Enkla frisyrer du kan göra hemma

· augusti 20, 2015

Ibland finns det ingen tid att göra det regelbundna besöket hos din frisör, eller hitta de extra slantarna eller minuterna för att ändra stil innan en utekväll med vännerna eller kanske en spännande dejt. Det innebär att du måste vara kunnig nog att lära dig att snabbt styla håret hemma trots att du förmodligen inte är professionell hårstylist till yrket. Följande artikel kommer att ge dig några idéer till enkla frisyrer du kan göra hemma på några minuter!

Enkla frisyrer på 2 minuter

Ibland räcker det med ett öppet sinne och lite fantasi för att göra en grundläggande och enkel frisyr till en snygg och rolig look. Bland de enkla finner du:

 • Hög hästsvans: Den är lätt att göra och, ännu bättre, passar bra vid en formell aktivitet (fest, återträff eller på jobbet) eller för ett avslappnat kompishäng (dag på stranden följt av barrunda). Det är en praktisk och bekväm look, tar bara några minuter att göra och är ett enkelt sätt att ge ditt utseende lite variation. Till exempel kan du piffa upp det genom att platta eller locka håret för en elegant look. Du kan använda en större locktång för att uppnå en distinkt look.
 • Flätor: Flätor kan göras i miljontals varianter. Det är ett utmärkt sätt att piffa upp din dagliga look för en utekväll eller en formell händelse eftersom flätor alltid är på modet. Och för en vardag kan flätor rädda din dag. Om du känner dig äventyrlig kan du alltid prova en sidofläta.
 • FlätaBulle: Det går snabbt och enkelt, och framför allt ger det din look en touch av elegans oavsett tillfälle. Denna superenkla och sofistikerade håruppsättning kan bäras dag som kväll. Och en bulle eller chinjong kan vara sitta på valfri höjd på huvudet, så du kan variera. Du kan också använda lugg eller lockar för att ge lite drama till din look.Hår 2
 • Uppsatt fläta: Den ser snygg ut och är lätt att göra. Om du kombinerar en fläta med en bulle eller en hästsvans får du ett mer mångsidigt utseende. En uppsatt fläta är ett elegant alternativ för dagen, och även perfekt för en utekväll eller en finare tillställning. För picknickdejter eller ett dagsevent kan du leka med denna look och göra den mer avslappnad och matcha den till ditt klädval.
 • Sidohästsvans: Oavsett om du lägger den över axeln eller lite högre upp på huvudet ger en sidohästsvans dig en flirtigt rolig look. Den är lätt att göra och ger dig möjlighet att styra upp de bångstyriga hårstråna som alltid står ut. Om du har lockigt hår, använd en locktång för att definiera lockarna. Om du har rakt hår kan du använda en locktång för att ge ditt hår volym.
 • Sidobulle: En überelegant look som är lätt att göra och som passar alla tillfällen. Istället för att bära din bulle traditionellt flyttar du den nedåt och åt sidan samt lägger till accessoarer med clips. Om du har flera lager kan du använda dem till din fördel genom att göra en lös bulle, eller ha lösa slingor på den andra sidan för att tillföra elegans.
Hår 3

 • Strandvågor: Detta är en stil som är lätt att upptäcka, det talande namnet till trots. Perfekt för sommaren när allt du vill göra är att ha kul på stranden och låta håret blåsa i vinden, utan bekymmer. Det är en look som alltid kommer att dra ögonen till sig i en avslappnad och professionell miljö. Du känner igen de lösa och spretiga lockarna när du ser dem.
 • Casual Bob: Detta är en annan look som är anspråkslös och lätt att styla, men som ser fantastisk ut i en avslappnad eller formell miljö. Och för de som föredrar kort hår är en casual bob ett bra alternativ – det kommer i många varianter. Från A-cut, haklängd eller asymmetrisk. Denna look kan komplettera vilken outfit som helst.
 • Hästsvans med lugg: Nu tillbaka på modet för unga professionella. Hästsvans med lugg är ett fantastiskt alternativ. Oavsett om du ska på din bästa väns bröllop, en anställningsintervju, ett familjedop eller en företagsfrukost kommer du se strålande ut. Placera hästsvansen på medelhög nivå och räta din lugg för att uppnå en lite ojämn look.
 • Viktorianska lockar: Ta ett steg tillbaka i tiden till femininitet och elegans med denna frisyr. Med lite av en exotisk flamma kräver den här stilen en större mängd hårspray, men kommer garanterat ge dig uppmärksamhet. Var beredd på att framstå som förförisk och fängslande när du skrider in i ett rum med den här stilen. Glöm inte att lägga till den sista touchen med några distinkta örhängen eller ett halsband.
 • Vilda vågor: För dig med långt hår är detta ett utmärkt alternativ för de dagar då du vill lämna det utsläppt, men siktar på en look med stil. Definiera de vilda lockarna med en större locktång eller skapa dem med en platt borste och fön. Det viktiga är att få dem att se naturliga och lössläppta ut.
 • Pannband och hårband: Kanske har du skyggat ifrån dessa utmärkta hemmafixade stilar eftersom du saknar tålamod eller förmågan att göra dem iögonfallande. Så varför inte prova några av de många tillbehör som finns för att göra jobbet enklare? Tunna pannband som kompletterar tonen och färgen på din outfit (eller handväska, bälte, eller skor) har tagit catwalken med storm. Du kan bära ditt hår löst eller uppsatt, utan alltför mycket fokus på att definiera det, för en söt och sofistikerad look. Du kan även välja en hårrosett som kompletterar din outfit. Och det bästa är att det bokstavligen finns hundratals mönster och modeller att välja mellan.