Lär dig att använda bikarbonat mot nagelsvamp

Tack vare dess aktiva ingredienser är vinäger en utmärkt behandling för att eliminera svamp som drabbat dina naglar, både internt och externt.
Lär dig att använda bikarbonat mot nagelsvamp

Senaste uppdateringen: 29 september, 2018

Nagelsvamp, känt inom medicinska kretsar som onykomykos, är en infektion som orsakas av dermatofytliknande svamp och som enkelt sprider sig på händer och fötter. Idag ska vi dock tala om en intressant kur som använder bikarbonat mot nagelsvamp.

Eftersom extremiteterna regelbundet utsätts för varma och fuktiga miljöer kan mikroorganismer lätt fortplanta sig. Som ett resultat börjar din nagel se gul ut och du börjar uppleva associerade symptom, såsom rodnad, klåda och flagnande hud kring nageln.

Som tur är finns det ingredienser med svampmotverkande egenskaper du kan använda för att kontrollera infektionen utan att vända dig till aggressiva, kemiska produkter.

Bland dem finns som sagt det välkända bikarbonatet – en naturlig produkt vars funktioner i hemmet såväl som medicinskt har gjort det världsberömt.

Idag vill vi berätta för dig varför det är så effektivt mot nagelsvamp samt hur man använder det rätt för att få goda resultat.

Bikarbonat mot nagelsvamp

fotbad med bikarbonat

Innan vi delar med oss av behandlingen är det viktigt att klargöra att resultaten inte kommer synas omedelbart. Bikarbonat må börja bekämpa din svampinfektion från och med den första appliceringen, men att helt få bort den kommer inte ske över en natt.

Det är därför du måste vara konsekvent och följa våra rekommendationer för att helt bli av med problemet.

Utöver det rekommenderar vi att du förhöjer dess egenskaper med äppelcidervinäger – ytterligare en svampmotverkande ingrediens med massor av hälsofördelar. Båda produkterna kan vanligtvis hittas i köket eller skafferiet, och kan köpas till väldigt låga priser.

Ingredienser

Instruktioner

 • Värm upp vattnet så att det är uthärdligt för fötterna.
 • Tillsätt äppelcidervinägern och häll blandningen i en stor skål.
 • Doppa fötterna i vätskan och låt dem vara där i 15 till 20 minuter.
 • Efter det torkar du naglarna noggrant och gnuggar dem med en smet gjord på bikarbonat.
 • Använd cirkelmassage för att exfoliera både ytan på nageln och den omkringliggande huden.
 • Upprepa behandlingen varje kväll tills nagelns utseende förbättras.
 • Du kan välja att blanda lite citronsaft eller väteperoxid med bikarbonatet för att förbättra dess effekter mot fotsvampen.

Varför använda bikarbonat mot nagelsvamp?

bikarbonat mot fotsvamp

Bikarbonat är ett vitt pulver som använts i flera decennier i både matlagning och rengöring av hemmet. Dess antiseptiska, alkaliska och svampmotverkande egenskaper är välkända, och dessa hjälper till att behandla en rad olika infektioner.

Det finns även välkända externa användningar för bikarbonat, och det är bland annat användbart som en naturlig exfoliant och för att behandla allergier. Det bekämpar infektioner på huden och innehåller aktiva beståndsdelar som minskar närvaron av svamp både på ytan och under nageln.

Det är värt att nämna att bikarbonat även är en naturlig deodorant, perfekt för att neutralisera kroppsodör och fotsvett.

Vad ska jag annars tänka på för att bekämpa nagelsvamp?

friska fötter

Även om bikarbonat mot nagelsvamp väldigt effektivt för att tackla denna typ av infektion ska du inte ignorera att det finns andra rekommendationer för att uppnå önskade resultat.

 • Undvik fuktiga och varma omständigheter som kan främja utvecklingen av fotsvamp.
 • Det betyder att du bör bära öppna och välventilerade skor, vilket förebygger uppbyggnad av svett och bakterier.
 • Det är även viktigt att torka fötterna och händerna efter varje blötläggning, eftersom fukt kan främja tillväxt av mer svamp.
 • Att tvätta och desinfektera de verktyg du använder runt naglarna förebygger att infektioner sprids till naglar som inte redan drabbats.

Hjälper det inte? Om du har följt behandlingen samt råden vi gett men ändå inte blivit av med svampen bör du tala med en läkare för att utforska andra alternativ.

Det viktigaste är att du börjar behandla problemet i tid, så att de inte blir allvarligare och svårare att lösa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.