Lär dig att gå ned i vikt med aubergine

november 30, 2018

Aubergine är en av de grönsaker som har en hel del kulinariska användningsområden; de är läckra och många älskar att använda dem som ackompanjemang i flera rätter. Något som är mindre känt är att du också kan gå ner i vikt med aubergine tack vare dess höga vattenhalt, fibrer och låga kaloriinnehåll. Dessa egenskaper gör aubergine till en utmärkt allierad i din kost.

Aubergine är en grönsak som härstammar från Indien. Den inrymmer en hel skatt av hälsofördelar i sitt innandöme, vilket gör den till en utmärkt och underbar grönsak att inkludera i din dagliga kost. Vi vill ge dig en perfekt taktik för att gå ned i vikt från vecka till vecka; nämligen auberginejuice.

Fördelar med att tappa vikt med aubergine

Aubergine

 • Denna grönsak bidrar till matsmältningen, vilket samtidigt leder till en minskning av kroppsfett. Detta tack vare saponinen den innehåller, som förhindrar fettupptag.
 • Bekämpar celluliter
 • Är antiinflammatorisk
 • Minskar fria radikaler som angriper cellerna
 • Tack vare fiber i dess frön är det ett utmärkt laxermedel
 • Är bra för levern och gallblåsan
 • Reglerar kolesterol
 • Förser kroppen med kalcium, kalium, natrium, fosfor, järn…

Hur kan man tappa vikt med aubergine?

Som tidigare nämnts innehåller aubergine ett ämne som kallas saponin, som märkbart minskar upptaget av fett. Dietister rekommenderar att dricka auberginevatten eller auberginjuice beroende på vilket du föredrar. Denna juice kommer att avgifta kroppen och samtidigt förbättra njurfunktionen genom att också fungera som ett diuretikum. Utöver detta, och tack vare fiberinnehållet i fröna, förbättrar den tarmfunktionen, förebygger problem med förstoppning och irriterad tarm. Du rekommenderas att dricka ett glas auberginejuice strax före din huvudmåltid för att förhindra absorption av fett. För att gå ner i vikt bör du också följa en diet som inte innehåller för mycket fett samt ha för vana att motionera minst en halvtimme om dagen. Auberginejuice är en utmärkt allierad för att tappa i vikt, men den kommer inte att fungera av sig själv om du inte äter en balanserad kost.

Viktminskningsrecept med auberginejuice

Viktminskningssmoothie
Det är mycket viktigt att känna till att aubergine inte kan ätas rå. Du måste koka den eftersom insidan innehåller en alkaloid som kallas solanin, som är giftig för kroppen. Om du äter den rå kommer du drabbas av magont och huvudvärk. När du ska välja aubergine i butiken bör du satsa på en som är någorlunda fast.

Ingredienser

 • En ganska stor aubergine
 • En halv liter vatten
 • Saften av en citron

Gör så här

1. Börja med att skala auberginen och skär den i små bitar.

2. Sedan placerar du dem i en skål med kallt vatten (en halv liter) och låter det dra i ett par timmar. Om du vill kan du göra detta kvällen innan så det är klart på morgonen. När det har dragit klart häller du blandningen i en kastrull och kokar upp. Låt koka i minst 15 minuter.

3. När vattnet kokar tillsätter du citronsaft.

4. Sänk värmen och låt det småkoka i 10 minuter.

5. Kör sedan blandningen i en mixer tills fruktmassan och vattnet blandats till en balanserad juice.

Kom ihåg att denna auberginejuice måste drickas 15 minuter innan din huvudmåltid och under de dagar du går på din diet. Citron läggs med fördel till eftersom smaken annars är lite bitter och juicen kan vara lite obekväm att dricka. Aubergine kombinerad med citrus gör den mycket trevligare.

Du bör också veta att om du dricker denna juice varje dag kommer du även sänka ditt kolesterol. Kom ihåg att aubergine bidrar till att minska fettupptag, men för att gå ner i vikt med aubergine måste du kombinera den med en kalorifattig kost samt motion.