En syster är mer än en vän, hon är halva ditt hjärta

Även om ni går igenom perioder där ni inte är i kontakt med varandra så ofta är sanningen att en syster alltid kommer att vara där för dig när du behöver henne. Du kan räkna med att hon alltid kommer att finnas där.
En syster är mer än en vän, hon är halva ditt hjärta

Senaste uppdateringen: 30 juli, 2022

En syster är mer än en vän. Bandet du har med henne sträcker sig bortom familjen. Hon är som en orubblig pelare av dagligt stöd som du alltid kan räkna med.

Trots att ni har era olikheter – och en barndom och ungdom fylld av tävlan, argument, gemensamma kläder och försök till att dölja er avundsjuka – har åren lärt er värdet av ert band.

Det sägs ofta att ens äkta familj inte måste dela ens gener. Det är sant, det vet vi alla. Men oftast är bandet mellan systrar starkare än någon annan relation.

Det är en intim biologisk och emotionell koppling som alla lyckliga nog att ha en syster vet om, och är något som behöver vård och omsorg genom livet.

Systrar, bandet som överskrider familj

Kanske har du gått en längre tid utan att prata med din syster. Livet sätter oss ofta i konstiga situationer där stolthet kan spela en stor roll, eller meningsskiljaktigheter kan skilja oss åt.

Men trots avstånd, ilska och sårade hjärtan är det väldigt svårt att hålla systrar separerade speciellt länge. Det är trots allt ens lillasyster eller storasyster som ger en vägledning på bästa möjliga sätt.

Ett telefonsamtal, några skratt, ett delat minne och den orubbliga gemenskapen är förnyad, trots avståndet och de hård orden.

Låt oss ta en titt på det speciella bandet mellan systrar.

three-sisters

Samma uppfostring, men med väldigt olika personligheter

Det är häpnadsväckande ibland hur, trots samma utbildning och att man har levt igenom nästan samma saker, systrar blir så helt olika varandra.

  • Det finns rebelliska och reaktionära människor som lär oss att skydda vårt personliga utrymme, våra rättigheter till något att säga till om och att välja vad som är bäst för oss.
  • Systrar ger oss å andra sidan skydd och ro. Med deras stöd känner vi oss hörda och förstådda när vi har en dålig dag.

Syskon delar aldrig samma personlighet. Barn är aldrig kopior av sina föräldrar. Syskon har oftast väldigt olika intressen och deras egna skilda reaktioner till samma saker.

Det hjälper syskon att växa, eftersom de kompletterar varandra i många avseenden.

När ord inte behövs

Du behöver oftast inte berätta för din syster att något är fel; hon kan se det genom att titta på ditt ansikte. Banden till känslor, blod och erfarenhet leder henne till att nästan intuitivt känna att något är fel.

Hennes närhet och gemenskap ger dig ro.

Även om vi alla har vänner, partner och föräldrar att stödja oss mot delar en syster alltid med sig av sina berättelser och erfarenheter, förstår och vet precis hur hon ska hjälpa oss.

Olikheter och avstånd spelar ingen roll

sisters-wine

Det spelar ingen roll om en hel ocean står emellan er, eller att ni gått era egna vägar för att bilda era egna relationer.

En systers oro och intresse kommer alltid att finnas där. Det är naturligt och nästan instinktivt. Samtal, meddelanden… Det kommer alltid finnas ett sätt för henne att erbjuda sitt stöd med sin kontinuerliga oro för hennes andra hjärthalva.

Ingen berättar sanningen som en syster

År kan gå, eller spenderas tillsammans, men du vet alltid att din syster berättar sanningen, utan att förfina den.

  • En syster är aldrig nedlåtande, och risken är ännu mindre att hon försöker lugna dig med falska generaliseringar. Hon vet att ärlighet är en del av att vara en familj, och är, utan tvekan, vad du alltid kan förvänta dig av henne.
  • En syster kommer alltid att vara mer än en vän eftersom ni har gått igenom så mycket tillsammans. Erfarenheterna från barndomen, ibland komplicerade, motgångarna i ungdomen när ni hade varandras stöd och den mognad ni nu har uppnått är personliga och väldigt gemensamma triumfer som lämnar sina spår.

Märken på hjärtat…

Om det finns lite avstånd mellan dig och din syster just nu på grund av lite bråk, svälj din stolthet. Det är inte värt det.

Livet är mycket enklare än vad vi egentligen tror och stödet från syskon är en exceptionell gåva som vi alla borde njuta av varje dag.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.