En man ger "temporära tatueringar" till sjuka barn

En man ger "temporära tatueringar" till sjuka barn

Senaste uppdateringen: 28 januari, 2021

Bläcket som används i dessa temporära tatueringar är inte giftigt och kan enkelt tvättas bort. Men förtroendet och styrkan de ger till sjuka barn håller i sig mycket längre. Tatueringarna gör inte ont när de appliceras på huden. Och de sköljs ner i avloppet när barnen duschar, men förblir ingrodda i själen för att ge dem styrka.

Så snart de är etsade på huden blir dessa pojkar och flickor “tuffa barn”, de ler åt livet och njuter av att se det genom en annan lins på ett originellt, djärvt och fantastiskt sätt.

Det är värt det om det leder till ett leende från ett sjukt barn, och den här konstnären från Nya Zeeland har insett det.

Temporära tatueringar och deras förmåga att höja självförtroendet hos sjuka barn

För Benjamin Lloyd är den unga tatuerarens historia inget annat än ett exempel på en personlig prestation. När han var barn brändes han allvarligt, vilket lämnade en del av hans arm deformerad. Det gjorde att åren i skolan inte blev annat än ett helvete.

De flesta av hans klasskamrater gjorde narr av honom för hans “deformerade och skrynkliga” arm. Det var något som präglade hans barndom och en del av hans ungdom. Men när han var tillräckligt gammal och hade möjligheten så tvekade han inte att tatuera sig på armen.

Hans liv förändrades över en natt. Med en enkel teckning växte hans styrka, självförtroende och motivation sig plötsligt så stor att han omedelbart hittade sitt syfte i livet. Att ge tatueringar. Att skapa mönster på andra människors hud, för att se i andra samma förvandling som han själv upplevt.

Pojke med temporära tatueringar

Benjamins historia

Döden anländer ibland när vi minst anar det. För några år sedan tvingades han hantera sin styvsons plötsliga död. Pojken var lite mer än 7 år gammal. Tanken att åka till sjukhus och ge tatueringar till sjuka barn var inget han hade en tanke på då.

Just då hade han sina tvivel. Han visste inte om det skulle accepteras, eftersom det finns vissa som även idag fortfarande ser tatueringar som något negativt. Men han visste att något så enkelt som att måla en tatuering på ett barns arm var tillräckligt för att ge det lycka och hopp.

En utmaning till sociala nätverk

För att räkna ut om folk skulle acceptera bilden av ett barn med en tatuering gjorde han ett test. Han tatuerade barnen i sitt grannskap och lade upp bilderna på Facebook. Han sa att om han fick 500 likes skulle han åka till sjukhuset och göra samma sak med sjuka barn som hade cancer, om de ville ha en det vill säga. Nästa dag chockades han helt över att ha fått fler än 400,000 likes.

Det var tydligt att han behövde göra det. Så Benjamin Lloyd skapade en speciell typ av “airbrush” för att fästa tatueringar på drygt 9 minuter. Den använder en giftfri tryckfärg som snabbt kan tvättas bort. Han använder vissa schabloner som barnen själva väljer, och resultaten är både fantastiska och känslomässiga.

Man ger barn temporära tatueringar

Bilderna får spridning

Bilderna av dessa tatuerade barn har spridits vilt på sociala medier. Därefter har Benjamin Lloyd inte slutat besöka sjukhus för att ge bort dessa roliga konstsessioner med sin airbrush.

Familjerna är mycket tacksamma eftersom alla aktiviteter utanför normen i ett sjukhus är en stor välsignelse i sig själv. Speciellt för dessa barn som genomgår kliniska rutiner och långa timmar med IV-dropp och kontrollapparater.

  • Läkarna har certifierat att bläcket inte har någon giftig effekt. Den enda effekten det har är leenden och ett större självförtroende.
  • Benjamin ger dem sitt halsband samtidigt som han tatuerar dem och han berättar om flera barn som har gått vinnande ur sin kamp mot cancer.
  • Den unga konstnären ger hopp, styrka och mod. När barnen ser sig själv i spegeln och ser sin hud målad med rosor, dödskallar och fantastiska varelser känner de sig skyddade som av en sköld.

Det är helt fantastiskt. Men som föräldrarna säger… problemet är nu att de inte vill tvätta av sig sina temporära tatueringar!

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.