Gör en selleri- och ananassmoothie för att gå ner i vikt

Lär dig hur du tillagar en ananas- och sellerismoothie för att gå ner i vikt!
Gör en selleri- och ananassmoothie för att gå ner i vikt
Elisa Morales Lupayante

Skriven och verifierad av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Ananas och selleri kan vara bra när man vill gå ner i vikt och få bort vätskor som samlats i kroppen, tack vare deras vätskedrivande och avgiftande egenskaper. Läs vidare för att lära dig ett gott recept på en selleri- och ananassmoothie för att gå ner i vikt.

Idag finns det många bra sätt att komplettera sin viktminskningsdiet. Det handlar inte om någon sorts mirakelplan. Det handlar helt enkelt om att man kan använda vissa metoder för att ge metabolismen en boost.

Ett komplement som har blivit populärt är läckra grönsakssmoothies som enkelt kan införlivas i en diet. Det är drycker med lågt kaloriinnehåll som hjälper dig att känna dig mätt. Samtidigt ökar de energin och avlägsnar toxiner.

Idag ska vi ge dig ett recept på en selleri- och ananassmoothie för att gå ner i vikt. De två ingredienserna sticker ut på grund av sina goda fettförbrännings- och antiinflammatoriska egenskaper.

Lär dig om deras fördelar och hur du enkelt tillagar en smoothie hemma precis när du känner för det!

Hur du tillreder en selleri- och ananassmoothie för att gå ner i vikt

Du får en riktigt hälsosam drink genom att kombinera ananas och selleri. Den hjälper dig att lätt gå ner i vikt med sina renande och energigivande egenskaper. Dessutom ökar ingredienserna ämnesomsättningen och hjälper på så vis kroppen att bränna fett.

Varför ananas hjälper dig att gå ner i vikt

Ananas avlägsnar toxiner i kroppen

Ananas är en god tropisk frukt som har blivit populär för viktminskning. Det beror inte bara på att den har ett lågt kaloriinnehåll, utan även för att den är mättande och hjälper till att avlägsna toxiner som samlats i kroppen.

 • Smaken, som är både söt och sur, passar mycket bra ihop med andra ingredienser och minskar sötsuget som dyker upp vissa tider på dagen.
 • Ananas innehåller ett matsmältningsenzym som kallas bromelin, vilket förbättrar matsmältningen av proteiner. Det underlättar sönderdelningen av aminosyror.
 • Ämnet är naturligt antiinflammatorisk. Därför är det bra när man vill minska uppsvälldhet i magen.
 • Ananas innehåller vatten, C-vitamin och viktiga mineraler som hjälper funktionerna i utsöndringsorganen. På så vis avlägsnar den rester som kommer av viktnedgången.

Varför selleri hjälper dig att gå ner i vikt

Selleri hjälper matsmätningsfunktionen

Selleri är en av de grönsaker som är perfekt i alla typer av koster. Eftersom den har ett lågt kaloriinnehåll och är rik på antioxidanter hjälper den till med viktminskning och bidrar samtidigt till en nyttig kost.

 • Selleri innehåller kraftfulla fytonäringsämnen som förbättrar matsmältningsprocessen. Av den anledningen bidrar den till att förhindra att toxiner samlas i kroppen, och motverkar fett i tjocktarmen.
 • Det höga mineralinnehållet hjälper till att balansera elektrolytnivåerna. På så vis förhindrar den uttorkning och att energin dalar.
 • Den innehåller små mängder kostfibrer – ett näringsämne som hjälper till att kontrollera kolesterolet och okontrollerat matsug.
 • Den har diuretiska egenskaper som motverkar att kroppen samlar på sig vätska. Det är kopplat till problem med uppsvullnad och ämnesomsättningen.

Så tillreder du en selleri- och ananassmoothie

Gör en ananas- och sellerismoothie för att gå ner i vikt

Då kommer vi till hur du tillagar din selleri- och ananassmoothie! Ingredienserna hjälper till att avlägsna toxiner och reglera matsmältningsprocessen för att underlätta för kroppen att tappa kilon. Du kan själv välja om och när du vill ta smoothien som komplement till din dietplan. Som exempel är den perfekt att dricka mellan måltider eller om man har ett okontrollerat sötsug.

Ingredienser

 • 3 ananasskivor
 • 2 selleristjälkar
 • 2 1/2 dl vatten
 • 1/2 pressad citron

Så gör du

 • Skär ananasen i kuber och tärna sellerin.
 • Mixa dem tillsammans med vattnet.
 • Mixa i några minuter tills du har en välblandad drink utan klumpar.
 • Häll sedan upp direkt och pressa över citronen.

Tips

 • Om ditt mål är att avgifta kroppen, drick smoothien på tom mage 3 veckor i följd.
 • Drick minst 3 gånger i veckan direkt på morgonen eller mitt på eftermiddagen på tom mage, för att bäst dra nytta av viktminskningseffekterna.

Det är viktigt att vara medveten om att viktminskningseffekterna kan variera beroende på en persons ämnesomsättning och vanor. Vissa kan uppleva resultat på kort tid medan andra måste arbeta lite hårdare för att nå sitt mål.

Det viktiga är att komplettera smoothien med en passande diet som kontrollerar kaloriintaget. Utöver det behövs också mycket vatten och naturligtvis regelbunden motion.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Salud, O. M. de la. (2013). Dieta, nutrición y prevención de enfermedades crónicas. Alimentacion Y Dieta, Consecuencias De Habitos Alimentarios Inadecuados Pdf. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2
 • Izaga, M. A., Pablo, A. M. R., Alday, L. A., Apalauza, E. P., Beti, I. S., & Ochoa, E. R. (2006). Calidad de la dieta, sobrepeso y obesidad en estudiantes universitarios. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1021/ac971375e
 • Martínez, M. I., Hernández, M. D., Ojeda, M., Mena, R., Alegre, A., & Alfonso, J. L. (2009). Desarrollo de un programa de educación nutricional y valoración del cambio de hábitos alimentarios saludables en una población de estudiantes de Enseñanza Secundaria Obligatoria. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1213/ANE.0b013e3182110f9f

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.