En naturlig huskur som kan bromsa åldrandet

En naturlig huskur som kan bromsa åldrandet

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Många av oss är angelägna om att bibehålla ett ungdomligt utseende trots verkligheten som innebär att vi alla måste acceptera ålderstecknen förr eller senare. Men en annan anledning till att vilja bevara god hälsa och bromsa åldrandet är eftersom detta är avgörande för att kunna njuta av livet till fullo också när vi kommer upp i åren.

Det finns idag många föryngringstekniker som kan bidra till att förbättra utseendet på ansikte och kropp. Problemet är att dessa vanligen är förfaranden eller behandlingar som är mycket dyra. Dock finns det naturliga alternativ som också kan bidra till att uppnå dessa långsiktiga fördelar. Den kur vi ska tipsa om idag för att bromsa åldrandet främjar även en bättre hälsa.

Tips för att bibehålla din ungdom

De första tecknen på åldrande börjar vanligtvis synas vid 30 till 35 års ålder, beroende bland annat på livsstil. Även om vissa av dessa tecken är helt normala kan man vilja skjuta upp andra ytterligare några år. Lyckligtvis behöver dessa indikatorer lite tid på sig för att uppkomma. Med andra ord finns det goda möjligheter att hinna lära sig om de viktigaste faktorerna som gör att man både ser och känner sig yngre ut.

Rött vin innehåller antioxidanter
 • Upprätthåll en hälsosam kost: Kosten spelar en mycket viktig roll när det gäller hälsa och skönhet. En sund kostplan innehåller stora mängder frukt, grönsaker, fullkorn, magert kött och fisk samt omega-3-fettsyror.
 • Få mycket sömn: Att få tillräckligt med kvalitetssömn är avgörande för god hälsa, både fysisk och känslomässig. Medan du sover vitaliserar din kropp dina celler och utför viktiga funktioner som inte kan göras vid någon annan tidpunkt på dygnet.
 • Drick ett glas rött vin om dagen: Genom att dricka rött vin med måtta ger du din kropp antioxidanter, järn, vitamin A och C samt B-vitaminkomplex. Tillsammans med andra näringsämnen förbättrar de hälsan och håller huden ung. Tänk dock på att alkohol i större mängder är skadligt för hälsan.
 • Öka ditt vattenintag: Att dricka vatten är viktigt för att bibehålla en sund kropp och själ. Cellerna behöver vätska för att kunna regenereras och utföra alla sina viktiga funktioner.
 • Undvik att konsumera för mycket alkohol, rökning och droger: Dessa dåliga vanor kan frånta dig år av ditt liv och förstöra ditt ungdomliga utseende. De bokstavligen förgiftar kroppen och påskyndar åldrandet… för att inte tala om deras förmåga att orsaka sjukdomar.

Ett recept för föryngring

Honung

Detta föryngrande recept som ska bromsa åldrandet är gjort på helt naturliga ingredienser. Det utnyttjar egenskaperna hos linfröolja i en kombination med vitlök och citron.  Detta ger en kur som har otroliga fördelar för utseende och hälsa för både hud och hår.

Ingredienser

 • 1 dl linfröolja
 • 2 medelstora citroner
 • 1 stor vitlöksklyfta
 • 500 gram honung

Gör så här

 • Skala inte vitlöken. Lägg den och citronerna i en mixer. Tillsätt honung och linfröolja, och kör tills blandningen är slät.
 • Förvara blandningen i kylskåpet och ät en matsked tre gånger om dagen, en halvtimme innan dina måltider.

Varför är detta elixir så bra för att bromsa åldrandet?

Linfröolja innehåller essentiella fettsyror som ger stora fördelar för din hud och allmänna hälsa. Den innehåller en enorm mängd omega-3-fettsyror, linolsyra (omega-6), oljesyra (omega-9) och palmitinsyra.

Denna olja är också växtrikets största källa till lignaner. Detta är kraftfulla antioxidanter som när de kombineras med citron hjälper till att avgifta levern och gallgångarna. En frisk lever är synonymt med god hälsa och bevarandet av en ung kropp.

Citroner innehåller också en betydande mängd C-vitamin, vilket stärker immunförsvaret och blodkärlen. Vitlök renar blodet, bekämpar kolesterol, skyddar hjärtat och tillför också massor av antioxidanter som bidrar till att stimulera cellförnyelse.

Denna enkla kur är rik på viktiga näringsämnen som främjar god hälsa och skönhet. Ät den regelbundet så hjälper den dig att bromsa åldrandet och förebygga sjukdomar samtidigt som den tar hand om din hud från insidan.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.