Naturliga huskurer mot gasbildning

Naturliga huskurer mot gasbildning
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Ett av de största problemen i matsmältningssystemet är gasbildning eller ett överskott av gaser i magen, vilket kan ha flera orsaker. Dessutom påverkar det här problemet många människor oavsett ålder.

Många faktorer kan leda till problem med gaser i magen. Till exempel: att äta för mycket kryddstark mat, lida av stress (producerar för mycket syra) samt andas in luft medan du äter. På samma sätt kan gaser och obehagliga lukter orsakas av olika livsmedel som vi äter varje dag, vilka kan orsaka denna reaktion i våra tarmsystem. Fortsätt läsa om du vill lära dig hur du kan eliminera gasbildning med några naturliga huskurer!

Vad orsakar gaser i magen?

Laktos

Vanlig mjölk är en stor producent av gaser. Vissa människor är mycket känsliga för detta och kan inte dricka det. Vi rekommenderar att konsumera laktosfri mjölk eller skummjölk så detta problem kan undvikas.

Förstoppning

Personer som lider av förstoppning är mer benägna att ha mer frekventa episoder av gasbildning eftersom deras tarmar smälter maten för långsamt och de drabbas av en ansamling av avfall i kroppen.

Huskurer som minskar gasbildning

Ingefärsrot

Ingefära i riven form

Att dricka ingefärste, ta en tesked riven ingefära före måltider eller tillsätta små mängder torr eller färsk ingefära till färdiglagade rätter hjälper till att effektivt hantera och lindra problemet med gasbildning.

Kummin

Detta är en krydda som kan tillsättas i livsmedel som i allmänhet kan orsaka gaser. Dessa frön har förmågan att stimulera matsmältningen och förhindra gas och kramper som dessa livsmedel kan producera.

Vitlök

Vitlök i klyftor

Vitlök innehåller bland sina ingredienser två effektiva ämnen som är mycket förmånliga för din hälsa; nämligen allicin och diallyl svavelväte.

Vitlök är ännu ett livsmedel som är en mycket användbar huskur för att förbättra matsmältningen och kontrollera gasbildning. För att få denna effekt är det viktigt att konsumera den färsk; antingen som den är eller genom att tillsätta den i matlagningen som en krydda.

Maskroste

Maskros är en mycket vanlig medicinalväxt som har många fördelar vid många hälsoproblem. Bland dessa fördelar kan vi hitta några som har samband med matsmältningen. Att dricka maskroste strax före huvudmåltider hjälper till att undvika överskott av gaser.

Maskros kan också tillsättas till färdiglagad mat som krydda och för detta ändamål måste den torkas och malas.

Persilja

Persilja är nyttigt

Persilja, antingen färsk eller torkad, i din kost är en mycket effektiv huskur för att kontrollera produktionen av gaser i tarmen.

Aktivt kol

Kol kan absorbera luften som finns i tarmarna som orsakar gasbildning. Vi rekommenderar att du tar detta tillskott före måltid då detta kommer hjälpa dig att förhindra gasbildning.

Citronsaft

Pressar citronsaft

Citron har en hel del läkande egenskaper som kan tillämpas på ett antal sjukdomar, särskilt de som har att göra med mag-tarmkanalen. Om vi ​​har för vana att dricka citronsaft före och efter varje måltid kan vi märka en nästan omedelbar minskning av gasproduktionen.

Kamomillte

Kamomillte har förmågan att få magen att slappna av, vilket bidrar till att förhindra uppkomsten av stora mängder gas samt förbättra matsmältningen på ett naturligt och effektivt sätt.

Infusion av anis

Te på anis

Anis har en stor förmåga att förhindra gasbildning och de magsmärtor som de kan orsaka. Koka en kopp vatten och tillsätt en matsked anispulver varpå du låter det dra innan du dricker. Denna kur bör du ta varje dag, så att de gaser som bildas i tarmen reduceras.

Andra rekommendationer

Konsumera livsmedel som innehåller probiotika

Att äta livsmedel som innehåller probiotika eller ta ett probiotiskt tillskott är en bra idé för att lindra symptomen av gaser och de kan också bidra till att upprätthålla god tarmhälsa såväl som hälsan i allmänhet.

Varma kompresser

Om du har en stor ansamling av gaser som du inte kan eliminera på något sätt kan du värma en stor mängd vatten och blöta en handduk. Vrid ur det överflödiga vattnet och placera den på magen. Upprepa processen tills buken slappnar av och smärtan försvinner.

Som du kan se det finns många sätt att förebygga och lindra gasbildning. Allt du behöver göra är att bestämma vilken behandling som är bäst för dig och att vara konsekvent för att få de förväntade resultaten. Du kommer omedelbart att märka av en förbättring!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.