Huskurer mot påsar under ögonen

Känner du dig frustrerad när du ser dig i spegeln på morgonen och möts av dessa hemska påsar under ögonen? Så kan vara fallet och det som stör dig mest är att även efter att du sovit bra har du ändå dessa påsar under ögonen.

Det är inte bara brist på sömn som kan orsaka påsar under ögonen. De är vanligtvis även tecken på utmattning, andningsproblem, förhöjda halter av koffein eller stress. Men oroa dig inte! Idag kommer vi att tala om för dig hur man kan eliminera dem med några mycket effektiva huskurer.

Placera en fuktig handduk på dina ögon

Varje kväll innan du går till sängs lägger du en fuktig handduk i kylskåpet. När du stiger upp följande morgon placerar du den över din panna och ögonen. Alternativt kan du använda en ögonmask som fungerar på precis samma sätt. Dessa två huskurer är effektiva på att minska inflammation. Du bör låta dem verka i 5 minuter.

Tepåsar över de mörka ringarna under ögonen

Efter att du druckit te sparar du dina använda tepåsar i kylskåpet. När de är kalla och du har tillräckligt med tid att låta dem verka lägger du dem på dina ögon i tjugo minuter. Under denna tid ska du ligga ner för bästa resultat. Efter att tjugo minuter har gått ska du skölja dina ögon mycket noga eftersom te kan färga huden lite grann. Effekten av denna behandling kommer att märkas tydligt; den både minskar inflammationen och reducerar dina mörka ringar.

Applicera gurkskivor

Gurka
När du är klar med din tjugo minuters tepåsebehandling kan du också placera en gurkskiva över varje öga under 10 minuter. Gurkor innehåller mycket vatten och kommer att bidra till att återfukta huden, vilket gör den smidig.

Aloe vera massage för dina ögon

Ta ett av bladen från en aloe vera planta och skär det i två halvor. Extrahera gelen eller ”kristallerna” och massera försiktigt på ringarna under ögonen. Denna växt har massor av nyttiga egenskaper inklusive dess förmåga att återfukta och tona huden.

Kokosoljemassage

Kokosnöt
Om du blandar en matsked kokosolja med en matsked mandelolja, försiktigt masserar in detta under ögonen och låter det verka i tjugo minuter kommer du definitivt att märka att dina påsar under ögonen snabbt kommer att försvinna. Skölj noga med varmt vatten efter att dessa tjugo minuter har gått. Detta är en mycket effektiv huskur.

Och om de inte försvinner…!

Om dina påsar under ögonen fortfarande inte försvinner trots att du prövat dessa huskurer betyder det att din kropp säger ifrån och ber dig att ge den mer vila. Det är därför vi kommer att ge dig några ytterligare rekommendationer att följa så att dina ögon kan frigöra sig från denna fruktansvärda mörka färg som omger dem.

Det första steget är att försöka sova åtminstone 7-8 timmar per dygn. Detta är ett av de bästa sätten att eliminera påsar under ögonen. Försök också att dagligen använda en fuktkräm som är gjord speciellt för området kring ögonen. Dessa krämer kommer att få huden på detta område att se mycket mer hälsosam ut.

Försök att inte dricka alkohol, röka, inta för mycket koffein eller äta livsmedel som innehåller mycket fett. Gör vad du kan för att följa en hälsosam diet med mycket frukt och grönsaker samt motionera. Drick minst två liter vatten om dagen. Detta är det bästa du kan ge inte bara dina ögon (tar bort påsarna), men också hela kroppen.

MER FÖR DIG