Medicinalväxter som hjälper mot Hypertoni

12 februari, 2019
Hypertoni är en tyst sjukdokm som kan vara väldigt jobbig. Här ger vi dig några medicinalväxter för hpertoni.
 

Hypertoni är en sjukdom som involverar ett ökat tryck, som går över den normala gränsen, vilket är omkring 140/90 hos vuxna. Det är ett alltmer vanligt problem då personer blir äldre.

Detta är en av de tystaste sjukdomarna som en person kan lida av, så motverkan är en viktig faktor eftersom den kan påverka bland annat din hjärna, ditt hjärta och dina njurar. Den kan även öka din risk för stroke.

Även om man inte har hittat nåon specifik orsak för hypertoni , har man framhävt vissa faktorer som möjliga delorsaker till exempel saltkonsumtion, alkohol, tobak och en sittande livsstil.

Detta är en sjukdom som kan påverka alla, vilket är anledningen till att du går och undersöker dig regelbundet. Om du redan har fått hypertoni, följ de instruktioner du har fått av din läkare och kombinera dem med en hälsosam kost, en träningsrutin och de medicinalväxter för hypertoni som vi kommer att berätta om nedan.

Mistel mot Hypertoni

Mistel har en urindrivande effekt, stärker hjärtat och reducerar blodkolesterol, eftersom den hjälper till att vidga blodkärlen.

  • Koka 5 g mistel under 15 minuter och drick en matsked av detta.
  • Koka 15 g mistel-löv i en halv liter vatten under 15 minuter och drick 2 koppar per dag under 5 till 7 dagar.

Lavendel

Lavendelolja

 

Du kan kontrollera hypertoni som uppkommer utan förvarning med 10 droppar lavendel i en trasa. Denna kur kommer from aromterapin, och har fördelar som cellulär reproduktion och hjälper med att behandla rynkor, ärr och hudbristningar.

Rölleka

Man har visat att denna växt kan reducera blodtrycket och hjälper till att förstärka medicin som man använder för att behandla hypertoni. Du kan göra ett avkok på de blommande topparna i ett glas vatten, vilket man kan göra ett par gånger per dag.

Man använder också denna växt för att behandla andningsorganen och cirkulationssystemet, klimakteriet och depression.

Mangoblad

Mangoblad görs som ett avkok och är perfekt för urinvägsinfektioner. De är rika på gallussyra, som används för att motverka bronkit och även kan sänka hypertoni. Lägg först två torra löv, skurna i små bitar, i en liter vatten och ställ i solen under 14 timmar. Drick därefter detta två gånger per dag under 3 dagar. Gör detta runt en gång per vecka.

Vit Hagtorn

Denna växt reducerar hjärtrytmen och vidgar samtidigt kranskärlen och förbättrar hjärtfunktionen och normaliserar trycket. Den används även för ångest, takykardi och reducering av kolesterol.

Gör ett avkok på vit hagtorn genom att först hälla en kopp kokande vatten över två matskedar. Drick detta därefter två eller tre gånger per dag.

Olivträd

Olivträd

 

Extrakt av gröna löv från olivträd kan vara väldigt effektivt för att behandla hypertoni. Dess konsumtion är lika effektivt som vanligt förekommande mediciner. Det reducerar vidare även triglyceridnivåerna i blodplasman.

Koka först en matsked löv i en kopp vatten under tio minuter. Drick detta på en tom mage innan du går till sängs.

Bunag, R. (2011). Essential hypertension. In xPharm: The Comprehensive Pharmacology Reference. https://doi.org/10.1016/B978-008055232-3.60057-1

La Gerche, A., & Wright, L. (2018). Pulmonary Hypertension. In Essential Echocardiography: A Companion to Braunwald’s Heart Disease. https://doi.org/10.1016/B978-0-323-39226-6.00036-9

Munroe, P. B., & Warren, H. R. (2017). Hypertension. In Genomic and Precision Medicine: Primary Care: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-800685-6.00007-2