Rena blodet med 6 hälsosamma drycker

januari 14, 2016
Akneproblem kan bero på en ackumulering av gifter i blodet.

Ditt blod kan bli förorenat av ett stort antal olika anledningar: en uppbyggnad av gifter på grund av bristfällig funktion hos organ som ska rena blodet, som njurar, lever eller tarmar; en dålig kost full av fet mat och giftiga ämnen; luftföroreningar; och mycket annat.

När din kropp börjar ackumulera giftiga ämnen och avfall passerar dessa produkter genom blodomloppet i ett försök att lämna kroppen via huden. Det är därför vissa som lider av akne kan skylla denna hudsjukdom på förgiftning.

Om ditt blod inte har möjlighet att rena sig självt genom att släppa ut gifter genom huden förblir det förorenat, vilket kan leda till kroniska problem och sjukdomar som fetma. Det är därför mycket viktigt att stimulera reningsprocessen för ditt blod, så att du kan avgifta och rengöra det.

Frukt- och grönsaksjuicer samt te är bra för att rensa blodet och bli av med gifter i kroppen. Här ger vi dig några av de bästa dryckerna du kan välja för att rena blodet naturligt, vilket hjälper dig att förebygga sjukdomar orsakade av ackumulerade gifter.

Rödbetsjuice

Rödbetsjuice

Rödbetsjuice är ett av de bästa alternativen när du vill rena blodet naturligt på ett enkelt sätt. Denna juice innehåller rödbetor och rödbetsblast, och är en kraftfullt renande kur för blodet.

Ingredienser

  • 2 rödbetor
  • Rödbetsblast
  • Vatten

Gör så här

Skölj rödbetorna och blasten mycket väl, och se till att de är helt fria från jord. Sedan torkar du och skär rödbetorna i bitar små nog för en juicepress eller mixer. Lägg bitarna i mixern och tillsätt rödbetsblasten och lite vatten för att göra det lättare att mixa. Kör mixern i några minuter. Helst dricker du denna juice på fastande mage.

Rött vin med vitlök

Denna kraftfulla dryck är perfekt för att aktivera din ämnesomsättning och minska kroppsfett. Dessutom kan den hjälpa dig att bli av med överflödigt salt i kroppen, vilket är en del i processen för att rena blodet.

Ingredienser

Gör så här

Hacka upp 12 vitlöksklyftor och lägg dem i en glasburk tillsammans med en halv liter rött vin. Förslut burken ordentligt och placera den på en fönsterbräda eller något annat ställe som får direkt solljus i två veckor.

Efter den rekommenderade tiden har passerar silar du vätskan i burken och häller över den i en annan glasbehållare. Ta en matsked av denna vätska tre gånger per dag i en månad.

Grön juice är perfekt för att rena blodet

Persilja som juice

Denna gröna juice är perfekt för att stimulera elimineringen av gifter och orena ämnen som kan finnas i blodet. Dessutom är den också bra när du vill aktivera din ämnesomsättning och gå ned i vikt.

Ingredienser

  • 1 näve spenat
  • 3 mangoldstjälkar
  • 2 äpplen
  • 1 näve persilja
  • 1 citron
  • 1 gurka

Gör så här

Lägg alla ingredienser i en mixer, kör i några sekunder och drick denna juice kall för att dra nytta av alla dess fördelar.

Te på kardborre (Arctium lappa)

Kardborre är en mycket kraftfull reningsväxt som kan hjälpa dig att rensa blodet och lymfsystemet. Vi rekommenderar att dricka detta te för att minska igensättning och svullnad, eliminera gifter genom huden eller urinen, samt för att bli av med överskott av urinsyra i kroppen. Dess egenskaper är så effektiva att vi även rekommenderar detta te för personer som lider av problem som artrit, ischias, gikt, utslag, akne, surt blod, ödem, njursten, leverproblem, mm.

Maskroste

Maskroste

Maskroste är en av de mest renande dryckerna som finns, och det är otroligt populärt tack vare dess effektivitet. Denna dryck är perfekt för att bekämpa vätskeretention och eliminera gifter samt avfall som har ansamlats i kroppen och kan ta sig till blodet. Det är helt säkert och mycket effektivt för att rena blodet på gifter.

Maskros kan enligt forskning till och med motverka både diabetes och cancer.

Nässelte

Detta är ett annat utmärkt renande te som hjälper dig att avgifta blodet naturligt och bli av med giftiga ämnen som kan påverka din hälsa. Det är ett vätskedrivande medel och kan även användas för att behandla lever- och njurproblem.