Linfrön mot förstoppning

Trots det faktum att de flesta episoderna av förstoppning orsakas av brist på fibrer i dieten så är det viktigt att känna till de olika faktorerna som också kan påverka dina tarmrörelser. Vissa av dessa faktorer kan vara resor, planerade förändringar, stress, förändringar i dina rutiner, etc. Vi vill dock även att du vet hur du kan förbättra dina tarmrörelser enkelt och naturligt, vilket kommer göra att din kropp inte utsätts för möjligtvis konstgjorda laxermedel.

Hemligheten till varför linfrön är så starkt rekommenderade för att bekämpa förstoppning är de höga mängderna mucilago som finns i dem, vilket kommer från dess lösliga fibrer. När linfrön kommer i kontakt med vatten så frigörs mucilago, vilket får omkringliggande vätska att anta en tjockare form.

linfrön

Att använda dem för behandling av förstoppning

Det är av denna anledning som ett av de mest rekommenderade sätten att äta linfrön för att bekämpa förstoppning på är att hälla en god mängd i ett glas med vatten och låta det stå över natten. Nästa dag så ska du dricka vattnet på tom mage.

Om du genomför denna procedur och texturen på vattnet inte fungerar för dig (den för tjock) så rekommenderar vi att du tar fröna och blandar dem med mjölk, juice från olika frukter, yoghurt eller till och med sallad. Detta kommer göra det enklare att äta dem på grund av den rika smaken hos livsmedlen som du blandar dem med. Detta kommer göra underverk för dig eftersom du genom denna process släpper lös mucilago i tarmområden där det finns mycket vatten.

Hur fungerar mucilago?

Mucilago bildar en typ av smet som har en avförande effekt som gör att den färdas snabbare genom tarmarna. Denna avföringsprocess är vad som gör intag av linfrön så annorlunda från att äta andra typer av laxermedel, eftersom laxermedel på ett sätt gör kroppen beroende på dem för att kunna ha naturliga tarmrörelser.

tarmar

Som om det inte vore nog så kan de lösliga fibrerna i linfrön samla in gifter i kroppen och göra sig av med den genom avföringen mycket snabbare än om de hade blivit absorberade i tarmarna.

Dessa frön innehåller även olika fördelaktiga komponenter för att din hälsa ska vara på topp. Vissa av dessa inkluderar alfa-linolensyra, vilket är ett fettsyra som tillhör gruppen omega-3-syror och som resulterar i en minskning av det dåliga kolesterolet i din kropp. Som om det inte vore nog så innehåller dessa frön även antiinflammatoriska komponenter, såsom luteolin och oljesyra.

Linfrön mot cancer

bröstcancer

Linfrön är dess oändliga egenskaper kan även bidra till att minska risken för att drabbas av alla typer av cancer, och framförallt tarm- och bröstcancer. Om du äter dem regelbundet så kommer de dessutom hjälpa dig att bota alla inflammatoriska sjukdomar tack vare deras höga nivåer av fett- och omega-3-fettsyror. De kommer även hjälpa dig att få ett bättre fungerande matsmältningssystem och till och med främja urinvägs- och andningssystemen.

spring

Avslutningsvis så kan vi säga att linfrön är en av de produkter som har de största och mest läkande preventiva egenskaperna hos alla typer av sjukdomar. Det är viktigt att du äter dem regelbundet och inte bara i krissituationer. Kom ihåg att din kropp fungerar som en maskin och att alla delar måste vara i optimal form så att dina kroppsfunktioner fungerar som de ska.

MER FÖR DIG