Medicinalväxter som Botar Dina Tarmar

Medicinalväxter som botar dina tarmar

Obehag, inflammation, förstoppning, irriterade tarmar… Dina tarmar är en viktig del av ditt matsmältningssystem. De absorberar näringsämnen och eliminerar giftiga substanser. Det är därför nödvändigt att du tar hand om dina tarmars hälsa och håller dem fria från gifter. Vi kommer att förklara hur man gör detta med några fantastiska medicinalväxter. 

Hur Man Vet Ifall Man Behöver Bota Sina Tarmar

 • Det är enkelt att ta reda på. Faktum är att detta händer oss ofta: grönt-te2

  Alla har upplevt detta minst en gång. Det händer då slemmet i dina tarmar blir inflammerat p.g.a. en infektion av ackumulerade gifter. Din kropp attackeras plötsligt av patogena mikroorganismer som påverkar matsmältningen i dina tarmar. Du kommer att uppleva diarré, illamående, feber…

  Vad Du Behöver

  Du behöver medicinalväxter som är uppmjukande, adstringerande och anti-inflammatoriska. Vi rekommenderar att du under de första dagarna inte äter någon fast föda för att avkoken ska kunna uppnå bästa effekt.

  1. Läkemalva

  Läkemalva är uppmjukande och anti-inflammatorisk. Du kan hitta den på naturapotek. För att göra ett avkok behöver du bara en tesked av denna medicinalväxt per kopp vatten. Du kan dricka två koppar per dag.

  2. Mynta och Grön Anis

  Blandningen av mynta och grön anis används för att lindra magsmärtor, återställa vätskebalansen och bota inflammation i tarmarna. Du behöver endast en matsked av varje växt och koka dem i en kopp vatten. Låt det stå under några minuter, sila, och drick sedan. Du kan dricka 3 koppar per dag.

  3. Svart Te med Citron

  Detta är en av de mest klassiska behandlingarna för att behandla gastroenterit. Den återställer vätskebalansen, motverkar diarré, lindrar smärta, lindrar känslan av förstoppning, motverkar inflammation… Det första du bör göra är att tillaga svart te. Lägg därefter till ett par droppar citron, så länge det inte får dig att må illa.

  Växter för att Bota Kolit

  mage

  Kolit är en inflammation i tjocktarmen. När du får detta kommer du att uppleva smärta i magområdet samt diarré… I de mer allvarliga fallen kan du även ha blödningar. Det kan också vara ett resultat av en attack från patogena mikroorganismer och även ett resultat och bieffekt av någon form av medicin.

  Vad Du Behöver

  Du kommer att behöva medicinalväxter som balanserar och skyddar din tarmflora. De som har antibakteriella, adstringerande och anti-inflammatoriska egenskaper kommer att vara väldigt användbara för dina tarmar, och kolit.

  1. Avkok på Eukalyptus

  Eukalyptus är en fantastisk växt för att behandla kolit. Den har fantastiska egenskaper som absorberar gifterna i dina tarmar, vilket är anledningen till att vi rekommenderar att du dricker två till tre koppar per dag av detta avkok. Du kan hitta eukalyptus i örtaffärer och du kommer endast att behöva fyra till fem löv för detta avkok. Du kommer att känna dig toppen.

  2. Avkok på Timjan

  Timjan är väldigt enkelt att hitta. Det är även ett väldigt gott avkok

  Orsaken till kolik är en rubbning i magtrakten. Detta producerar spasmer i tarmarnas muskler och orsakar ibland inflammationer, som den välkända IBS (irriable bowel syndrome). Detta är en väldigt irriterande och smärtsam sjukdom.

  Vad Du Behöver

  Du behöver växter som är kramplösande för att få muskeln i magtrakten att slappna av och motverka denna extrema rörlighet som alltid blir till ett hinder för avföringsmaterial. Så vilka är de bästa avkoken? Det finns en som är både speciell och effektiv.

  1. Linfrön, Meliss och Kamomill

  Smaken är mild och utsökt. Ett avkok som är väldigt effektivt för att lindra kolik, förbättra matsmältningen, fungera som kramplösande samt lugnande medel. Linfrön, samt meliss och kamomill är väldigt enkla att hitta. För att göra den, lägg bara en påse av varje växt i 5 dl vatten och koka upp. Låt det stå under fem minuter och drick en kopp var femte timme. Detta kommer att lugna ner och bota dig. Tveka inte att prova eftersom det är väldigt behagligt och hälsosamt.