”Den anonyme försäljaren” hade bara 8 pennor och en hungrig dotter

Tack vare solidariteten hos tusentals människor kunde Abdul uppnå ett värdigt liv för sig själv och sin dotter. Efter att ha gått igenom denna situation vill han även hjälpa andra flyktingar i nöd.

De oskyldiga får ofta känna på de värsta sidorna av krig; de förlorar sina liv, tvingas fly från sina hem och söker tillflykt i fjärran länder där de hoppas hitta lite frid.

Detta exemplifieras av den konflikt som pågår i Syrien, där det i nuläget uppskattas att 220 000 människor har mist livet.

Av rädsla för att förlora sitt liv väljer många att fly i förhoppningen att kunna hitta ett bättre liv för sig själva och sina familjer.

Den berättelse som vi vill dela med oss av idag är precis en sådan; en överlevnadshistoria från kriget, där huvudpersonen tog sin tillflykt till Beirut, Libanon, efter att ha flytt från sitt hem i Yarmouk.

Berättelsen handlar om en ensamstående pappa känd som ”anonymous vendor”, eller ”den anonyme försäljaren”, vars riktiga namn är Abdul och vars historia blev viral när han visade att kärleken överträffar allt.

Berättelsen…

Den anonyme försäljaren i Beirut hade endast 8 pennor och kärleken för sin dotter på 4 år, som var hans medföljare i denna strävan att fly från konflikterna i hans hemland.

Han hade blivit en flykting på gatorna i den nya staden och gjorde sitt bästa för att skydda sin mest älskade skatt, som han värmde mot kylan under nätterna och skyddade mot de narkomaner som närmade sig under natten.

När flickan öppnade sina ögon och dagens ljus väckte dem försökte Abdul sälja det enda han hade kvar för att få lite mat åt sin dotter: sina pennor.

Mannens ångest i denna situation drog till sig uppmärksamheten hos en aktivist i Oslo, vid namn Gissur Simonarson, som utan att veta vilken påverkan det skulle ha tog ett foto och lade upp det på sina sociala nätverk.

Efter några minuter hade detta foto spridits som en löpeld över internet och hela världen fick se mannen som gick igenom dessa svårigheter med sin dotter.

Abdul

Gissur kunde inte föreställa sig att fotot skulle ändra ödet för denna man, men förstod förstås att det skulle ha en emotionell påverkan.

Bilden fick tusentals att reflektera och många ansåg att det var en av de mest rörande berättelserna i denna konflikt.

Det som är så hjärtvärmande med denna berättelse är att allt inte slutar med några kommentarer på sociala nätverk, utan att det fick tusentals att vilja hjälpa denna man som visade en faders riktiga kärlek.

Miljontals använde sina sociala nätverk för att försöka hitta den anonyme försäljaren.

Efter två dagars intensivt sökande kunde Gissur till slut hitta Abdul för att hjälpa honom tillsammans med alla de som hade anslutit sig till detta.

Genom Twitter kunde aktivisten samla in 5000 dollar för att hjälpa mannen och hans lilla dotter, och efter 30 minuter hade siffran stigit till 80 000 dollar.

Denna siffra betydde att Abdul kunde påbörja ett nytt liv.

Abdul

Abdul är bara en av fyra miljoner flyktingar som har utsatts för detta brutala krig, och är en överlevande som visar att oskyldiga människor är de som får lida mest.

Han lever nu under ett tak och har kunnat påbörja ett nytt liv med sin dotter, som nu har börjat gå i skolan. Han har också sagt att han vill hjälpa andra flyktingar som lever i liknande förhållanden som han gjorde.

”Jag vill tacka alla för deras generositet, men jag vill även tacka för att min dotter har fått sitt leende tillbaka…” sa Abdul, en man på 35 år som lämnade allt i sitt hemland för att rädda sin älskade dotter.

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG