Hur du gör en naturlig sockerskrubb för mjukare händer

Händerna är ofta en av de mest missunnade delarna av vår skönhetsrutin. Lär dig hur du tar hand om dem med en naturlig sockerskrubb!
Hur du gör en naturlig sockerskrubb för mjukare händer

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Även om vi använder dem hela tiden är händerna det vi försummar mest under vår skönhetsrutin. I den här artikeln berättar vi om en sockerskrubb, en exfoliant gjord på socker som tar bort döda hudceller och andra orenheter.

Sockerskrubb för händerna

Huden på händerna är extra känslig och bryts oftast ner lättare än huden på andra delar av kroppen. Genom att utsätta dem för solen, gifter och kemiska komponenter i olika produkter löper våra händer större risk att åldras i förtid. Faktum är att händerna från en väldigt ung ålder kan börja utveckla fläckar, rynkor och andra oestetiska förändringar.

Det finns som tur är många produkter som är fantastiska för våra händer; de håller dem återfuktade, mjuka och vackra. Bland dessa hittar vi också hemgjorda alternativ som kombinerar naturliga ingredienser för att hålla händerna friska.

feminina lena händer

Den här sockerskrubben är en naturlig produkt som kan användas för huden på händerna.

Kvinnor har sedan länge använt socker som en del av deras naturlig kosmetika. Dess abrasiva verkan och fuktgivande kraft kan användas för att ta bort död hud och andra orenheter som har fastnat på ytan. Sockret rengör även porerna samt tar bort spår av smuts som ofta ger upphov till pormaskar och akne.

Efter att ha applicerat skrubben på huden kommer den att kännas mjuk och återupplivad, och du löper mindre risk för att utveckla fläckar och andra förändringar. Bäst av allt är att det är en lättillgänglig produkt. Socker är billigt och hittas i många former i affären.

Hur du gör denna sockerskrubb för mjukare händer

skål med sockerskrubb

Skrubben kan även användas på torra områden, som armbågar och knän.

Huvudingrediensen är som sagt socker, m en skrubben innehåller även lite kokosnötsolja för att den ska bli lättare att applicera. Skrubben innehåller därför essentiella fettsyror och vitamin-E, som båda är väldigt bra för huden. Att applicera skrubben på händerna ökar dessutom produktionen av kollagen och elastin, substanser som ansvarar för att ge dig ung och fast hud.

Behandlingen är också en kraftig antioxidant som minskar risken för rynkor och tidigt åldrande, samt är fördelaktig för dina nagelband genom att de dem extra fukt och näringsämnen. Låt oss titta på hur du gör den.

Ingredienser

Redskap

  • En lufttät glasbehållare
  • En träslev

Metod

  • Häll först grovsockret i en lufttät glasburk och häll sedan i den organiska kokosnötsoljan.
  • Se till att blanda båda ingredienserna med en träslev tills du får en kornig massa.
  • Försegla därefter behållaren och förvara på en torr och sval plats.
  • Du kan även lägga till en kapsel vitamin-E för att förbättra den fuktgivande effekten och hållbarheten.

Hur du applicerar skrubben

person som tvättar händerna
  • Skölj dina händer ordentligt med en mild tvål innan du applicerar skrubben.
  • Efter att ha torkat händerna tar du så mycket av skrubben du behöver och gnuggar därefter på båda händerna med cirkulära rörelser.
  • Låt slutligen verka i 15 till 20 minuter och skölj sedan av.
  • Applicera tre gånger per vecka för att hålla dina händer i perfekt skick.

Du kommer direkt att få mjukare och renare hud, men du kan dra nytta av många fler fördelar genom att använda behandlingen regelbundet.

Efter några veckor minskar den exempelvis uppkomsten av rynkor och märken. Den hjälper också till att skydda huden från aggressiva kemikalier och damm.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.