Kombinera citronsaft och olivolja för fantastiska fördelar

januari 2, 2019

På senare år har många vänt sig till alternativ medicin. Dessa behandlingar är inte lika effektiva som traditionella läkemedel, men de har å andra sidan inte lika många biverkningar. De erbjuder dessutom fler fördelar och är lättillgängliga för alla. Och även om de inte botar många sjukdomar har de visat sig ha föreningar som bidrar till att minska associerade symptom. En av dessa är citronsaft och olivolja.

Olivolja är en hälsosam källa till fett. Den är även populär för sin mångsidighet i matlagning och sitt höga näringsinnehåll.

Kombinationen av citronsaft och olivolja utgör en kraftfull huskur. Blandningen tillhandahåller en stor mängd näringsämnen och kan också bidra till att lugna vissa sjukdomar samt förebygga komplikationer.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av fördelarna med citronsaft och olivolja så att du vet varför du borde lägga till det i din kost.

Det bekämpar förstoppning

Förstoppning kan lindras

Det är ett bra alternativ att ta kombinationen till frukost. Det bekämpar både förstoppning och matsmältningsproblem. Olivolja är ett naturligt laxermedel. Citronsaft har å andra sidan antiinflammatoriska egenskaper och främjar tarmrörelserna.

Använd blandningen om du har problem med gaser, bukstress eller för mycket syra.

Det avgiftar kroppen

Både citronsaft och olivolja har avgiftande egenskaper som hjälper till att rengöra din kropp. Kombinationen påskyndar elimineringen av gifter. De hjälper också levern och gallblåsan, och skyddar mot skador orsakade av fria radikaler.

Det kontrollerar kolesterolet

Kolesterol i blodet

Olivolja har många hälsosamma fetter. Dessa är bra för att reglera mängden lipider i blodet, vilket innebär att de kan bromsa bildandet av plack i dina artärer. Genom att ta kuren regelbundet kan du bekämpa höga nivåer av dåligt kolesterol. Det ökar också ditt goda kolesterol och hjälper dig att reglera dina triglycerider.

Det är också en bra kur för att ta hand om dina leder. Det beror på att blandningen innehåller antioxidanter som minimerar oxidativ stress. Och det bidrar också till elimineringen av gifter.

Det hjälper din hud, ditt hår och dina naglar

Hår, hud och naglar

Kuren är bra för naglarna då den skyddar ömtåliga, spröda och torra naglar. Du kan också använda den direkt på nagelbanden. Det ger dem extra näring. Blandningen har även antiseptiska och sammandragande egenskaper. Dessa bekämpar nagelbandsproblem och mjäll.

Det bekämpar bukfett

Kuren är inte en fettbrännare som vissa andra, men den kan användas som ett komplement för att bli av med övervikt. Egenskaperna hjälper nämligen levern och gallblåsan. Det är två av de största faktorerna i

bättre matsmältning av fetter och högre ämnesomsättning.

Kuren innehåller också essentiella fettsyror. De har mättande, urindrivande och antiinflammatoriska egenskaper, som bidrar till att minska hur många andra kurer du behöver ta. Fettsyrorna metaboliserar fetterna som lagras i buken. De minskar också risken för hjärtproblem.

Det ökar blodcirkulationen

Olivolja har antikoagulerande egenskaper. Dessa bidrar till att öka blodflödet och förebygger också bildandet av blodproppar. Denna kombination kan användas både in- och utvärtes. På det sättet kan det också bidra till att förebygga åderbråck.

Det reglerar blodtrycket

Test av blodtrycket

Huskuren är till hjälp för folk med högt blodtryck, tack vare innehållet av antioxidanter och mineraler. Ta kuren före frukost för att undvika blodtryckstoppar och främja hjärtrytmen.

Citronsaft och olivolja förebygger för åldrande i förtid

Ta en sked av kuren varje dag. Om du gör det ger du dina celler en stor mängd antioxidanter och näringsämnen. Det förebygger för tidigt åldrande. Blandningen innehåller vitamin E, vilket är en antioxidant med många fördelar. Några av de mest anmärkningsvärda är en minskad risk för hjärtsjukdomar, artrit och rynkor.

Kuren ger dig också enkelomättade fetter och mineraler. Dessa främjar dina inre organ. Några av de främsta den hjälper är levern, njurarna och matsmältningssystemet.

Hur bereder man denna huskur?

Olivolja och citron

Kuren ska bara betraktas som ett kosttillskott och inte en stor källa till näring. Ta inte mer än en sked per dag, annars kan du få biverkningar.

Ingredienser

  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk färsk citronsaft

Gör så här

  • Kombinera ingredienserna och drick en halvtimme före frukost.
  • Du kan ta kuren varje dag. För att få ut mesta möjliga ska du ta en sked åtminstone tre gånger i veckan.
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine.
  • Cicerale, S., Conlan, X. A., Sinclair, A. J., & Keast, R. S. J. (2009). Chemistry and health of olive oil phenolics. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701856223
  • Covas, M. I., Konstantinidou, V., & Fitó, M. (2009). Olive oil and cardiovascular health. Journal of Cardiovascular Pharmacology. https://doi.org/10.1097/FJC.0b013e3181c5e7fd