Enkelt och nyttigt recept på kyckling- och grönsakscrepes

Vi visar dig hur du tillagar riktigt goda kyckling- och grönsakscrepes, en rätt som ger dig variation i din kost och säkerställer att du får i dig proteiner av god kvalitet.
Enkelt och nyttigt recept på kyckling- och grönsakscrepes
Saúl Sánchez Arias

Skriven och verifierad av nutritionist Saúl Sánchez Arias.

Senaste uppdateringen: 26 oktober, 2022

Att tillaga kyckling- och grönsakscrepes är väldigt enkelt. Detta recept är väldigt komplett ur näringssynpunkt. Den innehåller en hög mängd proteiner och antioxidanter som täcker dina dagliga behov och i sin tur bidrar till god allmänhälsa.

Av denna anledning är det ett utmärkt alternativ att inkludera som ett regelbundet inslag i kosten, så länge du säkerställer en varierad och balanserad kost överlag.

Hur du tillagar kyckling- och grönsakscrepes

Kyckling och grönsaker crepes.

Ingredienser

För att tillaga detta välsmakande recept på kyckling- och grönsakscrepes, behöver du följande produkter:

Så här gör du:

 1. Börja med att göra mjölksåsen. För att göra detta, lägg smöret i en stekpanna på medelhög värme tills det smälter.
 2. Tillsätt sedan vetemjölet och blanda allt mycket väl.
 3. Häll i mjölken och låt den koka upp, rör sedan tills den tjocknar.
 4. Tillsätt sedan de finhackade grönsakerna i stekpannan och koka i 3 minuter. Därefter tillsätter du grädden och låter puttra ytterligare en minut.
 5. I nästa steg tillsätter du den kokta och strimlade kycklingen, låt det puttra med i 2 minuter.
 6. Nu återstår bara att fylla dina crepes. Lägg ut en tortilla på tallriken och lägg på lite av kycklingen och grönsakerna.
 7. Lägg osten och ett salladsblad ovanpå.
 8. Som avslutning, stäng tortillan och se till att fyllningen hålla inne. Det är allt!

Glöm inte att du alltid kan utelämna mjölksåsen om du vill ha ett lättare alternativ. I så fall kan du gå direkt till steget där du fräser grönsakerna med kycklingen i stekpannan.

Fördelar med kyckling- och grönsakscrepes

Smakfulla crepes.

Kyckling- och grönsakscrepes ger dig flera hälsofördelar när du inför det som ett regelbundet inslag i kosten. Först och främst är det en källa till proteiner med högt biologiskt värde. Dessa element är grundläggande för att hjälpa till att förhindra utvecklingen av komplexa tillstånd som drabbar muskelmassan, såsom sarkopeni.

Utöver detta innehåller de högkvalitativa fytokemikalier från grönsaker. Dessa föreningar har en hög antioxidativ effektivitet. De hjälper till att neutralisera bildandet av fria radikaler och dessas efterföljande ansamling i kroppens vävnader.

Som ett resultat bidrar det till att minska uppkomsten av många kroniska sjukdomar, såsom hjärt- och kärlsjukdomar. Det visar en studie publicerad i European Journal of Medicinal Chemistry.

Vi får samtidigt inte glömma att denna rätt är ganska kaloririk, och har även högt kolhydratinnehåll. Dessa element är viktiga när du utför högintensiv fysisk träning. Faktum är att ett dagligt intag av 1,2 gram kolhydrater per kilo kroppsvikt per dag kan vara fördelaktigt för elittränare och tävlande, enligt forskning publicerad i Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care.

Enkelt att tillaga nyttig mat

Som du har sett är det väldigt enkelt att tillaga dina egna kyckling- och grönsakscrepes. Det tar inte lång tid att uppnå ett fantastiskt resultat. När det gäller såsen kan du själv välja om du vill inkludera den eller inte, beroende på din personliga smak. Du kan faktiskt också hitta den färdiglagad i snabbköpet som du bara behöver blanda med vatten och sedan tillagas i pannan. Tänk bara på att läsa innehållsförteckningen så du är medveten om innehållet.

Slutligen, kom ihåg att vi bör äta mycket och flera olika grönsaker regelbundet för att säkerställa en god allmän hälsa på lång sikt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Martone AM, Marzetti E, Calvani R, et al. Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. Biomed Res Int. 2017;2017:2672435. doi:10.1155/2017/2672435
 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019;178:687-704. doi:10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Gonzalez JT, Wallis GA. Carb-conscious: the role of carbohydrate intake in recovery from exercise. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2021;24(4):364-371. doi:10.1097/MCO.0000000000000761

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.