3 enkla och eleganta hårflätor för alla tillfällen

Det enda du behöver för de här flätorna är dina händer, en snodd och några hårnålar.
3 enkla och eleganta hårflätor för alla tillfällen

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Medan vi ser på en TV-serie eller film är det många av oss som frågar: hur får skådespelarna så snygga frisyrer? De som ser mest imponerade ut är de som verkar ha slängts ihop lite snabbt, men samtidigt är ganska komplicerade. En av dessa är hårflätor.

De är imponerande, men känns samtidigt svåra att göra själv. Men det är mycket enklare än det ser ut! Du behöver bara lära dig ett trick för att få den där originella och slående frisyren. För att hjälpa dig att hitta din personliga still har vi beslutat oss för att visa några enkla hårflätor. De är väldigt eleganta och passar till allt, så vill du ge dem en chans?

Oroar dig inte över redskapen, det enda du behöver är dina händer, en hårsnodd och några hårnålar. Du behöver ingen speciell eller dyr utrustning, bara tålamod och en vilja att lära dig.

Ta en titt på tre enkla hårflätor

1. Fiskbensflätan

Kvinna-med-fiskbensfläta

Fiskbensflätorna har ett skojigt utseende, så pass att hjältinnorna i Game of Thrones ofta använder dem. Men var inte rädd för att prova! De är väldigt enkla att göra, och du behöver bara följa dessa steg.

  • Ta lite hår från vänster sida av huvudet och ytterligare lite från höger. Vrid dem så att de möts i mitten och fäst dem där.
  • Upprepa samma handling lite nedanför och fäst återigen håret med en hårnål.
  • Gör en fläta och lossa lite på den. Hur lös du vill ha den beror på hur ledig du vill att din stil ska vara. Ju bättre du blir, desto mer frihet kommer du ha att leka med din fläta.

2. Flätad krona

En-flätad-krona

Om du gillar hippie- eller hipster-looken är det här ett bra alternativ för dig. Det är även en av de hårflätor som lämpar sig för när man har bråttom och vill bli klar på några minuter. Vill du veta hur man gör en kronfläta?

  • Gör två flätor vid sidorna av huvudet, men lämna gott om hår oflätat där bak.
  • Vira därefter flätorna runt huvudet och sammankoppla dem med hårnålar – och så enkelt är det! Kom ihåg att hårnålarna är en del av frisyren, så använd dem som du vill.

Du kan ge dig själv olika typer av flätade kronor genom att använda samma teknik i olika stilar. Du kan alltså anpassa denna lediga frisyr till olika utstyrslar. Allt handlar om kreativitet!

3. Fransk fläta

Fransk-fläta-enkel-och-elegant

Den franska flätan är en av de mest allsidiga och traditionella flätorna. Därför är den perfekt för de som vill tillföra lite originalitet till en klassisk stil utan att vara för framåt.

  • Gör en hästsvans ovanpå huvudet.
  • Dela upp håret i tre separata delar och börja fläta. När du jobbar nedåt på flätan behöver du tillföra hår på varje sida.
  • Fortsätt bara att fläta tills du nått slutet på håret.

Om du vill vara lite mer innovativ kan du göra samma sak men åt ena sidan. Tjockare flätor resulterar generellt i bättre franska flätor. Det är ett bra alternativ vid speciella tillfällen.

Hur man förbereder håret för hårflätor

En av de vanligaste frågorna om flätning är: hur ska håret vara innan man börjar fläta? Rakt och torrt hår är det enklaste att fläta, m en det är inte alla som har rakt hår.

Kom ihåg att målet är att göra frisyrer så enkla som möjligt. Så om du har lockigt hår kan du torka håret med en handduk och sedan omedelbart fläta det om du vill att det ska bli bra.

Personer med lockigt hår brukar tyvärr ha flest problem när de flätar. Om så är fallet för dig kan det vara bra att låta håret torka tills det bara innehåller lite fukt – inte för blött och inte helt torrt. Det kommer då vara mycket lättare att jobba med. Det fungerar verkligen, så se till att prova!

Fysiskt utseende är väldigt viktigt för många. Man ska inte bara ta hand om det för jobbet eller andras skull, utan snarare för sig själv. Att skämma bort sig och vara nöjd med sitt utseende är det första steget mot fysisk och mental hälsa. Självkänsla och positiv attityd är otroligt viktigt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.