Drick äppelcidervinäger och honung varje morgon

När du dricker det tidigt på morgonen på tom mage hjälper det till att balansera kroppens pH-värde samtidigt som ditt naturliga immunförsvar får en skjuts.
Drick äppelcidervinäger och honung varje morgon

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Äppelcidervinäger och honung är två naturliga produkter som är väldigt populära runt om i världen. Främst tack vare deras effekter på den mänskliga kroppen. När de används i sin råa form – alltså obehandlade – multipliceras hälsofördelarna. Båda produkterna kan användas i olika kurer och förebygga en rad åkommor.

Forskare har visat att dessa två produkter stödjer din generella hälsa. De hjälper till att stärka immunförsvaret och förebygger dussintals sjukdomar som orsakas av invaderande mikroorganismer.

Men vad många inte vet är att de två kan kombineras för att göra en kur som förhöjer deras effekter och stödjer behandlingen av en rad olika tillstånd.

Vad är fördelarna med att kombinera äppelcidervinäger och honung?

Rå honung och ekologisk äppelcidervinäger är välkända för sin förmåga att förebygga och behandla infektioner och hälsoproblem som negativt påverkar vår livskvalitet.

Genom att kombinera dem skapar du en potent kur mot inflammationer, en stark antibiotika samt en hälsosam antioxidant – och alla dessa egenskaper förbättrar utsikten för en rad vanliga eller kroniska sjukdomar.

Bland de huvudsakliga fördelarna med denna kur hittar vi:

 • Den hjälper till att behandla och förebygga ledsmärta, vilket är varför den rekommenderas till personer med artrit.
 • Den är en tonic för magen som hjälper till att minska smärta och halsbränna.
 • Den förbättrar matsmältningen, främjar hälsosamma tarmrörelser och bekämpar förstoppning.
 • Den hjälper till att kontrollera kolesterolnivåerna samtidigt som den förebygger eller förbättrar högt blodtryck.
 • Den är ett utmärkt tillskott för viktnedgång.
 • Den är en av de bästa kurerna för halsont och andra problem som associeras med luftrören.
 • Den tillhandahåller extra energi.
 • Den förbättrar hälsan hos din hud tack vare dess förmåga att bekämpa fria radikaler.
 • Den eliminerar dålig andedräkt.
 • Den hjälper till att minska inflammation.

Vi rekommenderar att läsa: Skedmassage för ungdomlig hy

Varför dricka denna blandning på morgonen?

äppelcidervinäger och honung

I dagens moderna samhälle utsätts kroppen konstant för stress såväl som hög surhet på grund av dieter som är höga i fetter och socker. Allt detta kan ändra pH-balansen och orsaka halsbränna, samtidigt som riskerna ökar för många andra åkommor, sjukdomar, infektioner och problem som negativt påverkar din livskvalitet.

Du bör dricka denna kur på morgonen innan du genomför några fysiska aktiviteter eller äter frukost, eftersom den utöver att ge dig mer energi även hjälper till att balansera ditt pH-värde. Tack vare denna nyckelfunktion är blandningen av äppelcidervinäger och honung ett av de bästa alternativen till medicinska behandlingar för att förbättra din kropps förmåga att skydda sig själv.

Hur kan du göra detta läkande recept?

äppelcidervinäger och honung

Innan vi ger dig det faktiska receptet bör du se till att köpa 100% ekologiska och råa ingredienser, eftersom det finns gott om produkter idag som har ändrats eller som innehåller tillsatser som kan minska deras naturliga potens.

Att konsumera icke-ekologisk eller bearbetad äppelcidervinäger och honung minskar effektiviteten hos denna behandling, eftersom ingredienserna inte innehåller samma näringsämnen som de annars skulle.

Ingredienser

Beredning

Blanda honungen och äppelcidervinägern med det varma vattnet och rör om väl.

Hur tar man den?

Det bästa sättet att maximera fördelarna hos denna dryck är att dricka den på tom mage, minst 20 minuter innan du äter frukost.

Med det sagt kan du även konsumera den under andra delar av dagen, beroende på dina personliga behov och preferenser. Hur som helst bör du inte ta mer än tre doser om dagen eftersom mer kan vara skadligt för din hälsa.

En varning!

Om du vill konsumera denna kur varje dag bör du inte glömma att stora doser äppelcidervinäger kan leda till låga kaliumnivåer och förlust av bendensitet. Det är därför viktigt att du följer riktlinjerna och slutar ta det omedelbart om du märker av negativa effekter.

Äppelcidervinäger kan störa effekterna av vätskedrivande medel, laxermedel och läkemedel för diabetes och hjärtsjukdom. Om du tar någon an dessa är det bäst att tala med din läkare innan du påbörjar denna behandling.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.