspelet. Utan det är det väldigt svårt att nå en komplett sexuell upplevelse. Kyssar och smekningar behövs.
  • Det är viktigt med förtroende. Det frigör från rädsla och skam så att man verkligen kan njuta av sexet.

Kopplingen mellan sex och lycka

Sexakt

En studie som publicerades i Journal of Economic Behavior and Organization fokuserade på att utforska relationen mellan sex och lycka. De mötte 64 par mellan åldrarna 35 och 65. Hälften ombads fortsätta träffa sitt vanliga antal sexuella möten. De andra ombads öka antalet möten.

I slutändan blev de som ökade antalet gånger de hade sex inte lyckligare än den andra halvan. Kanske anledningen var att de inte gav sin sexuella lust tid att växa. Därför blev deras sexuella aptit mindre varje gång.

Så fokusera på kvalitet. Det är då man verkligen hittar sexuell njutning.

Det är inte något du kan kontrollera

Personer på säng

Ibland kan du bli rädd för vissa aspekter av ert förhållande. Det är normalt, men kan leda till mindre sex. Det finns också gånger då ni kommer in i en “sexuell rutin”, där det kan finnas vissa dagar när du känner att du måste göra det, oavsett om du känner för det eller inte.

Som du kan föreställa dig så kan det bli ett problem. Det kan även få dig att börja hata det. Du måste låta dina naturliga önskningar flöda fritt utan att tvinga dig själv till att följa strikta mönster. Det är som när man inte vill äta, men man äter ändå för att man har ett schema.

I slutändan kommer du inte att känna dig bra. Du tycker inte om måltiden och du känner dig dålig för att du har gjort något du inte ville göra.

kvinna under kudde

Varje par är annorlunda. Vem har sagt att man måste göra det en gång per vecka? Vem har sagt att det är dåligt för relationen att göra det en gång per månad? Jämför er aldrig med andra par. Det kan ha motsatt effekt och kan vara förödande.

Försök att ha bättre sex, inte mer sex. Det som verkligen är viktigt är att njuta av tiden och intimiteten.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.