Diuretisk mat som naturligt renar kroppen

05 april, 2019
 

Det finns mycket nyttig mat som naturligt är vätskedrivande och på ett utmärkt sätt ger balans i kroppen. Diuretisk mat är också bra för folk som vill gå ner i vikt, eftersom de extra kilon i många fall bara är ansamlingar av vätska som gör att man ser uppsvälld ut.

Men kom ihåg att om du äter mycket diuretisk mat måste du även dricka mycket vätska för att undvika uttorkning. Nedan följer en lista av diuretisk mat som kan hjälpa dig att gå ner i vikt och undvika vattenretention.

Vattenmelon

Den här utsökta frukten innehåller mycket vatten, som är vätskedrivande. Den innehåller även många näringsämnen som är nödvändiga för att kroppen ska få i sig tillräckligt med vätska. Melon har samma egenskaper som vattenmelon.

Grönt te

Grönt te rekommenderas ofta för att driva ut ansamlingar av vätska i kroppen på grund av den höga mängden koffein, även om det är mindre än i kaffe.

Diuretisk äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger hjälper till att korrigera kaliumvärdet, en mineral som oftast ändras genom en väldigt noggrann diuretisk diet.

Tomat

Tomater innehåller en stor mängd ämnen som är nyttiga för kroppen, särskilt C-vitamin. Att äta tomater regelbundet hjälper njurarna att fungera bra, vilket gör att kroppen kan göra sig av med vätskor och gifter fortare och mer effektivt.

Persilja

Persilja används ofta som dekoration på tallrikar, men knappt någon känner till örtens utmärkta diuretiska effekt på personer som lider av vattenretention. Bästa sättet att förtära persilja är att blanda det med vatten och dricka det på tom mage eller i mitten av morgonen.

 

Kronärtskocka

Kronärtskockans diuretiska egenskaper har varit kända i flera århundraden. Idag är den känd för detta, men även för dess förmåga att hjälpa njurarna och dess höga mängd näringsämnen som är väldigt nyttiga.

Sparris är diuretisk mat

Sparris har en stor mängd ämnen som gör att njurarna kan fungera bra. Den driver även ut överdriven vätska som annars kan påverka hälsan.

Tranbär

Tranbär hjälper till att förhindra urinvägsinfektion, som är vanligt hos kvinnor. Eftersom det ofta driver ut gifter samlas eller förökas inte mikroorganismer som är dåliga för hälsan. Det är också viktigt att veta att det här är en av världens bästa oxidanter.

Havregryn

Den här bra maten är känd för att användas för att minska och kontrollera kolesterol. Det hjälper också till att minska ödem som orsakas av ansamlingar av vätska. Det här beror på ett ämne som kallas kiseldioxid.

Diuretisk mat

Som du kan se finns det mycket mat som kan hjälpa dig att driva ut vätska från kroppen. Du kan välja den mat som du gillar mest eller kombinera några av dem och välja en varje dag. Genom att göra det kan du hålla kroppen frisk och hålla fast vid en idealvikt istället för att testa extrema dieter som allvarligt kan påverka din hälsa.