Få tillbaka elden i ert förhållande - 3 lösningar

Ni kanske trivs i er bekvämlighetszon, men rutiner och en monoton vardag är två av de värsta sakerna för er sexualdrift. Därför är det viktigt att lära sig hur man kan vara mer innovativ.
Få tillbaka elden i ert förhållande - 3 lösningar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns ett flertal problem som två människor i ett förhållande möter. Ett av dem är att få tillbaka elden, den som tidigare fanns där mellan er, men som har slocknat.

Men oroa dig inte, det finns alltid sätt att förbättra ett förhållande.

Många klagar över att “vi gör det inte lika ofta som förut”, “det här hände aldrig under våra första år tillsammans”, “vill han inte ha mig längre?”, “jag kanske inte tillfredsställer honom som förut”…

Alla dessa klagomål och oro kommer från någon förändring. Rutiner, plikter, barn, och helt enkelt livet… De har blivit till ursäkter för att inte hålla elden levande, och man antar att den kommer att finnas där även om man frånser den.

Därför ska vi ge dig tre tips som du inte kan bortse från med en ursäkt. De är steg som du borde ta för att få tillbaka elden och för att förbättra ditt förhållande.

Läs ocksåSå gör du för att få ett bättre sexliv – 5 tips

Få tillbaka elden med dessa tips

1. Lär känna dig själv bättre

Förbättra ditt förhållande

Många tror att de känner sig själva när de i själva verket inte gör det. Det här kan man lätt märka när man är i ett förhållande och inte vet hur man får tillbaka elden.

Vad gör mig tänd? Vad hetsar upp mig? Har några tidigare sexuella förhållanden satt spår i mig? Vill jag prova något nytt men blir generad?

Alla dessa frågor bör besvaras ärligt eftersom det kommer att ge startpunkten till nästa steg.

Om du inte vet vad du gillar kan du inte få tillbaka elden . Du kommer inte att kunna veta var du ska börja eller hur du ska kommunicera med din kära om vad det är du gillar.

Därför är det viktigt att ta tid till att reflektera och glömma dina rädslor, oron och andra tankar som skadar ert förhållande och hindrar er från att njuta av att ha sex med varandra.

2. Kommunicera med din partner

Kommunikation är viktigt i ett förhållande

När du har tagit det första steget och vet vad du tycker om, är det tid att prata om det öppet med din partner. Göm inte undan något, bli inte generad, begränsa dig inte.

Så fort du ska beskriva i ord vad du tycker om, var hen kan röra dig, och vad hen kan göra för att få dig på rätt humör, så kanske du blir generad.

Men i ett kärleksförhållande borde tillit vara närvarande i alla aspekter och detta inkluderar även sex. Man kan inte förvänta sig att den andra personen ska läsa ens tankar, det kommer nämligen aldrig att hända.

Det är tid att sluta gissningsleken och prata tydligt. För att få tillbaka elden måste man vara ärlig.

Vad tycker du om? Finns det någonting du skulle vilja prova? Vad gillar du inte och skulle vilja ändra på?

3. Det är dags att sätta igång!

Man måste våga för att få tillbaka elden

Allt vi sa ovan är användbart men det räcker inte, utan du måste även utföra det i praktiken för att få gnistan tillbaka.

Det här är den roliga delen. Det betyder att du måste lämna din trygghetszon och utforska nya områden för att komma igång igen.

Kommer du ihåg hur nervös du var i början av ert förhållande? Den där sexuella spänningen som ibland blev så stor att ni var tvungna att ge efter för den? Du kan få allt det där tillbaka igen, bara båda vill samma sak.

Det är lätt att tappa mysteriet av att inte veta vad som kommer att hända den här gången, eller drömmandet om vad som kunde hända. De grejerna matar lusten och elden, och det får dig att åtrå din partner igen och vilja vara med hen.

Det kommer att krävas en del kraft och vilja att ta sig bort från sin mysiga bekvämlighetszon. Kanske det till och med kommer kännas som att tipsen ovan inte hjälper överhuvudtaget.

De är däremot resurser som kan hjälpa dig att bryta dig loss från din bekvämlighetszon.

Ge inte upp. De flesta förhållanden har en tid som denna, då elden slocknar och man inte känner någon sexualdrift

Du har däremot makten att ändra detta idag, för nu är det tid att få tillbaka elden.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.