Gör en handgjord bestickhållare med diskhanddukar

Med få material som du förmodligen redan har hemma kommer du kunna göra en handgjord bestickhållare med diskhanddukar... även om hantverk inte är din grej!
Gör en handgjord bestickhållare med diskhanddukar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Denna gång har vi beslutat oss för att dela med oss av en enkel och originell idé som kommer hjälpa dig att organisera köket. Det är en handgjord bestickhållare som ger utrymmet ett rustikt utseendet.

Med bara några få material och enkla steg kommer du kunna organisera dina bestick. Prova detta projekt idag!

Handgjord bestickhållare av diskhanddukar

För att göra en handgjord bestickhållare behöver du bara några lättillgängliga material som du säkert redan har hemma. Även om hantverk inte är din grej så är detta projekt enkelt.

Material

Välj en handduk som passar inredningen

Steg

  • Öppna en av diskhanddukarna och placera skärbrädan ovanpå den. Klipp den sedan i samma storlek som skärbrädan, men lämna runt 2,5 cm runtom för fållen. Vid toppen klipper du dock under skärbrädans handtag.
  • Gör sedan en fåll av det utstickande tyget och placera handduken på skärbrädan så att den täcker den. Vad du sedan ska göra är att skapa en typ av ficka genom att häfta fast vänster-, höger- och undersidan av handduken i skärbrädan. Låt toppen förbli öppen.
  • Du kan behöva sätta dit några fler häftklamrar beroende på hur tunga dina bestick är.
  • När handduken sitter ordentligt på skärbrädan så är det dags att dekorera den. Målet är att häftklamrarna inte ska synas. För att göra det ska du ta tygremsorna och limma dem längsmed fållen.
  • När limmet har torkat ordentligt placerar du dina bestick i fickan.

Ytterligare tips för att göra en handgjord bestickhållare

Bestick på servett

Det bästa kanske är att köpa en stadig krok och hänga din bestickhållare på väggen, så att besticken alltid är tillgängliga och synliga. Vi föreslår även följande för att göra hållaren ännu snyggare:

  • Placera den inte nära platser där fett eller smuts kan nå denAnnars kommer både bestick och hållare att bli smutsiga.
  • Gör en bestickhållare för varje typ av bestick du har. Det bästa är att ha en för skedar, en för gafflar, en för dessertbestick, etc. Detta beror givetvis på dig, eftersom du kanske föredrar att även förvara andra saker i hållarna.
  • Se alltid till att använda bestickhållare som matchar de andra färgerna i köket.
  • Det bästa är att hitta en skärbräda vars trä är av en färg som funkar bra med andra möbler och redskap.
  • Om du har en uppsättning diskhanddukar med samma mönster men av olika färger så kommer de verkligen tillföra en färgklick i köket.

Denna enkla, originella och billiga idé kan hjälpa dig att få ett mer organiserat, städat och originellt kök.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.