Kramens helande kraft

För att uttrycka hur du känner med en kram måste du först lära dig att krama dig själv. Kramar minskar stress och stärker självkänslan.
Kramens helande kraft

Senaste uppdateringen: 11 mars, 2019

Vissa kramar en så hårt att det känns som om man håller på att bli krossad, men det är precis så de uttrycker sin kärlek. Kramens kraft skapar en särskild länk mellan kropp, själ och känslor.

Kramar kan inte lösa något, men de är betryggande. När någon sveper sina armar omkring dig kan det laga de delar av dig som har brustit, avvärja ensamhet och rädsla, och fylla dig med glädje.

Det kan verka otroligt, men det finns vissa som inte gillar att bli kramade eftersom de känner sig obekväma eller inte gillar att deras personliga utrymme invaderas. Men i verkligheten behöver vi alla ibland någon som omfamnar oss varmt.

Björnkram


Hundratals kramar bara väntar på oss

En liten kram kan torka tårar, ett litet ord av vänlighet kan fylla en med glädje och ett litet leende kan förändra världen. Det är de små sakerna som fyller världen med glädje och kärlek…

Vi skulle inte kunna skriva en bok om alla typer av kramar som finns för den skulle aldrig ta slut. Det finns lika många typer av kramar som det finns människor, situationer och relationer, beroende på vilken typ av budskap de är tänkta att kommunicera. Här är bara ett axplock av alla typer av kramar:

Björnkramar

Någon sveper sina armar runt den andre och pressar kärleksfullt sin kropp mot dennes medan hakan vilar lätt på dennes axel.

A-formade kramar

Den här kramen är mer formell, men är inte mindre betydelsefull för det. Den går ut på att man lutar sig fram för att omfamna den andra personen medan man vilar hakan lätt mot dennes axel.

Sandwichkramar

Dessa kramar ges mellan tre personer som står varandra riktigt nära. De är fulla av ovillkorligt stöd.

Starka kramar

Den här kramen kännetecknas av impulsen att hålla om den andra personen och visa denne ömhet. De är perfekta för att uttrycka kärlek och lyckönskningar.

Kramar från hjärtat

De är helkroppskramar där armarna lindas runt hela ryggen och axlarna på den andra personen. Det är en av de största kramarna du kan ge.

Sidokramar

Den här är perfekt när man går. De återspeglar behovet av och önskan att förenas.

Kramar bakifrån

Den här kramen är den mest förtjusande och romantiska. Den ena personen närmar sig bakifrån och sveper sina armar runt den andra. Tänk bara på den berömda scenen i Titanic för att förstå passionen.

Gruppkramar

Den här kramen symboliserar samhörighet och ovillkorligt stöd.

Alla dessa kramar är helande eftersom de bidrar till att stärka ditt psykiska välbefinnande och din känslomässiga utveckling. Kramens kraft ger hundratals ovärderliga förnimmelser som är omöjliga att beskriva.

Titanic


Vet du hur man kramas?

Man omfamnar andra som de omfamnar livet.

Man omfamnar livet så som de omfamnas.

Att veta hur man kramas kräver inte mer än ett fullt hjärta och en kropp som smälter samman med den andra personen. Men för att en kram ska kunna överföra allt vi känner behöver vi träna på oss själva.

Några av de frågor som kommer upp inkluderar: Har du någonsin fått en verkligt minnesvärd kram? Var den fylld av värme? Lindrade den dina sorger?

Man kan säga att du med en intim och ärlig självkram bekräftar dig själv, tar dig ut ur ditt skal och närmar dig ditt autentiska jag.

Om du kramar dig själv så älskar du dig själv, om du älskar dig själv så känner du dig själv, om du känner dig själv så utvecklar du dig själv. För när du håller dig själv i din famn så frigör du dina känslor och det låter dig ha ett bra liv.

Kramens kraft helar dig

En kram är en dikt skriven på huden som skyddar oss från falsk kärlek, beroende, idealisering och annat som kan försvaga eller utarma oss, och den skyddar modet och godheten inom oss.

Kramar validerar vår rätt att existera och att vara de vi är, behöva, beröra, vara glada och friska, skapa samt vara intima och fria att älska.

Det är svårt att lista alla de fördelar som kramar har att erbjuda med tanke på hur många det finns, men här är några av de främsta:

  • De minskar stress.
  • De ger trygghet och skydd, eller de får oss åtminstone att känna oss säkra och trygga.
  • De höjer självkänslan.
  • De överför energi och styrka.
  • De förbättrar mellanmänskliga relationer.
  • De får oss att slappna av.
Håller om varandra


Kramar – en smekning från själen

Det sägs att varje gång vi kramar någon varmt förlängs vårt liv med en dag.

Paulo Coelho

Kramar fördjupar tillgivenhetens rötter. Våra mest meningsfulla minnen innehåller kramar eftersom de är betryggande. Att kramas är ett underbart sätt att ge kärlek till de omkring oss och smeka deras själar.

Kramar är ofta den bästa terapin eftersom de får oss att känna oss förnyade och värdiga kärlek. Varje kram har sitt eget språk, vilket innebär att de utgör det snabbaste sättet för två själar att kommunicera.

Det innebär att du kan säga mer med en kram än med ord. Att omfamna varandra fyller oss med glädje och sänder ut ett speciellt lugn som är oerhört avkopplande.

Kramar är en verkligt tillförlitlig källa till empatisk kommunikation som gör att vi kan bättre förstå hur vi och de omkring oss känner. De är ett bra sätt att visa vår kärlek och vårt stöd.

Vi hoppas att du med den här artikeln har fått några nya perspektiv om kramens kraft!

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.