Hur man gör en salva med cayennepeppar för åderbråck

Tveka inte att prova dessa tips med cayennepeppar mot åderbråck!
Hur man gör en salva med cayennepeppar för åderbråck

Skriven av Solimar Cedeño

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Åderbråck kan vara väldigt obehagligt. Det ser inte bra ut och benen kan kännas obehagliga. Du behöver dock inte oroa dig, för du kan behandla detta tillstånd med en salva med cayennepeppar!

Behandla åderbråck med en salva med cayennepeppar

Åderbråck är helt enkelt bara svullna vener i benen som orsakas av cirkulationsproblem. Problemet uppstår då det inte förekommer en bra transport av syre mellan benen och hjärtat. Denna salva med cayennepeppar kan vara till hjälp. Den är enkelt och rätt så effektiv jämfört med vanliga medicinska och kirurgiska behandlingar.

Det finns för närvarande många dyra behandlingar för detta tillstånd. Den här huskuren är dock naturlig, enkel och effektiv och kan leda till fantastiska resultat! Den kommer förbättra dina bens utseende och motverkar kramp och bensmärtor.

Hur man tillreder en salva med cayennepeppar för åderbråck

Cayennepeppar i träsked.

Allt du behöver göra är att köpa cayennepeppar i affären. En sak du bör känna till är att cayennepeppar kallas röd peppar i länder som Chile, Mexiko och Venezuela.

Denna växt används för att ge maten en stark, bitter och kryddig smak. Den hjälper även med blodcirkulationen. Cayennepeppar gör att blodet flödar lättare så att åderbråcken inte uppstår.

Ingredienser

 • 2 matskedar cayennepeppar
 • 100 g bivax
 • 2 1/2 dl mandelolja

Bivax och mandelolja har egenskaper som påminner om cayennepepparns. De har inte bara en anti-inflammatorisk effekt utan förbättrar dessutom elasticiteten och flexibiliteten i lederna.

Tillbehör

 • Glasbehållare
 • Träslev
 • Lufttät behållare

Tillredning av en salva med cayennepeppar

Tillredning av salva med cayennepeppar.
 • Häll först bivax i behållaren och smält det i ett vattenbad.
 • Då det har smält lägger du till två matskedar cayennepeppar samt mandeloljan.
 • Sänk värmen och börja blanda med träskeden.
 • Efter att du har fått en jämn blandning stänger du av värmen och låter det stå i rumstemperatur under 10 minuter.
 • Förvara blandningen i en lufttät behållare innan den stelnar.

Du bör använda denna salva två gånger per dag. Massera in salvan i benen under 10 minuter då du går upp på morgonen och innan du går och lägger dig. Du kan också använda den då dina ben känns tunna eller då du känner att du börjar få kramp.

Det finns också andra sätt att reducera risken för åderbråck. Här är några av dem:

Träning

Att gå eller jogga under en halvtimme per dag kommer förbättra din blodcirkulation. Detta kommer också att stärka dina vener. Träning är ett bra sätt att förhindra åderbråck. Kom ihåg att dricka ordentligt med vatten, för detta kommer hjälpa med blodflödet i benen.

Gå ner i vikt

Du måste även förbättra kosten och dina matvanor för att förhindra att det uppstår åderbråck. Att vara överviktig eller ha fetma leder ofta till detta problem. Det är bra om man har en kost med en låg nivå av fett och kolhydrater. Ät frukter och grönsaker för att hålla kroppen frisk och reducera risken för åderbråck.

Håll benen högt

Vissa symptom som bensmärtor, kittlande känslor och kramp kan vara tecken på cirkulationsproblem. Alternera dina dagliga aktiviteter med att hålla benen högt under minst 10 minuter för att förbättra blodcirkulationen. Innan du går upp på morgonen så kan du höja benen och ta stöd mot väggen. Du kan också utföra övningar där du lyfter benen för att förbättra cirkulationen.

Undvik att sitta med benen i kors

Du bör undvika att sitta eller stå under långa perioder. Dessa ställningar påverkar blodflödet negativt. Om man korsar benen under för lång tid så kommer detta att förhindra blodflödet. Då du sitter ner så bör du ha benen längs marken, utan att utöva för stort tryck på dem.

Ha på dig lösa kläder

Ha på dig lösa kläder som inte förhindrar benrörelserna. Tajta kläder, som exempelvis vissa typer av byxor, rekommenderas inte eftersom de blockerar blodflödet. Tajta kläder kan se snygg ut, men det hindrar blodflödet. Det är också viktigt att man har på sig lösa kläder då man sover.

Tveka inte med att implementera dessa enkla tips och börja använda denna enkla salva med cayennepeppar för dina åderbråck redan idag!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.