Ingefära och gurkmeja för smärtlindring för lederna

maj 18, 2019
Visste du att egenskaperna hos ingefära och gurkmeja erbjuder ett naturligt sätt att få smärtlindring för lederna? På det sättet behöver du inte tillgripa kemisk antiinflammatorisk medicinering!

Visste du att tack vare egenskaperna hos ingefära och gurkmeja kan ett naturligt sätt att få smärtlindring för lederna uppnås utan att behöva tillgripa läkemedel med inflammatorisk verkan?

Smärta i lederna är ett vanligt problem bland alla djur (ja det inkluderar människor). Dessutom förekommer det också ofta bland unga människor, så tro inte att detta endast förekommer hos äldre. 

Även om det finns många kemiska behandlingar för att lindra denna smärta, är naturliga lösningar bättre alternativ. Bland dem är ingefära och gurkmeja allmänt populära.

Ingefära och gurkmeja har utmärkta egenskaper som kan fungera som smärtlindring för lederna när du behöver. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om dessa medicinska rhizomer och deras användning som läkemedelsinfusion.

Vad är ingefära?

smärtlindring för lederna ingefära

Ingefära är känd för sin kulinariska användning och eftertraktade för sin djupa lukt och kraftfulla smak. Denna växt växer till över tre meter på höjden, men kryddan ligger under jorden, som knölar.

Även om dess kulinariska användningsområden är allmänt kända på grund av dess kryddiga smak, har ingefära många fördelaktiga egenskaper för kroppen. En av de mest framstående är att det hjälper till att förbättra blodcirkulationen, förutom att främja en bättre matsmältningsprocess.

Men det är inte allt!

Våra leder får också många fördelar när vi konsumerar ingefära.

Upptäck: 5 övningar för att förbättra blodcirkulationen

Vad är gurkmeja?

smärtlindring för lederna gurkmeja

Precis som ingefära är gurkmeja en annan högt beundrad krydda i matlagningsvärlden. Denna en meters växt med avlånga löv har sitt ursprung i Indien.

Det vi vet som gurkmeja är dock rhizomet av växten som växer under marken. Dessa stamknölar är också kända som indisk saffran på grund av deras karakteristiska orange färg, vilket ger en gul färg till de maträtter det tillsätts till.

När det gäller medicinska egenskaper har gurkmeja många bra. De flesta av dem är inriktade på matsmältningssystemet eftersom gurkmeja har en carminativ kvalitet. Således förhindrar det bildandet av gas i mag-tarmkanalen. På så sätt hjälper det att lindra en upprörd mage.

Huvudegenskapen i gurkmeja är emellertid som ett antiinflammatoriskt medel. Av den anledningen är det en stor hjälp för alla som lider av artrit, oberoende av ålder och särskilda omständigheter.

Varför leder gör ont och hur man lindrar smärtan

smärtlindring för lederna hand

Ledvärk är ett symptom på obehag och det förekommer ofta i knän, armbågar, axlar, handleder, anklar och många andra kroppsdelar. Smärtan kan vara mild om den produceras efter fysisk ansträngning eller akut om det blir permanent.

I allmänhet har ledvärk en nära koppling till artrit. När smärtan är akut är artrit en av huvudorsakerna. Andra sjukdomar som bursit eller tendinit är ofta frekventa vid uppkomst av ledvärk.

Ledsmärta kan kontrolleras effektivt med naturläkemedel. Gurkmeja och ingefära drycker är bland de bästa alternativen vi kan hitta som smärtlindring för lederna.

Te på ingefära och gurkmeja

Te på ingefära

Du borde veta att, när det dricks frekvent, kan detta läkemedel vara mycket effektivt för lederna. Det bästa sättet att dra nytta av fördelarna med båda ingredienserna är att förbereda ett te.

Blandningen av ingefära och gurkmeja är kraftfull. Om du också lägger till kanel och en smula citron, kommer dess fördelar på lederna att bli mycket effektivare. Om du vill kan du ytterligare förbättra dess effekt genom att inkludera honung.

Vi rekommenderar att du dricker detta te varje dag i ett par veckor, det första du gör på morgonen innan du börjar något annat.

Ingredienser

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk hackad ingefära
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk riven eller pulveriserad kanel
  • Juicen av en halv citron

Läs: Kanel: en huskur som motverkar diabetes

Förberedelse

  • Först kokar du vattnet. När det kokar, tillsätt gurkmeja, ingefära och kanel.
  • Därefter måste du låta den koka i 30 minuter så att drycken förvärvar alla fördelar och är ordentligt gjord.
  • Sedan tar du bort det från värmekällan och låter det stå några minuter.
  • Slutligen tillsätter saften av en halv citron, sila och servera.

Gurkmeja och ingefära är stora allierade när det gäller att lindra ledvärk. Således är denna dryck ett utmärkt alternativ om du ofta lider av effekterna av artros, artrit eller någon annan form av ledsmärta.

Naturmedicin har svar på många av de problem vi har i vår kropp. Ledvärk kan lindras med gurkmeja och ingefära. Det är dock tillrådligt att du söker råd från din läkare om smärtan inte avtar.

  • Mashhadi, Nafiseh Shokri et al. “Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence” International journal of preventive medicine vol. 4,Suppl 1 (2013): S36-42. Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory Properties of Curcumin, a Major Constituent of. Alternative Medicine Review, 14(2).