Hur man blir av med kackerlackor naturligt

Doften av aromatiska örter håller kackerlackorna borta. Lägg lite krossade lagerblad eller lite kattmynta vid områden de vanligtvis dyker upp på.
Hur man blir av med kackerlackor naturligt

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Kackerlackor är vidriga gäster som kan vara väldigt svåra att helt få bort från hemmet. Dessa insekter är ser inte bara motbjudande ut, utan kan även bära med sig sjukdomar och kontaminera mat utan att du märker det. Det största problemet är att kackerlackor kan gömma sig nästan var som helst i huset och tenderar att vara aktiva på nätterna när ingen rör sig.

Vill du ta reda på hur du blir av med kackerlackor? Det finns massor av alternativ idag när det kommer till utrotare som snabbt och enkelt kan eliminera dessa skadedjur på några sekunder. Men produkterna de innehåller är vanligtvis väldigt giftiga, både för din hälsa och för dina husdjur.

i dagens artikel ska vi dela med oss av hemmagjorda behandlingar mot kackerlackor som består av naturliga, mycket effektiva och billiga ingredienser.

Var gömmer sig kackerlackorna i ditt hem?

Var gömmer sig kackerlackor?

Innan vi lär dig hur du kontrollerar skadedjur naturligt är det viktigt att du är medveten om deras favoritplatser i ditt hem, vilket är var de gömmer sig under dagen.

 • I springor och skrevor i kökets och badrummets skåp och möbler.
 • I trämöbler.
 • De kommer utifrån genom små öppningar i dörrar och fönster.
 • Du hittar dem i avloppsrör och kranar i köket, badrummet eller tvättrummet, i gasledningar, värme- och luftkonditioneringskanaler, eldosor, takpaneler med mera.
 • De älskar att gömma sig bakom eller under kylskåpet, ugnen, mixern, mikron och andra vitvaror.
 • Pappkartonger, behållare, travar med papper och djurmat är favoritområden.
 • Under trägolv.
 • Överallt där det finns bråte, bortslängt byggmaterial eller skräp.

Hur blir du av med kackerlackor?

Hemgjorda bekämpningsmedel är ett utmärkt alternativ för att eliminera kackerlackor och hålla dem borta från huset. Men innan du applicerar någon av dessa “behandlingar” bör du komma ihåg att renlighet och ordning i ditt hem är de viktigaste faktorerna för att bekämpa denna ohyra.

 • Till att börja med bör du försegla alla glipor runt diskmaskin, diskho, dusch och badkar. Det hjälper även till att försäkra att köket och badrummet håller sig torrt.
 • Rengör områden under möbler oftare, som stolar, sängar, madrasser, kuddar, mattor och framförallt utrymmet mellan möbler och väggar.
 • Töm och rengör alla lådor och hyllor där du förvarar böcker, pärmar eller kläder.
 • Undvik att lämna smutsig disk i diskhon samt rester eftersom de kan dra till sig kackerlackor. Kom även ihåg att försegla matbehållare, framförallt med djurmat.

“Huskurer” mot kackerlackor

Bikarbonat
 • Lagerblad: en enkel kur är att placera hackade eller krossade lagerblad vid områden där du misstänker att det finns kackerlackor. De hatar lukten av denna ört och lämnar vanligtvis området direkt.
 • Lök och borsyra: denna behandling är väldigt populär eftersom den är både mycket effektiv och väldigt billig. Gör en smet med en medelstor, finhackad lök, 13 cl vanligt mjöl, lite vatten eller öl, en nypa socker och 3-4 teskedar borsyra (du kan hitta den i järnaffärer). Blanda alla ingredienser i en skål och använd en sked för att distribuera den i ditt hem där du misstänker att kackerlackor färdas. Vi rekommenderar att du håller denna blandning borta från husdjur, eftersom den kan vara giftig för dem.
 • Bikarbonat och socker: blanda 25 cl bikarbonat med 25 cl socker och strö denna blandning runt om i huset. Kackerlackor lockas av sockret och kommer äta blandningen. Bikarbonaten får gasbubblor att bildas inuti kackerlackorna och dödar dem.
 • Borax: denna naturliga ingrediens används ofta för att göra tvål för tvättning av kläder. Allt du behöver göra är att strö boraxpulver runt ditt hus, framförallt där du tror att kackerlackorna gömmer sig. När de går genom boraxen blir de uttorkade och dör. Kackerlackor kan inte bibehålla fukt om deras skal skadas.
 • Kattmynta: strö lite kattmynta i huset. Kattmynta har samma effekt som lagerbladen – kackerlackorna hatar lukten och håller sig borta.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.