Honung och lök: Snabb lindring av hosta

Att hosta är en av kroppens försvarsmekanismer och produceras genom en abrupt, explosiv tömning av luften i lungorna. Syftet är att avlägsna främmande eller skadliga substanser från luftvägarna.

En hosta kan vara produktiv eller retlig. När en hosta är produktiv måste du även kämpa med slem, även kallat sputum. Hostan bör inte hindras eftersom den är kroppens sätt att eliminera överflödigt slem från luftvägarna. Å andra sidan är rethosta inte resultatet av slemlösning, utan ett tecken på irritation eller infektion som, om den inte behandlas tidigt, kan bli kronisk.

Oavsett typen av hosta vänder sig de flesta till hostmediciner och andra läkemedel i ett försök att kontrollera sina symtom. Överdriven användning av läkemedel och mediciner kan dock ha bieffekter på din hälsa, vilket är varför vi råder dig att söka efter naturliga alternativ.

De naturliga ingredienser som lindrar hosta kan ha slemlösande och lugnande effekter som hjälper till att eliminera slem och vidare lindra irritationen. Dessa ingredienser fungerar antibiotiskt och är kapabla att bekämpa mikroorganismer som attackerar luftvägarna.

I denna artikel ska vi dela med oss av en berömd hostmedicin som görs på honung och lök.

Honung och lök för att lindra hosta

Honung

Kombinationen av honung och lök är en välkänd och naturlig kur som har använts för att lindra hosta sedan urminnes tider. Båda ingredienser har en antibiotisk och slemlösande effekt som hjälper till att minska symtomen som associeras med hosta, för att på så sätt förhindra större problem. Vidare har de kraften att stärka immunförsvaret för att öka svaret på virus, bakterier och andra mikroorganismer som kan drabba luftvägarna.

 • Fördelar med honung: Honung har erkänts av Världshälsoorganisationen (WHO) som ett möjligt botemedel för hosta och förkylningar. Det har kraften att lindra halsen och lugna irritationer samt symtomen från en förkylning. Vidare har det antioxiderande egenskaper och ökar produktionen av andra substanser vid namn cytokiner, som har kopplats till antimikrobiella egenskaper.
 • Fördelar med lök: Lök är känd över hela världen som ett bra, naturligt slemlösande medel. Dess egenskaper hjälper till att eliminera bakterier och att stimulera rensningen av luftvägarna. Livsmedlet innehåller höga koncentrationer av antioxidanter, rensande egenskaper och avgiftande förmågor som kan hjälpa till att kontrollera en hosta, och med det i åtanke är det inte överraskande att lök har kraften att lindra symtomen från hosta och irritationer i halsen.

Denna naturliga hostmedicin kombinerar egenskaperna hos honung och lök för att bekämpa hosta och stärka det immunologiska systemet. Dess ingredienser har inga bieffekter och är helt säkra att användas av barn.

Honung och lök – recept nr. 1

Ingredienser

 • 1 medelstor lök
 • 2 glas vatten
 • Saften från en citron
 • 2 teskedar honung

Beredning

 • Skala och skär löken i stora skivor och koka den sedan i 15 minuter i de två glasen vatten.
 • Efter att det kokat upp tar du bort det från värmen och låter det stå i fem minuter. Tillsätt sedan de två teskedarna honung samt citronsaften.
 • Det är bäst att dricka det två eller tre gånger dagligen.

Honung och lök – recept nr. 2

Ingredienser

Beredning

 • Skala och skär löken i små skivor som du lägger i en skål. Tillsätt honungen och låt det stå över natten.
 • Följande morgon silar du blandningen med en tjock gasbinda eller sil, och använder hela denna dos under dagen.
 • Du kan ta denna naturliga kur i dess naturliga form eller späda ut den i ett glas vatten.
 • Det är rekommenderat att du tar en matsked av denna medicin varannan timme för bästa resultat.

Vilket recept du än väljer är det viktigt att veta att resultaten inte är omedelbara. För att medicinen ska fungera lindrande är det nödvändigt att ta den i olika doser. Bara då kan det hjälpa dig hantera hostan.

MER FÖR DIG