Huskurer för att ta bort dålig kroppslukt

Om du har problem med överdrivet svettande kan bikarbonat vara till stor hjälp, eftersom den har antibakteriella egenskaper som hjälper till att ta bort bakterier och motverka dåligt kroppslukt.
Huskurer för att ta bort dålig kroppslukt
Nelton Abdon Ramos Rojas

Granskad och godkänd av läkare Nelton Abdon Ramos Rojas.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dålig kroppslukt är nästan alltid ett resultat av att man svettas för mycket, speciellt om det har uppkommit en ackumulering av bakterier som reproduceras när det inte finns tillräckligt med syre i kroppen. Om du lider av problemet ofta är det mycket viktigt att du uppsöker en läkare eftersom det kan vara tecken på allvarliga hälsoproblem.

Personer som lider av dålig kroppslukt isolerar sig ofta eftersom det kan bli ett socialt problem, men det finns naturliga sätt att ta bort dålig kroppslukt. Därför bör du ta i beaktande följande huskurer.

Avkok på salvia för att ta bort dålig kroppslukt

Salvia har värmereglerande egenskaper som är perfekt för att motverka överdrivet svettande och ta bort dålig kroppslukt.

Ingredienser

 • 5 salviablad
 • 250 ml vatten

Hur tillreder man den?

För att tillreda ditt avkok med salvia, koka upp 5 blad salvia med 250 ml vatten i 15 minuter. Drick detta avkok flera gånger per dag för bästa resultat.

Naturlig deodorant med mynta och rosmarin

mynta

Mynta och rosmarin har aromatiska och antibakteriella egenskaper som är bra för att ta bort dålig kroppslukt.

Ingredienser

Tillredning?

Koka upp 5 blad mynta tillsammans med 5 blad rosmarin i 15 minuter. Sila och applicera vätskan på huden efter att du har duschat som vanligt.

Ett bad med svart te

Svart te innehåller tanniner som är bra för att rena huden på djupet och ta bort dålig kroppslukt.

Ingredienser

 • 4 påsar svart te
 • 2 liter vatten

Tillredning?

Koka upp 2 liter vatten och lägg till 4 påsar svart te. Häll det därefter i badet, där du sedan lägger dig i 20 minuter.

persilja är rikt på klorofyll

Livsmedel rika på klorofyll

Naturliga produkter som innehåller klorofyll har en viktig deodorantisk effekt som hjälper till att ta bort dålig kroppslukt och andedräkt. Vi rekommenderar livsmedel som:

 • Spenat
 • Sallad
 • Mangold
 • Grönkål
 • Koriander

Du kan även göra en grön smoothie på morgonen för att motverka problemet.

Essentiell lavendelolja

lavendelolja

Lavendelolja är en av de bästa essentiella oljorna för att ta bort dålig kroppslukt och få kroppen att slappna av. Denna olja har en mycket svag och utsökt lukt som kan hjälpa dig att neutralisera odörer.

Ingredienser

 • 5 droppar lavendelolja
 • En halv liter vatten

Tillredning?

Späd ut 5 droppar lavendelolja i en halv liter vatten, helst kokt (eller mineralvatten). Förvara vätskan i en lufttät burk i 10 dagar och applicera sedan på de drabbade områdena.

Bikarbonat

Bikarbonat är också ett fantastiskt val för att ta bort dålig kroppslukt och överdrivet svettande. Det har att göra med dess antibakteriella egenskaper som hjälper till att motverka bakterier som kan orsaka denna lukt.

Ingredienser

 • Bikarbonat
 • Talk

Tillredning?

Det rekommenderas att du blandar lika stora delar bikarbonat och talk, som du sedan applicerar på de delar av kroppen som luktar.

Äppelcidervinäger

äppelcidervinäger

Om du lider av dålig fotlukt kan du använda en bra huskur för att motverka det med äppelcidervinäger. Denna produkt hjälper till att reglera hudens pH-värde och tar bort bakterier som kan orsaka dålig lukt.

Ingredienser

 • 5 matskedar äppelcidervinäger
 • Vatten

Tillredning?

För att ta bort dålig fotlukt, späd ut 5 matskedar äppelcidervinäger i en behållare med vatten och sänk därefter ner fötterna i det i 10 minuter.

Ingefära

Ett annat bra alternativ för att ta bort dålig kroppslukt, speciellt på fötterna, är ingefära.

Ingredienser

 • En mellanstor ingefärsrot
 • Vatten

Tillredning?

Först och främst bör du riva ingefäran, som om du skulle göra ett avkok. Lägg den därefter i en kastrull med vatten och låt koka i 15 minuter. Efter denna tid lyfter du bort kastrullen, låter den svalna och masserar därefter in fötterna med vätskan innan du går och lägger dig.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.