Enkla och Effektiva Knep för Att Få Håret att Växa Snabbare

Drömmer du som många, om friskt långt hår? Här får du tips om hur man får håret att växa snabbare.
Enkla och Effektiva Knep för Att Få Håret att Växa Snabbare

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

För att få håret att växa snabbare: borsta det minst tre gånger per dag under tio till femton minuter. Kom ihåg att inte göra det då det är fuktigt, för att inte skada det.

Att ha långt hår, som är fylligt starkt och hälsosamt är många kvinnors dröm, men väldigt få lyckas med detta. Anledningen är för det mesta att vi inte tar hand om det tillräckligt, och inte tillför tillräckligt med nödvändig fukt. Vi kommer här att lära oss om enkla knep, som är mycket effektiva för att ge vårt hår mer volym, göra det mjukare och ge oss den skönhet som vi alla vill ha.

Borsta håret ofta

Detta är kanske det enklaste tricket vi kan använda oss av för att få det där håret som vi drömmer om: borsta håret minst tre gånger per dag och under tio till femton minuter varje gång, vilket kommer att vara fördelaktigt för hårbottnen och resultatet kommer att bli likt det du hade fått efter en professionell behandling. Denna enkla uppgift kommer att få håret att växa snabbare och samtidigt bli starkare och mer hälsosamt.

Klipp hårtopparna ofta

kluvna hårtoppar

Detta är något som alla professionella stylister rekommenderar för att få håret att växa snabbare, men som väldigt få personer verkligen gör. Det är väldigt viktigt att vi försöker att omsätta dessa råd i praktiken, då de faktiskt är väldigt effektiva. Att klippa hårtopparna var tredje månad stimulerar hårväxten och hjälper till att regenerera misskött hår, då det lättare kan reparera sig själva från skador när det är nyklippt, vilket gör att det återfuktas och förbättrar hårets hälsa.

Gör massager med varm olja

Att göra en massage med varm olja minst två gånger per vecka är det bästa sättet att reparera de skador som uppstått på håret, speciellt då det har blivit torrt. Oljan bör helst vara mandelolja, eftersom denna produkt har naturligt fuktgivande egenskaper som kommer göra så att håret både ser bättre ut och blir mjukare och lent.

Gnugga in öljäst för att få håret att växa snabbare

öljäst

Öljäst är mycket effektivt för att göra en daglig massage av hårbottnen då man vill få håret att växa snabbare. Man bara gnuggar in lite öljäst i hela hårbottnen då man är i badet och håret kommer sedan att växa sig starkt och växa snabbare.

Behandling med lök

Om du tvättar ditt hår med ett schampo som du har blandat med lök i pulver – eller vätskeform – kommer det att växa snabbare. Du behöver inte oroa dig för att ditt hår ska lukta lök, eftersom lukten avtar då håret torkar.

Rosmarinolja

rosmarin kvist

 

Blanda rosmarinolja med lika mycket olivolja och värm upp denna blandning under två minuter. Låt det sedan stå under två till tre dagar. Applicera därefter på hårbottnen med en lätt massage efter ett bad.

Använd inte varmt vatten

För att undvika håravfall och göra det mycket resistent bör vi se till att tvätta håret med kallt vatten. Det får håret att växa snabbare. Eftersom det varma vattnet får porerna att öppna sig, gör det så att håret försvagas och lättare faller av.

Naturliga råd för att få håret att växa snabbare

  • Lägg tre matskedar olivolja i en behållare. Värm upp detta och applicera därefter direkt på hårbottnen med en mjuk massage under tio minuter. Slutligen sköljer du ur ordentligt, och du kommer sedan att märka att ditt hår är mycket mjukare.
  • Försök att äta en stor mängd av den typ av matvaror som har stora mängder protein. Generellt så kan du hitta det i fisk, kött och ägg. Protein kommer att hjälpa håret att växa sig starkare och bli mer hälsosamt. Det kommer även att få håret att växa snabbare.
  • Den vardagliga användningen av eteriska oljor som rosmarinolja, lavendelolja, jojobaolja och timjanolja i lika stora mängder (tre droppar av varje), som du sedan masserar in i hårbottnen, kommer få håret att växa snabbare.
  • Späd ut en kopp äppelcidervinäger i en liter vatten för att skölja ur håret efter att du har tvättat det som du brukar. Denna blandning kommer att stimulera håret till att växa snabbare.
  • Försök att undvika produkter som innehåller silikon, eftersom dessa produkter kan täppa igen äggblåsorna och blockera hårets vanliga växt.
  • Du bör försöka att inte tvätta håret varje dag – det rekommenderas att man tvättar det tre gånger per vecka. Håret kommer då att växa bättre. Som resultat kommer de naturliga oljorna att bevaras och hjälpa till med hårväxten. Det är idealiskt ifall du vill få håret att växa snabbare.
  • Du bör inte borsta håret då det är blött. Vänta tills det har blivit helt torrt.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.