Frukter som minskar mängden urinsyra

urinsyra

uric-acidsve

Urinsyra är helt enkelt en avfallsprodukt i blodet som kommer från döda celler och puriner i maten vi äter. Som vi sagt tidigare är det normalt för människor att ha en viss mängd urinsyra i blodet, men om vi inte har koll på vad vi äter kan detta ämne överproduceras. Om det händer kan våra njurar inte längre filtrera bort det och det koncentreras, vilket resulterar i en sjukdom som kallas hyperurikemi.

Om vi inte kontrollerar detta ämne stiger mängden urinsyra i vårt blod och ökar risken för kristalliserad urinsyra i våra leder och muskler. Detta leder till gikt – väldigt vanligt i tår – vilket karakteriseras av obehaglig och smärtsam ledinflammation samt rodnande hy.

Vilken mat borde vi undvika? Med lite ansträngning kan du överkomma det. Men du undvika att överkonsumera rött kött, viltkött, alkohol, och Orange-vitamin-Csve

De flesta av oss älskar dessa frukter. Men vad skulle du säga om du började varje dag med ett glas vatten med färskpressad Cranberriessve

Fastän dessa bär inte alltid är lätta att hitta anses de vara en av de bästa livsmedlen för att behandla urinsyra. Om du har problem med mängden urinsyra i ditt blod borde du försöka hitta tranbär. De innehåller enormt stora mängder vitamin C och antocyaniner, som båda är väldigt effektiva på att sänka urinsyrenivån. Försök dricka ett glas med denna utsökta fruktjuice efter lunch!

5. Körsbär

Cherriessve

Vem älskar inte körsbär? Dessa bär är jättebra på att minska mängden urinsyra, samt kolesterolnivån. Vi vet att detta är en säsongsfrukt, och att det kan vara svårt att hitta dem i många länder, men om du råkar hitta körsbär på din lokala marknad, även om de inte är i juiceform, tveka inte att köpa hem dig dem för de är otroligt bra för dig. Du behöver bara äta runt tio körsbär per dag för att börja sänka din urinsyrenivå. Och du borde alltid äta dem som de är. Med andra ord, gör inte pajer eller sylt av dem, utan ät dem som en naturlig frukt. Skölj dem väl innan du äter dem och njut av dess magiska krafter.

Nu vet du vilka frukter som är bäst för att sänka mängden urinsyra. Dock borde du även se till att äta en kost låg på ‘dåligt’ fett utan rött kött. Försöka till exempel lägga till kronärtskockor i din kost – en seriöst fördelaktig grönsak!