Hur man tillreder ingefärsvatten för viktminskning

Denna ingefärsdryck för viktminskning är en fantastisk resurs för att ta hand om din hälsa, samtidigt som den balanserar dina sockernivåer och accelererar matsmältningen.
Hur man tillreder ingefärsvatten för viktminskning
Elisa Morales Lupayante

Skriven och verifierad av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Tro det eller ej men du kan använda ingefärsvatten för viktminskning. Att gå ner i vikt är en komplicerad process för många personer, trots att de följer en strikt diet och tränar. Viktminskning är inte alltid lika lätt som det ser ut.Det finns många anledningar till detta, men de vanligaste är vätskeretention och en långsam metabolism. Det finns svåra hinder, men det finns även sätt att komma över dem.

Vatten är därför en perfekt allierad i detta fall eftersom det hjälper att aktivera våra njurar, vilket är viktigt för att ta bort avfall. De tar bort gifter som i slutändan blir till fett (speciellt vid magen och höfterna).

Då det når magen börjar det dock att arbeta. Det är en ren substans och matsmältningssystemet kan då lättare utföra sina sysslor, och vi kommer då att kunna accelerera vår metabolism utan att skada våra organ. Vi kan vidare lägga i ingredienser för att förbättra vattnets egenskaper. Du har många alternativ, men ett av de mest effektiva är ingefärsvatten för viktminskning.

Skulle du vilja veta varför? Fortsätt läsa och få reda på det.

Fördelar med ingefärsvatten för viktminskning

Ingefära i träskål

Det reglerar sockernivåerna på ett förvånansvärt sätt

Tack vare dess egenskaper kommer ingefärsvatten hjälpa kroppen att sänka den mängd socker som den behöver för att fungera. Det spelar ingen roll hur mycket som intas: du kommer ha tillräckligt med glukos för dagen, men aldrig för mycket eller för lite av det.

Detta är en av huvudstrategierna för att gå ner i vikt eftersom allt socker som inte metaboliseras omvandlas till fett och extra vikt. Det hjälper även med att motverka diabetes men utan några bieffekter.

Snabbar på matsmältningen

Innehållet i denna rot främjar skapandet av magsyror, vilket underlättar matens nedbrytning samt borttagandet av gifter. Dess höga fiberinnehåll gör matsmältningen ännu lättare. Det som händer i vår kropp är därför betydligt viktigare än antalet kalorier som vi äter.

Om du förstår detta kommer du veta vad du bör dricka och när. Viktigast av allt, du kan göra detta utan ångest för att behöva räkna kalorier.

Ökar din kroppsvärme

Låt oss återvända till kalorierna. Är det inte en regel att man ska bränna mer än vad man äter? Detta innebär att du måste hålla en högre temperatur i kroppen. En sådan hetta kommer därmed stoppa vätskeretention.

Hur man tillreder ingefärsvatten för att gå ner i vikt

Ingefärsvatten för viktminskning i flaskor

Ingredienser

Tillredning

  • Värm upp vattnet. När det kokar lägger du i ingefäran.
  • Låt det koka under ett par minuter och stäng av värmen.
  • Låt det stå under 10 minuter.
  • Sila innehållet, lägg till citronsaften och drick.
  • Det är bäst att göra detta på fastande mage.

För att uppnå de önskade effekterna av detta recept så är det bäst att man dricker det dagligen. Det är dock viktigt att man tänker på att det kommer ta tid för effekterna att visa sig, så ha tålamod.

Det rekommenderas att man dricker detta på morgonen. Men om du vill ta det under någon annan tid så kommer det inte förlora sina egenskaper om du har det i en termos och dricker under dagen. Det finns ingen gräns för hur mycket du kan dricka.

En sak är säker: denna dryck är mer än bara en allierad för att gå ner i vikt. Det är ett näringsrikt tillskott som är väldigt fördelaktigt för kroppen. Tveka inte att tillreda den, för det är en behandling som kommer balansera och optimera alla dina kroppsfunktioner.

Så varför inte prova detta ingefärsvatten för viktminskning under några veckor och dela med dig av din erfarenhet?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Medicinals. (2012). Propiedades del Jengibre. Http://Www.Botanical-Online.Com/Medicinalsgengibre.Htm.
  • Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
  • Salgado, F. (2011). El jengibre (Zingiber officinale). Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(11)70041-2

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.