9 anledningar till att dina naglar går sönder

Om dina naglar ofta går sönder ska du skydda dem med rengörande produkter, inte bita på dem och bibehålla vätskebalansen i dem genom att applicera en återfuktande lotion.
9 anledningar till att dina naglar går sönder

Senaste uppdateringen: 09 november, 2018

På senaste tiden har naglar blivit en väldigt viktig del av feminin skönhet. De anses vara en kvinnas visitkort när hon presenterar sig själv för andra. Därför vill vi ägna dagens artikel åt att lista nio saker som får dina naglar att gå sönder.

Stil och trender har lagt stor vikt vid naglarna, och idag anses det vara en fundamental del för att verkligen komplettera ens look.

En stor andel av naglarnas struktur består av en typ av protein vid namn keratin, som är viktigt för att bibehålla starka och friska naglar.

Många produkter är designade för att hålla naglarna i perfekt skick. Men ibland uppstår situationer där du omedvetet börjar förstöra dem, trots att du försöker ta hand om dem.

1. Att bita på dina naglar tills de går sönder

bita-pa-naglarna

Vanan att bita på dina naglar, även kallat onykofagi, är beroendeframkallande hos barn såväl som vuxna och får dina naglar att gå sönder eller försvagas.

Det verkar som ett sätt att släppa på ångest och stress, men med tiden kan det deformera naglarna och leda till allvarliga infektioner.

Folk behandlar konstant sina naglar illa. Därför bryts naglarnas struktur ned och gör dem mer benägna att gå sönder.

2. Att skala bort nagellack

Nagellack sätter fokus på naglarna med olika stilar och färger. Men det finns de som har den dåliga vanan att skala av det efter ett tag.

Det kanske verkar harmlöst, men det skadar naglarna eftersom det påverkar det yttre lagret som skyddar dem.

Det är bäst att använda produkter för att korrekt ta bort nagellacket och se till att de innehåller lämpliga kemikalier för naglarna.

3. Att försumma nagelbanden

nagelband

Nagelbanden tenderar att vara det område man mest glömmer bort när man försöker ta hand om sina naglar.

Vissa klipper dem med nagelklippare medan andra faktiskt drar ut dem på samma sätt som de biter på naglarna.

Vad de flesta inte inser är att nagelbanden är en fundamental del av nagelhälsan. Försummelse gör att de progressivt försvagas och kan till och med göra att de går sönder.

För att undvika dessa problem bör du använda en nagelbandsborttagare.

4. Att fila ytan på dina naglar

Vanan att fila ytan på naglarna rekommenderas inte. Utöver att få naglarna att gå sönder kan det även leda till att bakterier och svamp förökar sig.

5. Att fila sidorna

fila-naglarna

Vissa som vill fila naglarna i en fyrkantig stil överdriver när de filar sidorna på sina naglar och tar i slutänden bort ett viktigt område.

Även om det först inte märks kan det leda till försvagade och spruckna naglar.

6. Missbruk av gel på naglarna

Kvinnor som har problem med att kontrollera sin ångest och biter på naglarna tenderar att täcka sina naglar med gel för att behålla sin manikyr.

Problemet är att även om naglarna ser bra ut kan borttagning av gelen göra att naglarna förlorar sina näringsämnen. Nagelns struktur blir därmed kraftigt försvagad.

Det är viktigt att gå till ett proffs för borttagning, så att man inte påverkar nageln.

7. Att inte skydda naglarna

rengoring

Visste du att kemikalier i produkter för hemrengöring kan vara extremt farliga? Många ignorerar det, men dessa substanser är den huvudsakliga orsaken till spruckna och trasiga naglar.

Att inte använda handskar när man gör hushållssysslor och hanterar dessa produkter kan direkt påverka kvaliteten på naglarna.

8. Att använda naglarna som verktyg

Var försiktig! Naglar är inte verktyg, även om de i vissa fall är användbara.

Att använda naglar för att ta bort klistermärken, skrapa bort något eller öppna burkar kan försvaga och till och med helt bryta av dem.

Använd rätt verktyg för att göra dessa jobb istället för naglarna, som måste skyddas och inte förstöras.

9. Att glömma bort att återfukta naglarna

aterfukta-naglarna

Som med andra delar av kroppen måste naglarna återfuktas kontinuerligt för att hålla dem starka, friska och långa.

Utöver att öka din vattenkonsumtion kan du köpa en fuktkräm som designats för naglar och nagelband.

Begår du några av dessa misstag? Om du känner igen dig är det dags att börja ta till åtgärder för att bättre ta hand om dina naglar.

Spara

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.