Enkla frisyrer du kan göra hemma för vardag och elegans

Enkla frisyrer du kan göra hemma för vardag och elegans

Senaste uppdateringen: 30 juli, 2022

Ibland finns det varken tid eller pengar för ett regelbundet besök hos din frisör för att ändra stil innan en utekväll med vännerna eller kanske en spännande dejt. Det innebär att du bör försöka lära dig att snabbt styla håret hemma, trots att du förmodligen inte är professionell hårstylist till yrket. I denna artikel ger vi dig några idéer på enkla frisyrer du kan göra hemma på bara några minuter!

Enkla frisyrer på 2 minuter

Ibland räcker det med ett öppet sinne och lite fantasi för att göra grundläggande och enkla frisyrer till en snygg och rolig look. Bland dessa enkla frisyrer finner du:

Hög hästsvans

Den är lätt att göra och passar bra vid en formell aktivitet (fest, återträff eller på jobbet) eller för ett avslappnat kompishäng (dag på stranden följt av barrunda). Det är en praktisk och bekväm look. Hög hästsvans tar bara några minuter att göra och är ett enkelt sätt att ge ditt utseende lite variation. Du kan till exempel piffa upp det genom att platta håret eller locka för en elegant look. Du kan använda en större locktång för att uppnå en distinkt look.

Hög hästsvans

Flätor

Flätor kan göras i miljontals varianter. Det är ett utmärkt sätt att piffa upp din dagliga look för en utekväll eller en formell händelse eftersom flätor alltid är på modet. Och för en vardag kan flätor rädda din dag. Om du känner dig äventyrlig kan du alltid prova en sidofläta.

 

Bulle

Det går snabbt och enkelt, och framför allt ger det din look en touch av elegans oavsett tillfälle. Denna superenkla och sofistikerade håruppsättning kan bäras dag som kväll. Och en bulle eller chinjong kan sitta på valfri höjd på huvudet, så du kan variera. Du kan också använda lugg eller lockar för att ge lite drama till din look.

Uppsatt fläta

Den ser snygg ut och är lätt att göra. Om du kombinerar en fläta med en bulle eller en hästsvans får du ett mer mångsidigt utseende. En uppsatt fläta är ett elegant alternativ för dagen, och även perfekt för en utekväll eller en finare tillställning. För picknickdejter eller ett dagsevent kan du leka med denna look och göra den mer avslappnad och matcha den till ditt klädval.

uppsatt fläta

Sidohästsvans

Oavsett om du lägger den över axeln eller lite högre upp på huvudet ger en sidohästsvans dig en flirtigt rolig look. Den är lätt att göra och ger dig möjlighet att styra upp de bångstyriga hårstråna som alltid står ut. Om du har lockigt hår, använd en locktång för att definiera lockarna. Om du har rakt hår kan du använda en locktång för att ge ditt hår volym.

Sidobulle

En überelegant look som är lätt att göra och som passar alla tillfällen. Istället för att bära din bulle traditionellt flyttar du den nedåt och åt sidan samt lägger till accessoarer med clips. Om du har flera lager kan du använda dem till din fördel genom att göra en lös bulle, eller ha lösa slingor på den andra sidan för att tillföra elegans.

Strandvågor

Denna stil är perfekt för sommaren när allt du vill göra är att ha kul på stranden och låta håret blåsa i vinden, utan bekymmer. Det är en look som alltid kommer att dra ögonen till sig i en avslappnad och professionell miljö. Du känner igen de lösa och spretiga lockarna när du ser dem

Casual Bob

Detta är en annan look som är anspråkslös och lätt att styla, men som ser fantastisk ut i en avslappnad eller formell miljö. För de som föredrar kort hår är en casual bob ett bra alternativ – den kommer i många varianter. Från A-cut, haklängd eller asymmetrisk. Denna look kan komplettera vilken outfit som helst.

casual bob frisyr

Hästsvans med lugg

Nu tillbaka på modet för unga professionella. Hästsvans med lugg är ett fantastiskt alternativ. Oavsett om du ska på din bästa väns bröllop, en anställningsintervju, ett familjedop eller en företagsfrukost kommer du se strålande ut. Placera hästsvansen på medelhög nivå och räta din lugg för att uppnå en lite ojämn look.

Viktorianska lockar

Ta ett steg tillbaka i tiden till femininitet och elegans med denna frisyr. Med lite av en exotisk flamma kräver den här stilen en större mängd hårspray, men kommer garanterat ge dig uppmärksamhet. Var beredd på att framstå som förförisk och fängslande när du skrider in i ett rum med den här stilen. Glöm inte att lägga till den sista touchen med några distinkta örhängen eller ett halsband.

Vilda vågor

För dig med långt hår är detta ett utmärkt alternativ för de dagar då du vill lämna det utsläppt, men siktar på en look med stil. Definiera de vilda lockarna med en större locktång eller skapa dem med en platt borste och fön. Det viktiga är att få dem att se naturliga och lössläppta ut.

Vågigt hår

Pannband och hårband

Kanske har du skyggat ifrån dessa utmärkta hemmafixade stilar eftersom du saknar tålamod eller förmågan att göra dem iögonfallande. Så varför inte prova några av de många tillbehör som finns för att göra jobbet enklare? Tunna pannband som kompletterar tonen och färgen på din outfit (eller handväska, bälte, eller skor) har tagit catwalken med storm. Du kan bära ditt hår löst eller uppsatt för en söt och sofistikerad look. Du kan även välja en hårrosett som kompletterar din outfit. Och det bästa är att det bokstavligen finns hundratals mönster och modeller att välja mellan.

Vilka av dessa enkla frisyrer är dina favoriter?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Robbins, C. R. (2012). Chemical and physical behavior of human hair, 5th edition. Chemical and Physical Behavior of Human Hair, 5th Edition. https://doi.org/10.1007/9783642256110

  • Sherrow, V. (2006). Encyclopedia of hair : a cultural history.

  • Zeng, G., & Komura, T. (2014). Braiding hair by braid theory. In Proceedings of the 20th ACM Symposium on Virtual Reality Software and Technology – VRST ’14. https://doi.org/10.1145/2671015.2674962


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.