Fantastisk dryck för att rena kroppen

Fantastisk dryck för att rena kroppen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

För att njuta av bra hälsa är det mycket viktigt att ha en hälsosam livsstil och bra kosthållning, träna och anamma andra hälsosamma vanor. Tyvärr är det många som inte tänker på det, och de förstår inte att dålig kosthållning, stillasittande, dåliga vanor, kontaminering, mm. är faktorer som sakta men säkert leder till att gifter ackumuleras i kroppen; detta kan i sin tur leda till sjukdomar och kan negativt påverka organen. Därför är det så viktigt att rena kroppen regelbundet.

När kroppen ackumulerar gifter försvagas immunförsvaret och vi blir mer mottagliga för olika sjukdomar. Av denna anledning är det bra att vara mer vaksam på hur viktigt det ät att rena kroppen och leda en mer hälsosam livsstil.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av en renande dryck som kan ge din kropp den “knuff” den behöver för att göra sig av med de ämnen som den inte behöver.

Vad innehåller drycken?

Den här renande drycken kombinerar egenskaperna hos livsmedel som citron, gurka och myntablad för att stimulera kroppen, så att den kan göra sig av med gifter och hjälpa levern, njurarna och lungorna att fungera bättre.

Fördelar med citron

rena kroppen naturligt

Citroner är kända som bland de bästa livsmedlen för att avgifta kroppen tack vare det höga innehållet av vitamin C och andra viktiga antioxidanter. Citrussyran förbättrar funktionen hos de enzymer som stimulerar levern och hjälper till med avgiftning. Citroner innehåller även bioflavonoider, pektin och limonen som stärker immunförsvaret och motverkar sjukdomar.

Citron hjälper till att förbättra matsmältningen, stimulerar borttagandet av dåliga metaller från kroppen, motverkar fria radikaler, stärker levern och stimulerar borttagandet av gifter från tarmarna för att motverka förstoppning.

Denna naturliga ingrediens kan även balansera pH-värdet i kroppen och ta bort överskottssyra.

Fördelar med gurka

Gurka innehåller mycket vatten och få kalorier. Tack vare dess vätskedrivande egenskaper rensar gurka bort gifter från kroppen och minskar vätskeretention. Den innehåller också viktiga mängder kalium, ett mineral som är viktigt för att återställa saltbalansen i kroppen. Den innehåller även fibrer, som bidrar till bättre matsmältning och motverkar förstoppning.

  • Denna grönsak innehåller en stor mängd fytonäringsämnen.
  • Den innehåller även flavonoider som quercetin, apigenin, luteolin och kaempferol.
  • Den innehåller vitamin K och vitamin C, är antioxidativ och bidrar till en bättre hälsa för huden.

P.g.a. dess innehåll av vatten och fibrer är gurka den perfekta ingrediensen för att avgifta kroppen. Detta livsmedel är fördelaktigt för borttagandet av avfall från kroppen och motverkar fria radikaler för att motverka många olika sjukdomar.

Fördelar med myntablad

Fördelar med mynta

För att komplettera denna renande dryck bidrar myntablad med viktiga mängder kalium, kalcium, folsyra och vitamin A med en antioxidativ funktion. Den stimulerar matsmältningen och hjälper till att motverka gaser, syror och illamående.

Hur tillreder man drycken för att rena kroppen?

Nu när vi har rett ut vilka fördelar den har för kroppen kan du använda den för att rena hela kroppen. Den hjälper dock inte bara till att rena kroppen från gifter, utan hjälper dig även att gå ner i vikt och må bättre.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 1 citron
  • 1 färsk gurka
  • 10 myntablad

Tillredning

Tvätta citronen och gurkan ordentligt och skiva dem i bitar. Lägg dem därefter i en burk tillsammans med myntabladen. Häll i 2 liter vatten och förvara i kylen.

Det är bäst att dricka det två gånger per dag tills kroppen har avgiftats helt. Det rekommenderas att du dricker kuren i 15 dagar och upprepar den varannan månad. För att få bäst resultat är det viktigt att äta en hälsosam kost utan fett, socker, laktos och mjöl under reningsperioden.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Domínguez E, Ordoñez E. Evaluación de la actividad antioxidante, vitamina C de zumos cítricos de lima dulce (Citrus limetta), limón tahití (Citrus latifolia), limón rugoso (Citrus jambhiri Lush) y mandarina cleopatra (Citrus reshni) almacenados en refrigeración. Investigación y Amazonía 2013; 3 (1): 30-35
  • Oboh, G., Bello, F. O., Ademosun, A. O., Akinyemi, A. J. and Adewuni, T. M. (2015). Antioxidant, hypolipidemic, and anti-angiotensin-1-converting enzyme properties of lemon (Citrus limon) and lime (Citrus aurantifolia) juices. Comparative Clinical Pathology, 24(6), 1395-1406. https://doi.org/10.1007/s00580-015-2088-x

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.