Gör en antibiotisk salva med vitlök hemma

Gör en antibiotisk salva med vitlök hemma
Eliana Delgado Villanueva

Skriven och verifierad av nutritionist Eliana Delgado Villanueva.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vitlök är en utbrett använd substans runtom i världen, men alla känner inte till dess medicinska egenskaper. Under seklens gång har naturmedicin använt vitlök i behandlingar eftersom den besitter egenskaper som bekämpar infektioner, svamp och bakterier, samt hjälper till att rensa och rena blodet. Dessa kan nyttjas i form av en antibiotisk salva.

Dessa fantastiska egenskaper kommer fram när vitlöken krossas eftersom en substans vid namn allicin då frigörs, vilken är basen för många läkemedel producerade för apotek. I denna artikel kommer vi lära dig hur man bereder en utmärkt antibiotisk salva som botar diverse åkommor .

Använd denna medicin hemma

För majoriteten av alla sår kan krossad vitlök användas direkt på skadan. Detta lindrar smärtan och hjälper dig undvika infektioner.

Vidare så hjälper intag av vitlök att generera en hälsosam bakterieflora och motverkar negativa effekter som orala mediciner kan ha på magen.

För infektioner som orsakas av svamp, till exempel fotsvamp, kan vitlökssalva appliceras direkt på infektionen, som sedan täcks med en strumpa. Det är dock bäst att slänga strumpan efter att behandlingen är genomförd. Vitlökssalva kan även appliceras på utslag, inklusive akne och herpes (genital eller oral).

Ytterligare en av fördelarna kan nyttjas genom att gnugga den på bröstet för att lindra förkylningar eller lunginflammation, samt att gnugga den på näsborrarna för att lindra bihåleinflammation och baksnuva.

Avslutningsvis kan vitlök även vara ett utomordentligt smärtstillande och antibiotiskt medel om den appliceras varsamt med tops i öronen.

Hur man bereder en antibiotisk salva med vitlök

För att göra denna fantastiska och mångsidiga salva behöver du bara komma ihåg regeln 3*3.

Tre ingredienser: jungfrukokosolja, extra jungfruolivolja och färsk vitlök. För att göra smeten behöver du tre matskedar av varje ingrediens.

Instruktioner

Häll kokosoljan i en liten panna på svag värme. Ha i olivoljan och blanda väl. När blandningen är jämn och varm lägger du till vitlöken bit för bit och steker den lätt. Ta sedan bort blandningen från värmen. Lägg den i mixern eller använd en mortel eller kaffekvarn.

Sila därefter den resulterande blandningen och häll den i en burk. Klart! Nu har du en egen antibiotisk salva och smärtlindrare. Förvara den i kylskåpet och glöm inte att röra om då och då så att den håller i två veckor.

Förklaring

När blandningen är nygjord kommer dess färg påminna om mjölk, men allt eftersom blir den mjukare och tjockare. Efter flera timmar i kylskåpet blir den en bredbar salva.

Endast ett råd kvarstår: trots att du använder kokosolja kommer vitlökens odör bestå. Försök därför att endast använda den när du är hemma, eftersom lukten kan sätta sig i kläder. Välj noggrant vilka kläder du använder under behandlingen och se till att inte blanda plaggen med andra kläder när du tvättar.

Där har vi det alltså. Du har nu sett hur enkelt det är att bereda denna fantastiska, hemgjorda, antibiotiska salva på vitlök. Tveka inte att göra den själv direkt, eftersom det är en naturlig kur som kommer tillhandahålla en rad olika användningar för hela familjen.

Bild från Laureipsum

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.