Kräm med kokosnötsolja för att föryngra dina ögonkonturer

Blandningen av kokosnötsolja och vitamin E är perfekt för att återfukta huden och föryngra dina ögonkonturer genom att motverka rynkor.
Kräm med kokosnötsolja för att föryngra dina ögonkonturer

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vill du motverka kråkfötter med en naturlig kräm med kokosnötsolja? Huden runt dina ögonkonturer är ett av de känsligaste områdena i ditt ansikte. Detta innebär att det även är ett av de områden som har som störst benägenhet att drabbas av rynkor.

Det innehåller inte några talgkörtlar och har minimala nivåer av kollagen och elastin. Därför har huden runt dina ögonkonturer en större tendens att uppvisa ålderstecken än andra områden.

Det är även en region som utsätts mycket för solen och gifter i atmosfären. Det är därför inte förvånansvärt att de tidiga ålderstecknen kan börja här. Som om det inte vore nog är det ett område som även drabbas av faktorer som sömnbrist, stress, dålig kost och andra vanor som påverkar hudens hälsa.

Den goda nyheten är dock att det finns olika produkter och tekniker som kan hjälpa dig att motverka skador på huden innan de ens uppstår.

Många av de kommersiella alternativen kostar för mycket. Det finns dock som tur är 100% naturliga alternativ som alla kan använda sig av. I denna artikel kommer vi ta upp ett recept på en hemmagjord kräm med kokosnötsolja, som tack vare sina unika egenskaper är perfekt för att återuppliva detta område av huden.

Prova den!

Hemmagjord kräm med kokosnötsolja för ögonkonturer

Kräm med kokosnötsolja är en produkt som har blivit populär runtom i världen eftersom den kan förbättra hudens skönhet och hälsa. Denna naturliga produkt är mycket skonsammare för plånboken än de alternativ som säljs kommersiellt. Det bästa är att den inte kommer orsaka några biverkningar.

Vi kommer även att använda oss av vitamin E-olja, som är en ingrediens med antioxidativa egenskaper som ger näring åt de djupaste lagren i huden för att motverka svaghet och tidiga ålderstecken.

Eftersom vi vill vara säkra på att du har allt klar för dig ska vi ta upp några av de viktigaste egenskaperna nedan.

Kokosnötsolja

Kokosnötsolja i burk

Kokosnötsolja anses vara en av de mest hälsosamma krämerna som finns, och den är lätt att applicera eftersom den enkelt tas upp av huden. Den hjälper dig att hålla den ung, återfuktad och skyddad.

Dess fettsyror och antioxidanter ger den effekter som motverkar mikrober och svamp. Detta gör den till ett kraftigt verktyg för att minska risken för infektioner. Kokosnötsolja har även höga nivåer av laurinsyra – en substans som reglerar din huds naturliga pH-nivå samtidigt som den rekonstruerar cellerna.

Tack vare dess naturliga egenskaper kommer den att bibehålla lämpliga kollagen- och elastinnivåer. Detta är två substanser som är nödvändiga för att hålla huden fast och ung. Den reducerar även de negativa effekterna av fria radikaler, vilka är bovarna som gör huden svagare och orsakar tidiga rynkor.

Den är även perfekt för känslig hud runt ögonkonturerna eftersom den återfuktar på djupet och reducerar skadliga effekter från solens UV-strålar.

Vitamin E-olja

Kapslar med vitamin E

Under de senaste årtiondena har vitamin E varit känt som “livets och ungdomens vitamin”, eftersom det används för att motverka allt som accelererar åldersprocessen.

Genom att använda den internt och extern kommer man förbättra hudens kvalitet, även när dessa ålderstecken redan har uppstått. Vitamin-E olja gör huden mjukare och motverkar uppkomsten av s.k. “kråkfötter”.

Hur man tillreder denna naturliga kräm med kokosnötsolja

Kräm med kokosnötsolja

För att få bra resultat när man applicerar denna naturliga kräm rekommenderar vi att du köper 100% ekologisk kokosnötsolja, eftersom raffinerade versioner inte kommer ha samma näringsegenskaper. Det är även bra att vara medveten om att man inte kommer se effekterna direkt. Du måste fortsätta applicera den för att börja se skillnaden.

Ingredienser

Metod

  • Värm först upp kokosnötsoljan på låg temperatur. Lägg därefter i tre kapslar vitamin E-olja.
  • När detta har blandats tar du bort det från värmen och låter det stå några minuter för att svalna.
  • Häll blandningen i en lufttät flaska och vänta tills det stelnar.
  • Förvara på en kall och mörk plats och ej nära värmekällor.

Hur man applicerar krämen

  • Ta lite av krämen och massera in den med en cirkulär massage runt dina ögonkonturer.
  • Se till att huden är ren och fri från kosmetika.
  • Upprepa behandlingen varje kväll innan du går och lägger dig.

Är du redo att prova detta? Tillred denna otroliga kräm hemma och upptäck själv hur fantastisk den är för att skydda huden, och du behöver inte spendera mycket pengar!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.