Medicinalväxter för Hypertoni

· juni 29, 2015

Hypertoni är en sjukdom som involverar ett ökat tryck, som går över den normala gränsen, vilket uppskattas vara 140/90 hos vuxna. Det är ett alltmer vanligt problem då personer blir äldre.

Detta är en av de tystaste sjukdomarna som en person kan lida av, så motverkan är en viktig faktor eftersom den kan påverka bland annat din hjärna, ditt hjärta och dina njurar. Den kan även öka din risk för stroke.

Även om ingen specifik orsak för hypertoni har hittats, har vissa faktorer framhävts som möjliga delorsaker som exempelvis saltkonsumtion, alkohol, tobak och en sittande livsstil.

Detta är en sjukdom som kan påverka alla, vilket är anledningen till att du går och undersöker dig regelbundet. Om du redan har fått hypertoni, följ de instruktioner du har fått av din läkare och kombinera dem med en hälsosam kost, en träningsrutin och de medicinalväxter för hypertoni som vi kommer att berätta om nedan.

Mistel mot Hypertoni

Mistel har en urindrivande effekt, stärker hjärtat och reducerar blodkolesterol, eftersom den hjälper till att vidga blodkärlen.

  • Koka 5 g mistel under 15 minuter och drick en matsked av detta.
  • Koka 15 g mistel-löv i en halv liter vatten under 15 minuter och drick 2 koppar per dag under 5 till 7 dagar.

Lavendel

Lavendel

Du kan kontrollera hypertoni som uppkommer utan förvarning med 10 droppar lavendel i en trasa. Denna kur kommer from aromterapin, och har fördelar som cellulär reproduktion och hjälper med att behandla rynkor, ärr och hudbristningar.

Rölleka

Denna växt har visat sig kunna reducera blodtrycket och hjälper till att förstärka medicin som används för att behandla hypertoni. Du kan göra ett avkok på de blommande topparna i ett glas vatten, vilket man kan göra ett par gånger per dag.

Denna växt används också för att behandla andningsorganen och cirkulationssystemet, klimakteriet och depression.

Mangoblad

Mangoblad görs som ett avkok och är perfekt för urinvägsinfektioner. De är rika på gallussyra, som används för att motverka bronkit och även kan sänka hypertoni. Lägg två torra löv, som har skurits i små bitar, i en liter vatten och ställ i solen under 14 timmar. Drick detta två gånger per dag under 3 dagar. Gör detta runt en gång per vecka.

Vit Hagtorn

Denna växt reducerar hjärtrytmen och vidgar samtidigt kranskärlen och förbättrar hjärtfunktionen och normaliserar trycket. Den används även för ångest, takykardi och reducering av kolesterol.

Gör ett avkok på vit hagtorn genom att hälla en kopp kokande vatten över två matskedar. Drick detta två eller tre gånger per dag.

Olivträd

Olivträd

Extrakt av gröna löv från olivträd kan vara väldigt effektivt för att behandla hypertoni. Dess konsumtion är lika effektivt som vanligt förekommande mediciner. Det reducerar vidare även triglyceridnivåerna i blodplasman.

Du kan koka en matsked löv i en kopp vatten under tio minuter. Drick detta på en tom mage innan du går till sängs.