Åtta fantastiska idéer för att skapa återanvända möbler

Man kan ge kasserbara material en ny chans genom att omvandla dem till möbler!
Åtta fantastiska idéer för att skapa återanvända möbler

Skriven av Jose Popoff

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att skapa återanvända möbler är en väldigt praktisk idé. Du kan skapa riktiga konstverk som kommer liva upp dina utrymmen om du bara lägger ner lite tid och ansträngning.

Att återanvända möbler har flera fördelar. Det är betydligt billigare och du hjälper också planeten. Därför tycker vi det är en bra idé att man gör sina egna möbler för att skapa unika utrymmen! Återanvända möbler kan användas för att skapa moderna utrymmen med en retro-touch.

Nuförtiden är det populärt med ett ekologiskt tänkande, och det har därför också blivit populärt med att återanvända möbler. Genom att vara en del av denna ekovänliga rörelse kommer du skapa en bättre framtid för dina barn. Du kommer inte bara göra planeten en tjänst, utan kommer även ha fantastiska möbler i hemmet.

Läs vidare för att upptäcka några fantastiska idéer för att återanvända möbler.

Tunna som kaffebord

Bord av tunna.

Du kan använda en tom tunna eller kapa en på mitten för att göra ett fint kaffebord. Du kan ta med tunnan till en snickare för att göra detta om du inte vill göra det själv. Tomma tunnor har ibland järn som ger dem stöd, och det kommer vara till hjälp om du väljer att kapa tunnan på mitten.

Om du vill så kan du även polera och måla tunnan i din favoritfärg, men det kan se bättre ut om den har sin originalfärg. Om du inte vill måla den så kan du istället lacka den. Ovanpå tunnan så kan du sedan placera en tjock träskiva.

Bord

Om du har gamla träfönster som du inte längre använder så kan du förvandla dem till praktiska bord. Tänk på att köpa ben som tål vikten.

Du kan sätta dessa bord på verandan eller i en hall och sedan dekorera dem.

Att skapa återanvända bord och stolar av däck

Att skapa återanvända möbler av däck.

Man kan göra många saker med däck. Man kan exempelvis måla två däck i ens favoritfärg, stapla dem ovanpå varandra och sedan placera en glasskiva ovanpå. Gummit kommer hålla glaset på plats.

Omvandla ditt badkar till en möbel

Om du inte längre använder ditt gamla badkar så behöver du inte kasta det. Du kan istället göra en soffa. Tvätta det ordentligt och polera det. Placera en kudde och några kuddar på toppen så kommer du få en fin återanvänd möbel!

Att skapa återanvända möbler av lastpallar

Man kan göra mycket med lastpallar, allt från dekorationer i trädgården till trappor. Sätt två lastpallar ovanpå varandra och du får ett vackert bord för verandan eller terrassen. Du kan också göra dem till bord och soffor.

Klädhängare och gammalt trä och gafflar

Införskaffa en bit trä. Det spelar ingen roll vilken form och storlek den har. Ju mer abstrakt denna bit är desto mer elegant kommer det se ut. Polera ytan för att få den att skina.

Sätt sedan fast tre böjda gafflar som hängare. Detta är en jättebra idé, tycker du inte det?

Att skapa återanvända möbler av kork

Att skapa återanvända möbler av kork.

Vad tycker du om den här idén? Man måste samla på sig en hel del kork för att kunna göra ett bord eller en stol. Ju mer du kan samla på dig, desto bättre för möbler av kork är inte alltid lika hållbara som möbler som är gjorda av lastpallar och tomma tunnor.

Om du vill så kan du också göra dekorationer av kork för de bord som vi har tagit upp ovan.

Bord med cykelhjul

Du kan använda cykelhjul för att göra ett bord. Fäst två metallramar på en träskiva. Svetsa sedan fast fyra däck på detta bord. Det kommer se helt fantastiskt ut!

Du kan också fästa fyra cykeldäck på ett bord som du redan använder för att ge det en vintage-look!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.