Hur man gör den bästa chokladpajen i världen

På grund av ingrediensernas natur ska du se till att äta denna chokladpaj samma sag som du lagat den så att den inte blir dålig.
Hur man gör den bästa chokladpajen i världen

Senaste uppdateringen: 13 juli, 2019

Är du sugen på att göra den bästa chokladpajen i världen? Bland alla desserter som finns är detta ett mycket bra alternativ som de flesta kommer gilla.

Den huvudsakliga ingrediensen är som sagt choklad, men eftersom bakning är en kulinarisk konst som främjar kreativitet, finns det många varianter av receptet. Dessa använder sig av olika kvantiteter och ingredienser.

Den bästa chokladpajen i världen är en som lyckas samla en grupp ingredienser på ett harmoniskt sett utan att bli för söt för dina middagsgäster.

I denna artikel ska vi ta en titt på ett utmärkt recept samt några tips på hur du kan variera det, så att du kan välja din favorit.

Dotter bjuder pappa på den bästa chokladpajen

Den bästa chokladpajen (med florsocker)

Ingredienser för pajskalen (8 portioner)

 • 1/4 glas vitt vin
 • 1 tesked salt
 • 1/4 glas vatten
 • 1 1/4 dl olivolja
 • 7  dl vetemjöl
 • Plastfolie

Tillredning

 1. Till att börja med blandar du mjöl och salt. Rör om med en sked för att blanda dem. Gör sedan ett hål mitt i skålen för att hälla i olivoljan och vinet. Alkoholen är vad som hjälper till att jäsa degen, annars skulle vi ha använt jäst.
 2. Blanda allt med cirkelrörelser tills mjölet absorberar all vätska. När du har en kompakt massa kan du knåda lite mer med händerna tills du får en boll.
 3. Låt den ligga övertäckt i skålen i 20 minuter. Efter det knådar du degen igen i några minuter, och gör den till en boll igen. Efter det täcker du över behållaren och låter den vila i ytterligare 20 minuter.
 4. Skär därefter degen i åtta lika stora bitar och placera dem på varsin bit plastfolie. Rulla och platta ut degen med en kavel. Forma degen tills du får en tunn cirkel eller oval.
 5. Upprepa processen tills du har alla åtta bitar. Ställ dem åt sidan tills pajfyllningen är klar.
Mörk choklad

Ingredienser för fyllningen

 • Två bitar mörk choklad (250 g)
 • 2 1/2 dl vispgrädde
 • 2 1/2 matskedar smör
 • Florsocker för dekoration
 • Valfritt: 1 medelstort ägg, kanelstång för att dekorera
 • Redskap: en form för pajerna, gaffel

Tillredning

 1. Förvärm ugnen till 200ºC.
 2. Lägg de åtta skalen i pajformerna och stick ett hål i mitten med en gaffel. Om du vill kan du vispa ägget och borsta ett tunt lager av det på varje paj.
 3. Ställ dem sedan i ugnen i 3-4 minuter.
 4. Ta därefter ut dem och låt dem svalna till rumstemperatur. När de är svala tar du ut dem från formerna.
 5. Hacka smör och choklad till småbitar.
 6. Häll samtidigt grädden i en kastrull och koka upp. När den kokar tar du bort den från värmen och tillsätter choklad samt smör.
 7. Rör grädde, choklad och smör tills det blandats ordentligt. Efter det låter du det svalna till rumstemperatur. Det är viktigt att röra om i blandningen då och då.
 8. Avslutningsvis fyller du pajskalen med chokladen och ställer dem i ugnen i 7-8 minuter. Innan du serverar är det rekommenderat att strö lite florsocker ovanpå.
Bitar av choklad

En chokladpaj är en utmärkt dessert att dela med andra vid alla tillfällen. Den smakar utsökt och serveras bäst relativt nybakad. Du kan dock även åtnjuta den vid rumstemperatur.

När det kommer till toppingen så kan du tillsätta olika ingredienser, såsom citronskal. Du kan även använda bitar av färsk frukt (bananer eller jordgubbar) eller nötter, bland annat. Använd fantasin för att skapa den bästa chokladpajen!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.