De underbara fördelarna med att dricka kokosvatten

När du dricker kokosvatten hydrerar du hela kroppen. Därför är det perfekt för de som har problem med njurarna eller vätskeretention.
De underbara fördelarna med att dricka kokosvatten

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att använda kokosolja är numera mycket vanligt. Det beror på att det påskyndar matsmältningen, ökar din mättnadskänsla och innehåller gott om hälsosamma fetter. Dessutom kan du också hitta det på din lokala stormarknad! Men visste du att kokosolja inte är den enda kokos produkten med hälsofördelar? Att dricka kokosvatten bärjar bli mer populärt och har underbara fördelar..

När du dricker kokosvatten har det en mycket kraftfull effekt på din kropp. I antika strider användes det till och med för att hjälpa soldaterna att återhämta sig när de hade förlorat mycket blod. Resultaten var nästan mirakulösa. Idag ska vi ta en titt på fler fördelar för människan.

Fördelar med att dricka kokosvatten

1. Det stärker ditt immunförsvar

Stark kvinna
Kanske är det här den bästa fördelen med kokosvatten; det är utmärkt för ditt immunförsvar. För att inte bli sjuk måste man vara stark. Vårt immunförsvar fungerar som en försvarsmur som håller bakterier ute. Därför är det bäst att äta mat som hjälper till att stärka immunförsvaret för att bidra till ditt övergripande välbefinnande.

2. Det minskar vätskeretention

Genom att dricka kokosvatten ökar du mängden vätska som lämnar din kropp. Det beror på att det hjälper din njurfunktion. Som du vet är dina njurar ansvariga för att göra sig av med vätskor och avfallsprodukter genom din urin. Denna process blir svårare när dieten har ett överskott av fett eller gluten, eftersom dessa fungerar som lim. Kokosvatten motverkar denna effekt, vilket gör det till ett naturligt vätskedrivande medel.

3. Det tonar din hud

Ansiktsvård
Din hud är det snygga fönstret som visar allt som händer i din kropp. Men huden visar också fördelarna med att ta hand om dig själv från utsidan.

I allmänhet går vi till affären och köper kommersialiserad medicinsk kosmetika. Men nu finns det naturliga alternativ som är mycket effektivare och mindre skadliga på lång sikt. Kokosvatten är perfekt för akne och fet eller torr hud.

Hur använder du det?

  • Du behöver bara fukta en bomullsbit med kokosvatten och applicera det på ditt ansikte och de drabbade områdena.

4. Det är perfekt för att reglera blodtrycket

Med sin kraftfulla hydreringsförmåga balanserar kokosvatten dina elektrolytnivåer. Elektrolyter är närvarande i de mineraler som dina organ använder. De har en positiv eller negativ elektromagnetisk laddning, vilket bidrar till god blodcirkulation.

Men balansen mellan laddningarna kan ändras. Om det händer kan du börja få hjärt- och kärlproblem. D enna obalans tenderar att försvinna om du dricker kokosvatten.

5. Det lindrar bakfylla

Lindra bakfylla med kokosvatten
Du vet vad som händer när du dricker för mycket alkohol. Egentligen är det väldigt likt det som skulle hända om du inte drack vatten på flera dagar:
  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Allmänna symtom på uttorkning

Om du bara använder den klassiska panodilen dagen efter så vet du att det ofta bara ger måttlig lindring. I stället borde du dricka kokosvatten. Det har också fördelen att du inte får några biverkningar, så länge du inte är allergisk mot det.

Ge det ett försök!

Sammantaget är kokosvatten en perfekt vätska för att hydrera din kropp. Det är möjligt att du till en början finner smaken lite märklig. Det är för att du vanligtvis inte har det i din kost. Men när du väl har vant dig kommer du alltid att vilja ha det hemma.

Gör det till en del av din kost och du kommer att förbättra din hälsa och skydda dig själv från sjukdomar.

Huvudbild från © wikiHow.com.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12;9(8):866. doi: 10.3390/nu9080866. PMID: 28805671; PMCID: PMC5579659.
  • Filippini T, Violi F, D’Amico R, Vinceti M. The effect of potassium supplementation on blood pressure in hypertensive subjects: A systematic review and meta-analysis. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:127-135. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.048. Epub 2016 Dec 21. PMID: 28024910.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.