Han var otrogen mot mig med min bästa vän

februari 21, 2020
Kom ihåg att alla förhållanden - oberoende om de är kärleks- eller vänskapsförhållanden - är sköra som porslinskålar. Otrohet kan förstöra det för evigt... Man kan plocka upp bitarna och limma ihop dem igen, men inget kommer vara precis som förut längre.

Finns det någonting värre eller mera smärtsamt än att måsta säga ”han var otrogen mot mig med min bästa vän”?

Förmodligen inte.

Ingen vill att ens partner är otrogen mot en, det kan man vara säker på. Däremot finns det vissa otrohetsaffärer som sårar mer än andra. Ett exempel är om man känner den tredje parten.

Det kanske inte är lätt att tro, men det finns många kvinnor som lidit av att ha haft en otrogen pojkvän som flörtat med flera gemensamma bekanta.

I dagens artikel ska vi berätta för dig precis hur du ska möta en sådan hemsk situation.

Han var otrogen mot mig med min bästa vän – vad gör jag nu?

Kanske han blev tagen på bar gärning av dig. Kanske du har varit misstänksam och hittat meddelanden eller bevis. Eller kanske din pojkvän (eller nu ex-pojkvän) har erkänt allt då det dåliga samvetet tog över.

Men en sak är säker. Du har kommit underfund med att det värsta har hänt: han har varit otrogen mot dig med din bästa vän. Du kanske känner att du blivit sviken från två håll eftersom det inte bara var din partner som svikit dig, utan även din vän.

Din första naturliga reaktion kan vara att tappa vettet, bli arg eller känna hopplöshet. Efteråt kan känslorna vända mot lidande och ångest. Vid någon tidpunkt måste du ändå fatta ett beslut om vad du vill göra eller vad du tror att är bäst för dig själv.

Det finns olika sätt att hantera situationen och varje alternativ kräver en viss nivå av lugn och tid.

Han var otrogen mot mig – vilka är nu mina alternativ?

Man kan inte bestämma hur framtiden ska se ut på bara en minut. Man måste reflektera över och analysera för- och nackdelarna kritiskt.

De vanligaste alternativen är:

Alternativ 1: lämna honom och lämna din vän

Om du inte kan acceptera otrohet och svek – det kanske inte är första gången din pojkvän varit otrogen – så är ditt bästa alternativ att avsluta förhållandena. Båda personerna (din pojkvän och din vän) har betett sig dåligt och huggit dig i ryggen.

Det är naturligtvis ett smärtsamt beslut eftersom du inte endast förlorar din partner utan även personen som du delat en lång vänskap med.

Det kommer att vara extremt smärtsamt och du kan få svårt att lita på människor igen. Det är viktigt att du hittar någon som du kan prata med om vad som hänt, till exempel kan det vara bra att söka professionell hjälp.

Han var otrogen mot mig

Alternativ 2: prata och kom fram till en överenskommelse med din partner

Vissa kvinnor väljer att stanna med sin partner efter att de fått veta att han har varit otrogen mot henne med hennes bästa vän. De skyller hellre på den andra kvinnan eller lär sig att förlåta sin partner. Alternativt vill de hålla ihop på grund av gemensamma barn.

Man som varit otrogen mot sin flickvän

För att komma fram till ett så stort beslut är det viktigt att lugna ner sig själv samt låta sin partner berätta sin sida av historien. Kanske det förekommer ett missförstånd, uppstod ett misstag, förvirring, en stund av svaghet eller fylla… Allt detta kan också bara vara ursäkter, och om du vill eller inte vill tro på dem är upp till dig.

Oberoende är det viktigt att alltid lyssna på vad den andra personen har att säga. Detta är viktigt även om man inte förlåter dem. Om man däremot bestämmer sig för att komma till en överenskommelse och hålla ihop måste någonting ändras: kanske kan ni gå i parterapi, gå ut mera, ha bättre sex mm.

Läs också: Få tillbaka elden i ert förhållande – 3 lösningar

Alternativ 3: lyssna på din väns sida av historien

Det här är ett annat alternativ. Det är inte logiskt att säga ”min pojkvän var otrogen mot mig med min bästa vän” och endast vara arg på sin pojkvän. Naturligtvis kommer du känna ilska emot din vän också. Däremot bör du ge också henne en chans att förklara vad som hänt.

Precis som i alternativet ovan, om du accepterar hennes historia, förlåter henne eller avbryter vänskapen är helt upp till dig. Det beror på hur trovärdig hennes skildring angående händelserna är och om du fortfarande kan tänka dig vara vän med henne trots hennes svek.

Kom ihåg att alla förhållanden – oberoende om de är kärleks- eller vänskapsförhållanden – är sköra som porslin. Otrohet kan förstöra det för evigt… Man kan plocka upp bitarna och limma ihop dem igen, men inget kommer längre vara precis som förut.

Terapi kan hjälpa

Oberoende vilket beslut du till slut fattar är det väsentligt att ha tålamod och lugn. Du behöver lugna dig för att kunna fatta beslut som är bäst för din framtid. Men det är normalt att känna sorg, avundsjuka och paranoia.

Utan tvekan finns det inget gott i att någon är otrogen mot en, vi skulle inte ens önska det till vår värsta fiende. Men det kan vara en ny möjlighet till att förbättra ett förhållande eller lära sig att vara försiktigare innan man litar på någon.