Hur man blir av med löss och gnetter naturligt

Löss kan verkligen vara en plågoande när det kommer till ditt barns hår och är säkerligen ett orosmoment för många föräldrar. Det är ganska troligt att ditt barn kommer drabbas av pediculosis (det vetenskapliga namnet) när han eller hon går till skolan eller parken. I denna artikel ska vi prata om några av de mest effektiva huskurerna för att bli av med löss och gnetter.

Naturliga alternativ för kemiska botemedel

Om du går till ett apotek eller stormarknad kommer du hitta en uppsjö av produkter som tagits fram för att döda löss och gnetter. Du kan dock aldrig vara 100% säker på att de inte innehåller ingredienser som är skadliga för dina barn, och framförallt inte om de är väldigt unga.

Många personer har dessutom allergier eller får utslag av dessa produkter, eftersom de kan vara för starka för skalpen. De är heller inte särskilt effektiva eftersom lössen och gnetterna (äggen) kommer tillbaka när du slutar använda dem.

Löss2

Det är därför du bör använda huskurer – samma botemedel som våra föräldrar och deras föräldrar har använt för att döda parasiter som inte bara livnär sig på vårt blod, utan även orsakar klåda och obehag.

Huskurer för att eliminera löss

Uråldriga botemedel är väldigt effektiva och kommer dessutom börja verka inom några dagar och eliminera de jobbiga lössen från dina barn eller från dig själv. Dessa är de mest naturliga botemedlen för löss:

  • Avkok på eukalyptus: Du kan köpa detta i hälsokostbutiker klart för att användas eller göra det själv med Löss4

    • Aromatiska oljor: Många av dessa hjälper till att eliminera löss och gnetter. Löss6

      Foton från Gilles San Martin, Nagarjun Kandukuru, Rick&Brenda Beerhorst, downing amanda, COM SALUD agency, Javier Pincemin.